Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΒΟΑΚ…

“H κατάσταση της εθνικής οδού στο τμήμα των Χανίων είναι άθλια. Σε πολλά σημεία οι διαγραμμίσεις δεν φαίνονται καν και σε άλλα, δέντρα και πρασινάδες, είναι ακλάδευτα με αποτέλεσμα η οδήγηση να είναι πολύ επικίνδυνη. Το ίδιο, ευτυχώς, δεν συμβαίνει στην υπόλοιπη εθνική οδό προς Ρέθυμνο και Ηράκλειο αλλά δεν θα ?πρεπε και στην περιοχή των Χανίων η κατάσταση να είναι καλύτερη;”. Το εύλογο αυτό ερώτημα μας υπέβαλε αναγνώστρια ζητώντας να γίνει κάποιο σχόλιο. Διαπιστώσαμε του λόγου το αληθές χθες κινούμενοι στον Βόρειο Οδικό Αξονα με κατεύθυνση το Ρέθυμνο. Η ΕΥΔΕ – ΒΟΑΚ και η ΔΕΚΕ που είναι υπεύθυνες για το βασικό οδικό δίκτυο της Κρήτης τι λένε;
Γ.ΚΩΝ.

Μίξερ
Μίξερ, τοστιέρες και ψυγειοκαταψύκτες, συνθέτουν το πάνθεον των ηθικών αξιών, ορισμένων δημοσίων ανδρών στην Ελλάδα.
Επίσης κομπολόγια, λουλούδια και σαμπάνιες μετατρέπουν τον δημόσιο βίο σε μπουζουκομάγαζο και την πολιτική αισθητική σε πτυελοδοχείο νυκτερινού κέντρου της Παραλιακής.
Δώρα, δωράκια, μίζες και κωδικοί, αποδεικνύουν πόσο φτηνιάρηδες υπήρξαμε και πόσο ατιμωτικά ξεπουλήσαμε το πανανθρώπινο ιδανικό της Δημοκρατίας.
Πολιτική πολτοποίηση ψιλικατζήδων και μπόχα κανιβαλικού “αφοδευτηρίου”.
Καλορίζικα, παιδιά, τα “δώρα γάμου” της πολιτικής με τον ζουρλομανδύα της ευτέλειας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Τελικά, καλύτερα, που τα μαθαίνουμε γιατί και “ο θάνατος, κέρδος είναι καμιά φορά”.
Και τώρα πέθανε η? λίστα γάμου.
Βίον ανθόσπαρτον!
Γ. Ουν.

Η εποχή της αθωότητας πέρασε?!
Παρά το ότι τα εκ της ΝΔ προερχόμενα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το Βατοπέδι δεν διαπίστωσαν τίποτα μεμπτόν στη σχέση στελεχών του κόμματος τους με τις ανταλλαγές των νερών της λίμνης Βιστωνίδας με ολυμπιακά και άλλα ακίνητα φιλέτα, η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα Θεσσαλονίκης με γράμμα που έστειλε στον κ. Σαμαρά και κοινοποίησε στον γραμματέα της ΚΟ κ. Κ. Τασούλα, κάνει ιδιαίτερα επικριτικές αναφορές για πρώην υπουργούς των κυβερνήσεων Καραμανλή και διατυπώνει το αίτημα να εκδιωχθούν από τη ΝΔ οι κλέφτες?! Ως και να? «βαρέθηκαν» τις επανειλημμένες «απειλές» του αρχηγού για εξοβελισμό από την παράταξη των στελεχών που την έβλαψαν και με σχόλια κατά των πρώην υπουργών κ. Ευρ. Στυλιανίδη, Στ. Καλαφάτη και Θ. Ρουσόπουλου, του πρώην βουλευτή κ. Απ. Τζιτζικώστα, του προέδρου της ΟΝΝΕΔ κ. Αν. Παπαμιμίκου και του κ. Ι. Αγγέλου, επί χρόνια διευθυντή του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή ερωτούν: «Θα αποφασίσετε επιτέλους, πρόεδρέ μας, όπως το τονίζετε συνέχεια σε δηλώσεις σας, να διώξετε από την παράταξη όλους αυτούς τους κλέφτες; Είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας και περιμένουμε να καθαρίσετε την παράταξη από όλους όσοι την πλήγωσαν για ίδια οφέλη. Η κοινωνία θέλει καθαρές λύσεις». Με επικριτικές αναφορές σε πρόσωπα που έχουν ιδιαίτερη σχέση με τη Θεσσαλονίκη, η οργάνωση φάντασμα (δεν χρησιμοποιεί υπογραφές μελών και ημερομηνία, μόνο σφραγίδα) προειδοποιεί τον κ. Σαμαρά: «Λυπούμαστε που βλέπουμε δίπλα σας πρόσωπα που έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα, όπως το Βατοπέδι και η Siemens, τα οποία μας οδήγησαν σε ταπεινωτική ήττα στις εκλογές του Οκτωβρίου. Αυτά τα πρόσωπα εξακολουθούν να απολαμβάνουν της εκτίμησής σας. Θα σας καταστρέψουν». Πάει, πέρασε η εποχή που οι αρχηγοί μπορούσαν να παριστάνουν τους αθώους?!
ΑΕΣ

Στρατεύσεις ή δραπετεύσεις;
Oι διαδικασίες υποβολής προτάσεων και αυτοπροτάσεων στο ΠΑΣΟΚ για την θέση Περιφερειαρχών και δημάρχων σε Δήμους του “Καλλικράτη” έχουν ήδη ξεκινήσει από την προηγούμενη και λήγουν την Κυριακή τα μεσάνυχτα. Όπως διαπιστώνει το «Βήμα» «κύμα βουλευτών και στελεχών της κυβέρνησης φιλοδοξεί να μεταπηδήσει σε δήμους και περιφέρειες» και μέχρι στιγμής σε3 ιδιωτικές συζητήσεις έχουν καταγραφεί 20 – 30 περιπτώσεις στελεχών που επιθυμούν να «δραπετεύσουν» από την κεντρική πολιτική σκηνή. Η τάση αυτή «δεν αρέσει στο Μέγαρο Μαξίμου», ενώ έχουν ήδη γίνει κάποιες έρευνες σε όλη την περιφέρεια, οι οποίες καταδεικνύουν ότι «πολλές τοπικές κοινωνίες, υπό την επιρροή και τοπικών παραγόντων, δεν βλέπουν με καλό μάτι τη σπουδή με την οποία βουλευτές ή και υπουργοί σπεύδουν να? “αφοσιωθούν” στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» . Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες, το Μαξίμου μελετά μεθόδους ανάσχεσης της μαζικής φυγής και μία από αυτές θα είναι «να υποχρεωθεί σε παραίτηση από τη βουλευτική του έδρα από τις αρχές του καλοκαιριού, όποιος επιθυμεί να θέσει υποψηφιότητα στις Αυτοδιοικητικές εκλογές». Εξ άλλου, για λόγους τακτικής, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο τροποποίησης της διάταξης του 50%+1, μη επιθυμώντας να υποχωρήσει από την κεντρική δέσμευση για κατάργηση του 42% αλλά από εκεί και πέρα «τίθεται ζήτημα γενικότερης εκλογικής τακτικής, γιατί το 50%+1 θα σημάνει στρατηγική δύο γύρων σε πολλές περιπτώσεις και πιθανώς αναγκαστικών συνεργασιών με συγγενείς χώρους» κάτι το οποίο δεν απορρίπτεται σαν προοπτική, αλλά καθιστά πολυπλοκότερο το θέμα επιλογής των υποψηφίων. Αν και η εφημερίδα αναφέρει την περίπτωση του Δήμου Χανίων, για τον οποίο έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ο βουλευτής κ. Σκουλάκης, προκαλεί εντύπωση ότι από πλευράς Χανίων και ευρύτερα Δυτικής Κρήτης δεν εκδηλώνεται, ούτε κατά διάνοια, ενδιαφέρον για την θέση του περιφερειάρχη.
ΑΕΣ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα