Μουσείο Τυπογραφείας

ΣΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεχίζει η ΝΔ να αντιδρά στην πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία. Αντιπροτείνει η Εξεταστική να ξεκινήσει την έρευνά της από το 1981. Την εκδοχή ότι η ΝΔ «χτυπά την καμπάνα» στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική της, ωστόσο «συνεχίζει να στηρίζει τη συλλογική προσπάθεια στην οικονομία, έδωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό: “Βήμα fm 95,5″ ο εκπρόσωπος Τύπου Πάνος Παναγιωτόπουλος. Αναφερόμενος στο θέμα της Εξεταστικής για την οικονομία, επανέλαβε ότι η έρευνα πρέπει να ξεκινήσει από το 1981, σημειώνοντας ότι η «αλήθεια δεν τεμαχίζεται».
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ σημείωσε πως δεν υπάρχει καμία αλλαγή στάσης της ΝΔ και πως ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει πως πρόκειται για τον πιο δύσκολο χειμώνα των τελευταίων 30 ή και 50 χρόνων.
«Ο πρόεδρος της ΝΔ φορά τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας» και προσπαθεί για το καλύτερο για την ελληνική οικονομία, σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε ότι «άλλωστε ως Ελλάδα θα δει και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο» στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει παρεκκλίνει της ορθής πορείας στην οικονομική πολιτική και η ΝΔ χτύπησε καμπανάκι, αλλά «ο Αντώνης Σαμαράς δεν είπε τέλος στη συναίνεση».
Σχολιάζοντας τη στάση της ΝΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής είπε ότι όλοι κρίνονται και ιστορικά για το κατά πόσο «βάζουν πλάτη να ξεπεραστεί αυτή η κρίση».
Πρόσθεσε δε ότι η ΝΔ έχει και τεράστια ευθύνη ως προς τη συναίνεση που θα πρέπει να παρέχει γιατί με τη δική της τεράστια ευθύνη φτάσαμε σε αυτό το σημείο.
Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Δ. Αβραμόπουλου ότι με την απόφασή της για εξεταστική επιτροπή η κυβέρνηση «διχάζει τους πολίτες και δυναμιτίζει τη συναίνεση», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο κ. Αβραμόπουλος ήταν βασικός υπουργός της ΝΔ που έφερε τη χώρα σε αυτό το σημείο. 
«Μάλιστα ήταν υπουργός Υγείας και γνωρίζουμε πολύ καλά τι χρέη συσσώρευσε στα ελληνικά νοσοκομεία» συμπλήρωσε ο κ. Πεταλωτής.
«Θα πρέπει πρώτα, κάποιοι ειδικά που ήταν υπουργοί της ΝΔ, να το σκέφτονται πολύ περισσότερο προτού μιλήσουν».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στο Bήμα Fm, o κ. Παναγιωτόπουλος ρωτήθηκε για το θέμα της Εξεταστικής: «Η ΝΔ δεν έχει κάτι να φοβηθεί, αλλά η έρευνα θα πρέπει να ξεκινήσει από το 1981».
Τόνισε, δε, ότι η κριτική της ΝΔ σε σχέση με την Εξεταστική αφορά το θέμα της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό και εφόσον η κυβέρνηση προχωρήσει, θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της.
«Αν η κυβέρνηση θέλει να κάνουμε την Εξεταστική, να την κάνουμε, αλλά να τα ψάξουμε όλα. Η αλήθεια δεν τεμαχίζεται, η αλήθεια είναι μία» επεσήμανε.
Έριξε, δε, το μπαλάκι στην πλευρά της κυβέρνησης, λέγοντας: «Η ΝΔ δεν έχει να φοβηθεί κάτι για το παρελθόν της. Πιστεύω ότι ούτε το ΠΑΣΟΚ έχει να φοβηθεί κάτι. Ούτε ο πρωθυπουργός φοβάται την αλήθεια. Γι? αυτό όλα στο φως».
Όσον αφορά στο θέμα των δηλώσεων της Ντόρας Μπακογιάννη, σημείωσε πως «η ΝΔ είναι ενιαία και εργάζεται για το καλύτερο», καθώς και ότι «τα παράπονα είναι ανθρώπινα». Παρατήρησε πως η Ντόρα Μπακογιάννη έχει «διακριτή προσφορά στην παράταξη» και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «όσο απομακρυνόμαστε από την εκλογή του προέδρου της ΝΔ, τόσο ο κ. Σαμαράς και η κα Μπακογιάννη θα έρχονται πιο κοντά».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.