Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο ΑΚΡΙΤΑΣ ΠΗΡΕ ΤΗ ΡΕΒΑΝΣ (3-0) ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΧΟ ? ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΑΝΩΓΕΙΑ

Με χρυσή αλλαγή τον Γωνιωτάκη που πέτυχε δύο γκολ ο ΑΟΧ επικράτησε της αξιόμαχης Σπάθας με 3-1 ενώ την ίδια ώρα ο Ακρίτας έκανε περίπατο απέναντι στο Μοχό (3-0).
Στους υπόλοιπους αγώνες, της 1ης αγωνιστικής του β? γύρου στο περιφερειακό, ξεχώρισε η νίκη του ΠΑΟΚ με 1-0 επί του Ρούβα ενώ δεν έγινε ο αγώνας του Αετού με τον Μινώταυρο αφού το γήπεδο των Ανωγείων είχε 20 πόντους χιόνι. Πιο αναλυτικά οι αγώνες της 16ης αγωνιστικής:
ΑΟ Χανιά – Σπάθα 3-1
Ο Βασίλης Γωνιωτάκης έδειξε χθες πόσο σημαντική είναι η παρουσία του φέτος στον ΑΟΧ αφού με το που μπήκε στο γήπεδο ως αλλαγή και στην δεύτερη μόλις επαφή του με τη μπάλα πέτυχε το 2-1 και έδιωξε τα μαύρα σύννεφα από το γήπεδο της Μοναχής Ελιάς. Γιατί η Σπάθα στάθηκε πολύ καλά και αφού έριξε δύο …προειδοποιητικές βολές στο πρώτο πεντάλεπτο κατάφερε να γίνει η πρώτη ομάδα φέτος που άνοιξε το σκορ πρώτη εις βάρος των γηπεδούχων μέσα στο γήπεδο αυτό. Τελικά ο Αλή Ογλού ερχόμενος με …κεκτημένη ταχύτητα από την Βιάννο ισοφάρισε με υπέροχη εκτέλεση φάουλ στο 23′ και στο β’ ημίχρονο ο Γωνιωτάκης πήρε το …όπλο του και με δύο γκολ μέσα σε ένα εξάλεπτο (65′-71′) ολοκλήρωσε την ανατροπή του σκορ. Ενας ακόμα παίκτης που ήρθε από τον πάγκο (Αντιασβίλι) έδωσε νέα πνοή στον ΑΟΧ ενώ αρκετά καλός ήταν ο Μπουρμπάκης που βοήθησε ιδιαίτερα στην ανάπτυξη των γηπεδούχων. Για την ομάδα του Κολυμπαρίου έχουμε να πούμε ότι με ανάλογες εμφανίσεις δεν υπάρχει περίπτωση να κινδυνέψουν ενώ πολύ καλά τα πήγε ο Συροκάκης στην παρθενική του εμφάνιση κάτω από τα δοκάρια και απέναντι στην πρώην ομάδα του. Τώρα με νίκη επί της Ασή Γωνιάς η Σπάθα μπορεί να ανέβει σημαντικά στην βαθμολογία ενώ τον ΑΟΧ τον περιμένουν δύο δύσκολα παιχνίδια σε Ν. Αλικαρνασσό και Κρουσώνα
Μόλις στο 1′ από ωραία μπαλιά του Δρακάκη ο Μουντάκης πρόλαβε την τελευταία στιγμή με έξοδο τον Δαμανάκη λίγο πριν σκοράρει και μάλιστα ο τελευταίος τραυματίστηκε -ευτυχώς όχι σοβαρά- στην κόντρα με τον γκολκίπερ.
Στο 5′ σε σέντρα του Δαμανάκη ο Ιασωνίδης και στο 9′ σε σέντρα του Πετράκη ο Βασαδάκης είδε το πλασέ του να κοντράρει στους αμυντικούς και να φεύγει κόρνερ. Από το κόρνερ του Τσεσμελή ο Σελινιωτάκης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ ενώ στο επόμενο λεπτό (10′) οι γηπεδούχοι “πάγωσαν”. Από μπαλιά του Παπαδομανωλάκη ο Δαμανάκης χωρίς χρονοτριβή βρήκε σε πρώτο χρόνο τη μπάλα προλαβαίνοντας την έξοδο του Μουντάκη ανοίγοντας το σκορ. Στο 12′ ο Πετράκης έβγαλε μπαλιά στον Βασαδάκη για να κόψει ο Χαρατσίδης και ένα λεπτό αργότερα από κόρνερ του Τσεσμελή και κεφαλιά του Αργυράκη ο Βασαδάκης έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Συροκάκης με εντυπωσιακό τρόπο κράτησε απαραβίαστη την εστία του.
Τελικά στο 23′ ο Αλή Ογλού κέρδισε φάουλ λίγα μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή και το εκτέλεσε εκπληκτικά ο ίδιος στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί “παραθυράκι” της Σπάθας (1-1). Στην τελευταία φάση του α’ μέρους και στο 40′ από γύρισμα του Πετράκη ο Βασαδάκης δεν βρήκε τη μπάλα από καλή θέση.
Πιο δυνατά ξεκίνησε ο ΑΟΧ το β’ ημίχρονο και στο 49′ ο Βασαδάκης μπήκε από δεξιά στην περιοχή αλλά το σουτ του το απέκρουσε σε κόρνερ ο Συροκάκης -πάντως υπήρχε συμπαίκτης του σε καλύτερη θέση. Στο 61′ ξανά ο Συροκάκης απέκρουσε την κεφαλιά του Ιασωνίδη για να γίνει το 2-1 στο 64′. Από πάσα του Αλή Ογλού ο Γωνιωτάκης με πλασέ έδωσε το προβάδισμα του σκορ στους γηπεδούχους τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.
Και αφού ο Χαρατσίδης είχε στο 66′ μία σέντρα-σουτ από δεξιά στέλνοντας τη μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Μουντάκη ξανά ο Γωνιωτάκης με σουτ πέτυχε στο 71′ το 3ο γκολ του ΑΟΧ. Ηταν ο Αντιασβίλι που βρέθηκε μόνος του με τον Συροκάκη με τον τελευταίο να αποκρούει χωρίς να συγκρατήσει τη μπάλα και έτσι ο Γωνιωτάκης που καιροφυλακτούσε πιο αριστερά δεν δυσκολεύτηκε να πάρει το ριμπάουντ και να κλείσει το σκορ με το δωδέκατο φετινό του τέρμα.
Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του ηρακλειώτη Γαρεφαλάκη και του α’ βοηθού Χριστόπουλου, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο όμως και για τον β’ βοηθό Στεφανίδη.
* Συλλυπητήριο Σπάθας: Το Δ.Σ. του ΑΠΣ Σπάθα εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του ταμία του συλλόγου Θεοδωράκη Αντώνη για το χαμό της πεθεράς του Γεωργίας Στιβανάκη.
Ακρίτας – Μοχός 3-0
Με ένα σμπάρο …πολλά τρυγόνια για τον σύλλογο του Αποκόρωνα χθες. Πέρα από το εμφανές κέρδος δηλαδή το “τρίποντο” που τον απομάκρυνε αισθητά από την επικίνδυνη ζώνη, πήρε την ρεβάνς της ήττας του από τον Μοχό στον α’ γύρο με την ίδια ακριβώς διαφορά με την οποία είχε χάσει τότε στην πρεμιέρα. Αν και μάλλον είναι δύσκολο να έχουμε ισοβαθμία των δύο ομάδων αφού από τότε ο σύλλογος του Ηρακλείου δεν ξανανίκησε (!) ενώ αυτή τη στιγμή ο Ακρίτας έχει ακριβώς διπλάσιους βαθμούς συγκομιδή.
Μάλιστα η χθεσινή νίκη για τους γηπεδούχους στο Νιο Χωριό ήρθε πολύ πιο εύκολα από ότι περίμεναν καθώς μεχρι το 21′ πέτυχαν δύο τέρματα και πριν πάνε στα αποδυτήρια σημείωσαν και ένα ακόμα απογοητεύοντας τους φιλοξενούμενους που ήταν σαν να μην βγήκαν καθόλου στο γήπεδο στο β’ μέρος.
Μόλις στο 4′ από πάσα του Δοντσίδη ο Ορφανός με σουτ άνοιξε το σκορ για τους χανιώτες και στο 21′ ο Δοντσίδης με εκτέλεση φάουλ “κρέμασε” τον Χωματά διπλασιάζοντας το τέρματα του Ακρίτα.
Στο 43′ στην μοναδική καλή στιγμή για τον Μοχό ο Νοικοκυράκης με εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Ενα λεπτό μετά όμως από μπαλιά του Τσαμτσάκη ο Αλέξης με πλασέ έγραψε το τελικό 3-0 και έτσι στο β’ ημίχρονο οι δύο ομάδες απλά περίμεναν το τελικό σφύριγμα με το μυαλό στα παιχνίδια που ακολουθούν.
Πάντως οι Αποκορωνιώτες πλησίασαν και σε ένα 4ο τέρμα στα τελευταία λεπτά αφού στο 78′ ο Δοντσίδης πλάσαρε τετ α τετ με τον Χωματά που μπλόκαρε τη μπάλα και στο 81′ ο Γιανναράκης είχε κεφαλιά λίγο άουτ. Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του αθηναίου Χαλδαίου.
Αετός- Μινώταυρος αναβλήθηκε
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και η χιονόπτωση από τα ξημερώματα του Σαββάτου στους πρόποδες του Ψηλορείτη, ανέβαλλαν την αναμέτρηση του Αετού Ανωγείων με τον Μινώταυρο. Στο γήπεδο Ανωγείων βρέθηκαν κανονικά η διαιτητική τριάδα, όπως και οι δύο ομάδες, αλλά μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε δεν κατέστη δυνατόν να διεξαχθεί το παιχνίδι, αφού κινδύνευε η σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών. Όπως έγραψε στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής Γιάννης Μακρυβογιατζάκης (Ηρακλείου): «Ο αγώνας δεν έγινε λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου. Συγκεκριμένα, το χιόνι στον αγωνιστικό χώρο είχε παγώσει και δημιουργούσε κίνδυνο τραυματισμού των παικτών. Οι ομάδες παρατάχθηκαν στο κέντρο του γηπέδου, όπου έγινε ταυτοποίηση των ποδοσφαιριστών. Εκτίμησή μου είναι ότι με τη σημερινή κατάσταση του γηπέδου (20 εκατοστά χιόνι) και με τη συνεχιζόμενη χιονόπτωση, ο αγώνας δεν θα μπορεί να διεξαχθεί ούτε αύριο (σ.σ. σήμερα)». Μετά από όλα αυτά η αναμέτρηση αναβλήθηκε οριστικά, όπως δήλωσε και ο πρόεδρος της επιτροπής Δ? Εθνικής κ. Γιώργος Σαρρής στη «Ν.Κ.». Η ΕΠΟ, θα ορίσει εκ νέου και εντός 15νθημέρου όπως ορίζει ο ΚΑΠ, την αναμέτρηση.
Οι άλλοι αγώνες
Ασή Γωνιά – Πατούχας 1-5
Η πιο βαριά φετινή ήττα για την ομάδα του Αποκόρωνα χθες στο Γεράνι με τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν το σκορ στο 43? με τον Σκουλούδη και να πετυχαίνουν δύο ακόμα τέρματα στο 50? με τον Δ. Λουλάκη και στο 60? με τον Τσαγκαράκη. Στο 64? ο Κουνδουράκης μείωσε με φάουλ όμως στο 75? ο Σκουλούδης και στο 84? ο Τσαγκαράκης πέτυχαν άλλα δύο τέρματα για τους νικητές.
Ασή Γωνιά : Καραδάκης, Ιβάνοφ, Δραμηλαράκης Μ. Ε, Δραμηλαράκης Μ. Β, Δελήμπασης (56? Ξενάκης) , Γυπαράκης Γ, Κρασονικολάκης, Σφακιανάκης, Γύπαρης, Σπανουδάκης (65? Γύπαρης Γ) , Κουνδουράκης.
ΑΣΙ – Γιούχτας 0-2
Χαμηλό ήταν το εμπόδιο του ουραγού αφού η ομάδα των Αρχάνων πήρε τη νίκη με δύο γκολ που πέτυχαν ο Γιακουμάκης στην αρχή (2?) και ο Δρακούλης στο τέλος (92?) του αγώνα.
ΠΑΟΚ – Ρούβας 1-0
Με γκολ που πέτυχε μόλις στο πρώτο λεπτό ο Καινουργιάκης η ομάδα του Κρουσώνα ουσιαστικά εκμηδένισε τις ελπίδες του Ρούβα για τίτλο.
Επισκοπή – Αστέρας Ρ. 1-2
Στο ρεθεμνιώτικο ντέρμπι οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 45? με γκολ του Κασσέλα που πήρε το ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Κιοσσέ σε πέναλτι που εκτέλεσε ο Καραδάκης. Στις καθυστερήσεις του α? μέρους ο Κατσαμάς ισοφάρισε και στο 57? ο Μπαξεβάνης από κοντά πέτυχε το νικητήριο τέρμα. Στο 61? αποβλήθηκε ο Σιόρε των φιλοξενουμένων.
Ηρόδοτος – Αναγ. Ιεράπετρας 0-0
Λευκή ισοπαλία χθες στην Ν. Αλικαρνασσό.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα