Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

1o CHANIA BASKETBALL CAMP

“Δίψα για μάθηση” έδειξαν τα παιδιά που παρακολούθησαν χθες την πρώτη ημέρα του καμπ μπάσκετ το οποίο διοργανώνεται στην πόλη μας, με τον αριθμό συμμετοχών να ξεπερνά τις προσδοκίες, αφού στο κλειστό του Εθνικού Σταδίου βρέθηκαν περίπου 65 αγόρια και 6 κορίτσια ηλικίας 8-18 ετών, ενώ σήμερα αναμένεται να προστεθούν ακόμη 15-20 παιδιά.
Ο υπεύθυνος προπονητής του καμπ, Βασίλης Φραγκιάς ήταν αυτός που τα καλωσόρισε και αφού χωρίστηκαν -ανάλογα την ηλικία τους- σε 6 γκρουπ, “έπιασαν δουλειά” στο κλειστό και ανοικτό γήπεδο του Εθνικού Σταδίου, αλλά και στις εγκαταστάσεις του 1ου Γυμνασίου, υπό τις οδηγίες των Σταμάτη Γεωργίου, Ηλία και Θόδωρου Λεκάκου, Δημήτρη Πετρίδη, Μάρκου Στεφανουδάκη και Φρόσως Δημητρουλάκη.
Το 1ο Chania Basketball Camp διοργανώνεται με πρωτοβουλία της επιτροπής μπάσκετ Χανίων και υλοποιείται σε συνεργασία με τον γνωστό προπονητή μπάσκετ Βασίλη Φραγκιά, ο οποίος και έχει την ευθύνη διοργάνωσης και λειτουργίας του. Χθες οι νεότεροι διδάχθηκαν και οι μεγαλύτεροι εμπλούτισαν τις γνώσεις τους αρχικά σε θέματα που αφορούσαν: ισορροπία σώματος-πάσα και υποδοχή-ντρίμπλα-μπάσιμο, ενώ ακολούθησαν διαγωνιστικά παιχνίδια και διπλό.
Η πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε με τους μετέχοντες να γνωρίζουν από κοντά ένα από τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού μπάσκετ, τον 34χρονο πλέι μέικερ Γιώργο Καλαϊτζή, ο οποίος τις δυο τελευταίες σεζόν έπαιξε στην Α1 με τον Πανελλήνιο, ενώ υπήρξε μέλος της ομάδας του Παναθηναϊκού που κατέκτησε -εκτός από το πρωτάθλημα Ελλάδος- δυο φορές την “κούπα” στην Ευρωλίγκα, αλλά και της εθνικής μας ομάδας, με την οποία επίσης είχε σημαντικές διακρίσεις.
Ο έμπειρος μπασκετμπολίστας, αρχικά δίδαξε κάποια βασικά στοιχεία στους ηλικιακά μεγαλύτερους αθλητής και στη συνέχεια, με ιδιαίτερη απλότητα, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις με τις οποίες τον “βομβάρδισαν” μικροί και μεγάλοι. Μεταξύ άλλων, είπε οτι μικρός “ήταν ΠΑΟΚ”, αφού αυτή την ομάδα συμπαθούσε ο πατέρας του, από τους έλληνες παίκτες θαυμάζει τον Διαμαντίδη και τον Παπαλουκά, το τατουάζ που έχει στο αριστερό χέρι γράφει τα ονόματα των τριών κορών του, ενώ καλύτερη μέχρι τώρα στιγμή στην καριέρα του θεωρεί τον ευρωπαϊκό τίτλο που κατέκτησε ο Παναθηναϊκός το 2002 στην Ιταλία, κερδίζοντας στον τελικό 89-83 την “οικοδέσποινα” Κίντερ Μπολώνια. Μετά τη συζήτηση ακολούθησε ένα διαγωνιστικό παιχνίδι, στο οποίο μετείχαν εκπρόσωποι από κάθε γκρουπ και στον νικητή, ο Καλαϊτζής πρόσφερε μια φανέλα της ομάδας που αγωνιζόταν φέτος, δηλαδή του Πανελληνίου.
Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει. 8.30-9.15πμ: Προσποίηση (μπάσιμο-σουτ), 9.30-10.15πμ: Διεκδικήσεις,10.30-11.15πμ: Μποξ άουτ και ριμπάουντ,11.30πμ-12.15μμ: Διαγωνιστικά παιχνίδια.12.30-1.15μμ: Διπλό.
Την τελευταία ώρα (1.30-2.30μμ) τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για το άθλημα και όχι μόνον, από έναν πολύπειρο δημοσιογράφο, τον Δημήτρη Καρύδα (αρχισυντάκης στην εφημερίδα Πρωταθλητής -διευθυντής στο περιοδικό All Star-σχολιαστής στο NOVA Sports του NBA και του ελληνικού πρωταθλήματος, ενώ έχει και πλούσιο συγγραφικό έργο), που είναι ο σημερινός καλεσμένος του καμπ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ
Ιδιαίτερα χαρούμενος απο την παρουσία του στο καμπ δήλωσε ο έμπειρος αθλητής: “Ο αθλητισμός και ο πρωταθλητισμός είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Για μένα, πρέπει όλοι και για πάρα πολλούς λόγους να βάλουμε στη ζωή μας τον αθλητισμό. Απο κει και πέρα αν μπορέσεις αυτό το πράγμα που σου αρέσει και το αγαπάς, είτε είναι το μπάσκετ, είτε οποιοδήποτε άλλο άθλημα, να το κάνεις και επάγγελμα, πιστεύω ότι είναι το ιδανικό, Βέβαια αυτό είναι δύσκολο, απαιτεί πολλές θυσίες και κόπους και εύχομαι στα νέα παιδιά που αρχίζουν τώρα το μπάσκετ, να έχουν καθε επιτυχία. Η επαφή που θα έχουν τα παιδιά με κάποιους ανθρώπους που πρωταγωνιστούν στο χώρο, θα τα βοηθήσει ν’ αγαπήσουν περισσότερο αυτό που κάνουν. Δεν σου κρύβω ότι σήμερα αισθάνομαι και εγώ παιδί, όπως επίσης ότι αυτό που κάνω επαγγελματικά εδώ και 18 χρόνια, το αγαπαώ πάρα πολύ. Αυτό θέλω να μεταδώσω στα παιδιά, κάποια με ξέρουν κάποια όχι, αλλά αν έστω και ένα καταλάβει την αγάπη που έχω για το άθλημα, θεωρώ ότι το καμπ έχει επιτύχει το σκοπό του”.
Απαντώντας σε ερώτησή μας για το μέλλον του μπάσκετ στην Ελλάδα, με βάση τις νέες οικονομικές συνθήκες που διαμορφώνονται, μας είπε: “Προσωπικά, περιμένω πρώτα να αρχίσουν την οργάνωσή τους οι ομάδες. Από κει και πέρα, πιστεύω ότι εμείς οι παίκτες βρισκόμαστε σε τέτοιο σημείο που δυστυχώς θα είμαστε οι τελευταίοι οι οποίοι θα μπούμε… στο χορό, γιατί αν υπάρχουν ομάδες θα υπάρχουν και προπονητές για να διαλέξουν παίκτες, άρα αυτή τη στιγμή εγώ βρίσκομαι στο… τρίτο στάδιο της διαδικασίας. Το μπάσκετ, λοιπόν, αναμένεται να περάσει και αυτό τη δική του «κρίση», οπότε είναι στα χέρια αυτών που βρίσκονται στο χώρο να καταλάβουν το που είμαστε και που θέλουμε να πάμε, έτσι ώστε μέσα από αυτήν τη κρίση το άθλημα να μπορέσει όχι μόνο να μην επηρεαστεί, αλλά και να βγει πιο δυνατό”.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΡΑΓΚΙΑΣ
“Ο αριθμός των συμμετοχών είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικός, αφού όπως όλα δείχνουν, θα ξεπεράσουμε τελικά τις 90. Σήμερα λειτούργησαν, με κυκλικές προπονήσεις, 6 γκρουπ σε τρεις χώρους και πιστεύω ότι όλα τα παιδιά θα κερδίσουν κάτι από την παρουσία τους στο εξαήμερο καμπ, ενώ ταυτόχρονα θα διασκεδάσουν και θα γνωρίσουν από κοντά άτομα που έχουν τη δική τους ιστορία στο μπάσκετ. Πρώτα ήταν ο Καλαϊτζής, ακολουθεί ο Δημήτρης Καρύδας, τελικά την Τετάρτη θα μιλήσω εγώ ως καλεσμένος, αφού προέκυψε κάποιο έκτακτο κώλλυμα στον προσκεκλημένο μας, την Πέμπτη θα είναι μαζί μας ο Μανώλης Παπαμακάριος και την Παρασκευή ο Γιάννης Μπουρούσης”.
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
Στα Καμένα Βούρλα αρχίζουν σήμερα οι αγώνες του Γ’ προκριματικού ομίλου του πανελληνίου πρωταθλήματος μπάσκετ κορασίδων, στον οποίο μετέχει και η ομάδα του Α.Ο. Ακρωτηρίου.
Η πρωταθλήτρια Κρήτης αντιμετωπίζει (2μμ) την ΑΓΕ Χαλκίδας και ο προπονητής της Θανάσης Αζάς “πονοκεφαλιάζει” περισσότερο για τον τομέα των ριμπάουντ, αφού απουσιάζει (λογω τραυματισμού) η πιο ψηλή του παίκτρια, η Ελευθ. Παπαγιαννάκη. Στον όμιλο μετέχει και ο Ολυμπιακός Βόλου, που σήμερα έχει ρεπό, ενώ την πρόκριση στην τελική φάση (θα γίνει 7-11 Ιουλίου στη Νέα Ιωνία Βόλου) θα πάρει η 1η ομάδα του βαθμολογικού πίνακα.
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Η ΕΚΑΣΚ
Το Δ.Σ. της ΕΚΑΣΚ αποφάσισε τη σύγκληση της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης στις 24 Ιουλίου 2010, ημέρα Σάββατο και ώρα 6μμ, όπως προβλέπεται από το καταστατικό της Ένωσης. Η γενική συνέλευση θα γίνει στα γραφεία της Ε.ΚΑ.Σ.Κ (οδός Σπύρου Μουστακλή, κλειστό γυμναστήριο Λίντο), με θέματα: εκλογή προέδρου και γραμματέα της συνέλευσης – διοικητικός και οικονομικός απολογισμός -έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής-έγκριση διοικητικού και οικονομικού απολογισμού έως 24.7.2010 και απαλλαγή του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη, ενημέρωση και συζήτηση για: Α) Διεξαγωγή πρωταθλημάτων περιόδου 2010-11. Β) Οικονομικό προγραμματισμό πρωταθλημάτων 2010-11.
Αν δεν υπάρξει απαρτία η γενική συνέλευση θα επαναληφθεί στις 25 Ιουλίου 2010, ημέρα Κυριακή και ώρα 11πμ, στον ίδιο χώρο, με τα ίδια θέματα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα