Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
Το Σάββατο η πρεμιέρα για την Κρήτη

Η νέα σεζόν στην ποδηλασία αρχίζει μεθαύριο, με τον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης 7 ηλικιακών κατηγοριών, που διοργανώνει η τοπική επιτροπή ποδηλασίας Κρήτης στις Βουκολιές. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 2.30μμ και η διαδρομή είναι Βουκολιές-κόμβος Ταυρωνίτη-Βουκολιές.
Η… δράση συνεχίζεται την επομένη (21/2), οπότε θα διεξαχθεί (10.30πμ) στο Ηράκλειο, το παγκρήτιο πρωτάθλημα δρόμου αντοχής. Αφορά τις ίδιες ηλικιακές κατηγορίες και θα γίνει στη διαδρομή Γιόφυρος- Πάνορμο- στροφή και τερματισμός στο Φόδελε (πάρκινγκ, στην ανηφόρα Αχλάδας). Παίδες και κορασίδες θα τρέξουν 50χλμ, μάστερ, γυναίκες και νεάνιδες 80χλμ, ενώ άνδρες και έφηβοι θα καλύψουν 140χλμ.
Και στους δυο αγώνες, δικαίωμα συμμετοχής έχουν ποδηλάτες-τριες κάτοχοι δελτίου της ΕΟΠ, που ανήκουν σε σωματεία της Τ.Ε. Κρήτης. Ακόμη, οι τρεις πρώτοι-τες κάθε κατηγορίας θα πάρουν μετάλλιο, ενώ δίπλωμα θα δοθεί στους 6 πρώτους-ες.

ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
Στο Μαρκόπουλο ο “Ελ. Βενιζέλος”
Το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου όλων των ηλικακών κατηγοριών διεξάγεται την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στο Μαρκόπουλο Αττικής, στο οποίο θα πάρει μέρος και ο Γ.Σ. Ελευθέριος Βενιζέλος.
Για τον αγώνα αυτό έχουν δηλωθεί οι: Διαμαντόπουλος Σπύρος, Αλιφιεράκης Γιώργος, Μαγκριωτέλης Γιάννης, Χαμοδράκας Γιάννης, Πρέντζα Ειρήνη, Διακομοπούλου Χάιντι, Ξυπολιάς Κώστας, Ρήγα Σοφία, Ντουρούκης Σπύρος, Κούτρας Χρήστος, Λεχουρίτης Αλέξανδρος.
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΠΙΔΟΣΗ
Ο ΜΙΧΑΛΕΛΗΣ ΣΤΟ ΜΗΚΟΣ
Σε ημερίδα κλειστού στίβου που έγινε στην Παιανία, ο Δημήτρης Μιχαλέλης πήρε την 1η θέση στο μήκος με 7.56μ. Η επίδοση αυτή αποτελεί ατομικό ρεκόρ για το νεαρό άλτη της Αριάννα Γιαννοπούλου και απέχει λίγο από το όριο (7.65μ) για το παγκόσμιο εφήβων που θα γίνει το καλοκαίρι στον Καναδά. Με δεδομένο ότι αυτός ήταν ουσιαστικά ο πρώτος του αγώνας, ο Μιχαλέλης έχει τις δυνατότητες να πιάσει το όριο.
Στην ίδια ημερίδα, πήραν μέρος και δύο αθλήτριες του Γ.Σ. Ελευθέριος Βενιζέλος. Η Φλωρεντία Κάππα στην σφαιροβολία γυναικών είχε βολή στα 14.44μ και η Στέλλα – Ηρώ Λεδάκη πέρασε στο επί κοντώ τα 4μ, όμως το άσχημο είναι ότι η δεύτερη αποχώρησε τραυματισμένη (τράβηγμα).

Μεθαύριο ο ετήσιος
χορός του Κύδωνα
Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, ο Α.Ο. Κύδων διοργανώνει στο κέντρο “Πορτοκάλι” στον Πλατανιά, τον ετήσιο χορό του. Η εκδήλωση θ’ αρχίσει στις 8μμ και κατά τη διάρκειά της θα γίνουν οι καθιερωμένες βραβεύσεις αθλητών-αθλητριών που διακρίθηκαν ιδιαίτερα το 2009, από όλα τα τμήματα του συλλόγου, όπως επίσης και ειδικές βραβεύσεις.

Στην Αθήνα το τμήμα
κολύμβησης του ΝΟΧ
Αναχωρεί απόψε για την Αθήνα η αποστολή του ΝΟΧ, προκειμένου να πάρει μέρος στο χειμερινό πρωτάθλημα κολύμβησης Νοτίου Ελλάδος, το οποίο θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, 19-21 Φεβρουαρίου.
Για τον χανιώτικο Όμιλο θ’ αγωνιστούν συνολικά 24 κολυμβητές-τριες, ενώ συνοδοί είναι οι προπονητές Κώστα Τζιλιβάκης, Αντώνης Καλογεράκης, Απόστολος Γεωργιάδης και ο έφορος του τμήματος, Μανώλης Ντουσάκης.

ΠΟΛΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ
Στα προκριματικά του πανελληνίου πρωταθλήματος ο ΝΟ Χανίων

Αναχωρεί σήμερα για τη Γλυφάδα η ομάδα νεανίδων του ΝΟ Χανίων – ANEK Lines για να λάβει μέρος στην α’ φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος.
Αύριο στις 9.30μμ θα παίξει με τον ΝΟ Χίου, το Σάββατο στις 12.30μμ με τον τοπικό ΑΝΟ Γλυφάδας και στις 6.30μμ με τον Ιωνικό Νικαίας ενώ την Κυριακή ολοκληρώνει τους αγώνες της με αντιπάλους τον Νηρέα Χαλανδρίου (11.30πμ) και τον ΝΟ Αγ. Νικολάου (5.30μμ).
Ο προπονητής Μανώλης Φαρμάκης έχει συμπεριλάβει στην αποστολή τις: Σαρρή Μαρία, Κουκουβιτάκη Αγγελική, Φράγκου Χριστίνα, Φουφουλάκη Σμάρω, Φαρμάκη Μαρία, Τζεκάκη Βασιλική, Ευφραιμίδου Ραφαέλα, Ροζάκη Φιλένια, Κατσουλάκη Ελενα, Καστρινάκη Μαρία, Παντελάκη Μαριάννα, Μπεμπλιδάκη Καρολίνα, Καπετανάκη Αργυρώ, Καπετανάκη Εμμανουέλα, Μυλωνάκη Ιωσηφίνα.
Συνοδός θα είναι και η έφορος του τμήματος Φραγκονικολάκη Μαρία.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα