Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο Μινώταυρος

Oσο η πίεση προς την ελληνική Οικονομία αυξάνεται, τόσο αυξάνονται τα σενάρια για πιθανή χρεοκοπία της χώρας. Όμως, από τις εκτιμήσεις αξιωματούχων της Ε.Ε, δεν διαφεύγει ότι η κλιμάκωση των επιθέσεων στις διεθνείς αγορές εναντίον των ελληνικών ομολόγων είναι αδικαιολόγητη και θεωρούν ως πιθανό ενδεχόμενο ο στόχος αυτών των επιθέσεων να είναι το ευρώ. Κάτω από αυτές τις εκτιμήσεις και παρασκηνιακά, η Κομισιόν και το ¨Eurogroup¨ συζητούν το ενδεχόμενο να στηρίξουν χώρες υψηλού δημοσιονομικού κινδύνου, όπως η Ελλάδα, αν απαιτηθεί. Αν και όπως δήλωσε αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρική Τράπεζας «η ΕΚΤ δεν μπορεί να δώσει εγγύηση για τα ελληνικά ομόλογα», σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν έχει καν συζητηθεί, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο «η Τράπεζα να εξαγοράσει χρέος από την χώρα που έχει ανάγκη μέσω ενός ειδικού ομολόγου ή μέσω άλλου χρηματοδοτικού οργανισμού (?) Η απόφαση θα ληφθεί σε πολιτικό επίπεδο από το ¨Eurogroup¨ , την Κομισιόν και την ενδιαφερόμενη χώρα». Εξ άλλου από το περιβάλλον του προέδρου της ΕΚΤ κ. Τρυσέ, διέρρεε επιμόνως η πληροφορία ότι «περίπτωση παραπομπής της Ελλάδας στο ΔΝΤ δεν υπάρχει, αν και δεν υπάρχει κανονισμός που να το αποκλείει». Τα παραπάνω, όχι για να εφησυχάσουμε ότι τελικώς? «θα μας βολέψουν», αλλά για να πάρουμε μια ανάσα από την απειλή χρεοκοπίας την οποία οι διεθνείς κερδοσκόποι διακινούν ως μόνη? «διέξοδο» από τον (φαινομενικά) αδιέξοδο Λαβύρινθο τον οποίο περίτεχνα οικοδόμησαν οι αρχιτέκτονες της κατάρρευσης της Οικονομίας μας κ.κ. Αλογοσκούφης και Παπαθανασίου. Έτσι, ως ελπίδα ότι θα αποφύγουμε τον? Μινώταυρο.
ΑΕΣ

Παράκρημνη πορεία

Η παλιά παροιμία λέει «καημοίς τους απού δεν κατεβάζει η κεφαλή του ψείρες» και στον ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να ξύνουν την κεφαλή για να αποδείξουν ότι δεν έχουν? καημούς! Η υπόθεση παύσης του κ. Φ. Κουβέλη από την θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, θέμα που έθεσαν 23 μονοπρόσωπες πολιτικές ΕΠΕ (συγγνώμη, συνιστώσες ήθελα να πω) επαληθεύει την Τσαρούχεια ρήση ότι «στην Ελλάδα είσαι ό,τι (προλάβεις) να δηλώσεις». Έτσι, μερικοί από τους λεγόμενους εταίρους του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι αυτή την στιγμή (με εξαίρεση τον μεγάλο συμβολικό Μανώλη Γλέζο) δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα πέραν του εαυτού τους (Μπανιάς και Σία) με την επίθεση τους εναντίον του κ. Κουβέλη βάλλουν εναντίον του κόμματος και του προέδρου του ΣΥΝ κ. Τσίπρα, ο οποίος δεν κρύβει την οργή του για την μεθόδευση. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ο οποίος συσχετίζει την επίθεση κατά Κουβέλη με την επανεμφάνιση Αλαβάνου, δήλωσε με οργή ότι «αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Έχουμε την ιστορία μας και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να διασύρει ή να διαλύσει το κόμμα». Μετά από την ένταση που προκλήθηκε, πληθαίνουν οι φωνές για την διενέργεια έκτακτου συνεδρίου με θέματα όπως: η οριοθέτηση της σχέσης του ΣΥΝ με τον (συμμαχικού χαρακτήρα) ΣΥΡΙΖΑ, συνεργασία με τους Οικολόγους Πράσινους, άνοιγμα στον σοσιαλιστικό χώρο και ανασυγκρότηση του κόμματος. Το συνέδριο προφανώς, θα έχει ευεργετική επίδραση στην επανασύνδεση των δυο κυρίαρχων τάσεων που συγκροτούν τον ΣΥΝ – το Αριστερό Ρεύμα και την Ανανεωτική πτέρυγα – με την κομματική τους βάση.
ΑΕΣ

Ανάκαμψη…

Αισιοδοξία επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της πόλης, καθώς με την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων παρατηρείται σταδιακή αύξηση της κίνησης στα καταστήματα. Αλλωστε οι εκπτώσεις φτάνουν και το 50%. Και, όπως και να το κάνουμε, αποτελούν μια οικονομική ανάσα, τόσο για τους καταναλωτές που θα πληρώσουν λιγότερα για να αγοράσουν ένα ρούχο ή υπόδημα, όσο και για τους εμπόρους που ελπίζουν ότι θα αυξήσουν το τζίρο τους. Και στην εποχή μας, εποχή οικονομικών δυσκολιών, η στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει μεγάλη σημασία για το σήμερα και το αύριο. Διότι στηρίζοντας, στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, την τοπική επιχείρηση, στηρίζουμε τον τόπο μας.

Γ. ΛΥΒ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα