Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΑΘΗΝΑ
Η Ελλάδα σκοπεύει και μπορεί να λύσει τα προβλήματά της μόνη της, ζητάμε πολιτική και όχι οικονομική στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινότητα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti εν όψει των επίσημων επαφών του στη Μόσχα.
“Η Ελλάδα δεν έχει προσφύγει ούτε στη διεθνή κοινότητα, ούτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση για οικονομική βοήθεια. Η Ελλάδα σκοπεύει και μπορεί να λύσει μόνη της τα προβλήματά της» τονίζει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Ρωσίας.
«Αυτό που θέλουμε να δούμε, και που αρχίζουμε να βλέπουμε σε μεγάλο βαθμό, είναι η πολιτική στήριξη των ευρωπαϊκών χωρών και η σαφής δεσμευσή τους στην ευρωπαϊκή ενότητα» υπογραμμίζει ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνέντευξη, αποσπάσματα της οποίας μεταδίδει το Reuters.
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι τα προβλήματα του ελλείμματος και του χρέους δεν αφορούν μόνο την Αθήνα. «Η Ελλάδα βρέθηκε στο κέντρο της προσοχής τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε, πρόκειται για πολύ πιο ευρύ πρόβλημα, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η Πορτογαλία, η Ισπανία και ολόκληρη η ευρωπαϊκή οικονομία».
Ο πρωθυπουργός επέκρινε, επίσης, τις χρηματαγορές, λέγοντας ότι «παρόμοιες δυνάμεις προκάλεσαν την παγκόσμια οικονομική κρίση πριν από ένα χρόνο κι εμείς οι Ευρωπαίοι πρέπει να συντονίσουμε την απάντησή μας σε αυτό. Οι συζητήσεις που έγιναν στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα αντανακλούν ακριβώς αυτή την αρχή», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα