Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Στο επίκεντρο η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική

Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, οι αλλαγές και προοπτικές στην Αγροτική Ανάπτυξη θα βρεθούν στο επίκεντρο της εσπερίδας που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Κισάμου με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων αύριο, στις 7 μ.μ., στο Δημαρχείο Κισάμου, στο Καστέλι.
Ομιλητές θα είναι ο ευρωβουλευτής και μέλος της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου Σπύρος Δανέλλης, ο ευρωβουλευτής και μέλος της Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Χαράλαμπος Αγγουράκης και ο πρόεδρος του ΓΕΩ.Τ.Ε.Ε. – παραρτήματος Κρήτης κ. Αλέξανδρος Στεφανάκης.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των εμπλεκόμενων Φορέων και των αγροτών του Νομού σχετικά με τις αλλαγές και τις συνέπειες στην Αγροτική Ανάπτυξη που θα επιφέρει η Κ.Α.Π.
Οπως ανέφερε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης  «επειδή είναι γνωστό πως έχουν αρχίσει οι διαδικασίες για τη νέα περίοδο 2014 – 2020, όσον αφορά την Κ.Α.Π., κρίναμε σκόπιμο να διοργανώσουμε αυτήν την εκδήλωση στον Δήμο Κισάμου, μια παραγωγική περιοχή με αγροτικά χαρακτηριστικά προκειμένου οι ευρωβουλευτές να μιλήσουν για την πορεία της αγροτικής οικονομίας και πολιτικής τα επόμενα χρόνια».
Μάλιστα, ο κ. Βουλγαράκης καυτηρίασε το γεγονός ότι «μέχρι σήμερα (οι αγρότες) αυτοσχεδιάζουν, αλλού βαδίζουμε και αλλού πάνε οι δρόμοι. Αρα είναι καλό να μάθουν ιδιαίτερα οι νέοι αγρότες ποιους δρόμους πρέπει να ακολουθήσουν από εδώ και πέρα».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κισάμου κ. Χαράλαμπος Πιτσιγαυδάκης,  ανέφερε πως «στην εσπερίδα θα συζητηθούν οι προοπτικές που διανοίγονται με τη νέα Κ.Α.Π. και οι προβλέψεις για την ελληνική γεωργία και ιδιαίτερα για την κρητική».
Ο κ. Πιτσιγαυδάκης χαρακτήρισε ´κρίσιμη´ τη χρονική συγκυρία που διεξάγεται η συγκεκριμένη εκδήλωση για τη νέα Κ.Α.Π. με τη συμμετοχή των αρμόδιων ευρωβουλευτών, τονίζοντας ότι είναι η πρώτη που γίνεται στον Νομό Χανίων.
«Το διαχρονικό πρόβλημα των αγροτών της Κρήτης και των Χανίων ειδικότερα είναι ότι δεν προσανατολιζόμασταν προς τις προϋποθέσεις, τις δεσμεύσεις και τις κατευθύνσεις της νέας Κ.Α.Π. Γι’ αυτό θεωρούμε αναγκαίο να παρεβρεθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι Φορείς από τον απλό αγρότη, τους νέους αγρότες μέχρι τις ενώσεις παραγωγών, τις ομάδες παραγωγών, τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, τους Δήμους προκειμένου η εκδήλωση να αποτελέσει αφετέρου ένα έναυσμα πληροφόρησης για τη νέα Κ.Α.Π. και αφετέρου ένα πεδίο προβληματισμού και διαλόγου για το τι μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τις προβλέψεις της», επεσήμανε.   


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα