Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΛΠ

Αθήνα
Αδιέξοδο στο λιμάνι του Πειραιά, με τους εργαζόμενους στον ΟΛΠ να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με 48ωρη απεργία την Πέμπτη και την Κυριακή, και αποχή από την εργασία το Σαββατοκύριακο, ζητώντας δίμηνο πάγωμα της σύμβασης με την Cosco, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις.
Συστάσεις προς τους λιμενεργάτες να ανοίξουν το λιμάνι απηύθυνε η υπουργός Οικονομίας και Ναυτιλίας. Ανοικτός διάλογος σημαίνει ανοιχτά λιμάνια, τόνισε η Λούκα Κατσέλη, καλώντας τους να αναλογισθούν τις ευθύνες τους και το κόστος που προκαλεί η απεργία στην οικονομία, τους καταναλωτές, τους εμπόρους και τις παραγωγικές τάξεις. Η Λούκα Κατσέλη, σημειώνοντας σε σημερινή δήλωσή της ότι "ανοιχτός διάλογος σημαίνει ανοιχτά λιμάνια", υπογράμμισε δεν υπάρχει νομιμοποιητική βάση για αυτές τις κινητοποιήσεις και κάλεσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων να αναλογισθούν τις ευθύνες τους και να κατανοήσουν το κόστος των αποφάσεών τους για την οικονομία, τους καταναλωτές, τους εμπόρους και τις παραγωγικές τάξεις.
"Η άμεση έναρξη του διαλόγου, μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ για κομβικά ζητήματα της Σύμβασης, η συνέχιση της τιμολόγησης από τον ΟΛΠ ΑΕ μέχρι τις 2 Νοεμβρίου και η τοποθέτηση νέου Διευθύνοντος Συμβούλου στον ΟΛΠ ΑΕ αποτελούν το πλαίσιο των δεσμεύσεων, που η κυβέρνηση είχε αναλάβει και οι εργαζόμενοι είχαν αποδεχθεί ήδη από τις 16 Οκτωβρίου", τόνισε η κ. Κατσέλη.
"Ειλικρινά λυπάμαι για την απόφαση της ΟΜΥΛΕ και της ΟΛΠ να συνεχίσουν την απεργία στο λιμάνι του Πειραιά" κατέληξε η υπουργός. Τις διαπραγματεύσεις με την Cosco καλείται να αναλάβει ο νέος προεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, Γιώργος Ανωμερίτης, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ του Οργανισμού την ερχόμενη Τρίτη που θα επικυρώνει το διορισμό του.
Μιλώντας στον Real FM,ο κ. Ανωμερίτης διαβεβαίωσε ότι η συμφωνία ΟΛΠ – Cosco θα εφαρμοστεί. Υπάρχουν τόνισε δύο χωριστά θέματα, το θέμα ΟΛΠ και Cosco και το θέμα ΟΛΠ και εργαζόμενοι", δήλωσε. Στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων παραμένουν εγκλωβισμένα χιλιάδες κιβώτια με εμπορεύματα ενώ η αγορά αγωνιά για την κάλυψη των αναγκών της ενόψει των εορτών.
Το πρωί οι ιδιοκτήτες των φορτηγών που παραμένουν ακινητοποιημένα έξω από την είσοδο του λιμανιού πραγματοποίησαν πορεία ενώ συνεδρίασαν για να εξετάσουν την κατάσταση και να αποφασίσουν ποια μετρά μπορούν να λάβουν.
Ζητούν τον άμεσο τερματισμό των απεργιακών κινητοποιήσεων των λιμενεργατών, οι οποίες, όπως υποστηρίζουν, τους έχουν επιφέρει οικονομική καταστροφή. Την ίδια ώρα έτοιμοι να προσφύγουν δικαστικά είναι φορείς του επιχειρηματικού κόσμου.
Πολιτικές αντιδράσεις
Έντονη κριτική στην κυβέρνηση άσκησε η πρώην υπουργός εξωτερικών και υποψήφια για την προεδρία της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη. Η αγορά έχει παγώσει και πλήττεται διεθνώς η εικόνα της χώρας τονίζει η Ντόρα Μπακογιάννη. "Οι μεθοδεύσεις των λιμενεργατών και τα φοβικά σύνδρομα της κυβέρνησης θα προκαλέσουν τέτοια τρικυμία που δεν θα βρίσκουμε απάνεμο λιμάνι να κρυφτούμε", επισήμανε ο ΛΑΟΣ.
"Τελικώς η κυβέρνηση κινούμενη στα χνάρια των προκατόχων της, λησμονώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, αφορίζει τους εργαζόμενους στο λιμάνι του Πειραιά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ως βασικός σύμμαχος της κυβέρνησης σήμερα εμφανίζεται η κα Μπακογιάννη", σχολίασε ο Συνασπισμός.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα