Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙ Τ´ ΑΥΤΑ

Ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα συμπεράσματα της έρευνας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου που διεξήχθη τον Ιανουάριο του 2013 με αντικείμενο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.
 Αν και οι 6 τους 10 πολίτες, οι οποίοι ρωτήθηκαν, θεωρούν ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις φοροδιαφεύγουν λιγότερο από τις μεγάλες εταιρείες, παράλληλα αναγνωρίζουν, σε ποσοστό μάλιστα που αγγίζει το 70%, ότι η φοροδιαφυγή στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σχετίζεται με την ανάγκη βιωσιμότητας αυτών και όχι με την προσπάθεια δημιουργίας μεγαλύτερου κέρδους.
Οπως επίσης προκύπτει από τις απαντήσεις τους «η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής μπορεί να επιτευχθεί αποτελεσματικότερα από τη μείωση της φορολόγησης των επιχειρήσεων, η οποία επιπλέον θα βοηθήσει σημαντικά στη διατήρηση και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».
Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι εννιά στους δέκα πολίτες πιστεύουν ότι ο σχετικά υψηλός αριθμός μικρομεσαίων επιχειρήσεων που λειτουργούν στην Ελλάδα είναι προς όφελος της εθνικής οικονομίας, ενώ το 89,1% θεωρεί ότι η ύπαρξη πολλών ΜμΕ είναι προς όφελος του καταναλωτή.
Για μία ακόμη φορά, λοιπόν, έρχεται στο προσκήνιο η δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν και οι μικροεπιχειρηματίες, οι οποίοι βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να ´αγκομαχούν´ προσπαθώντας να επιβιώσουν, σε μία εποχή που χαρακτηρίζεται από έλλειψη ρευστότητας, υψηλή φορολογία και χαμηλή καταναλωτική ζήτηση.
Τα ´λουκέτα´ φέρνουν και μείωση των θέσεων απασχόλησης καθημερινά. Οι λύσεις που πρέπει να δοθούν είναι άμεσες. Για να μην αφανιστεί ένας νευραλγικός κλάδος της οικονομίας του τόπου μας. Που αγωνίζεται για να αντεπεξέλθει στα σωρευμένα βάρη της υπερφορολόγησης.
 Και που, όπως προκύπτει από την έρευνα της Ε.Σ.Ε.Ε., για τους περισσότερους πολίτες, η ύπαρξή του θεωρείται ότι είναι προς όφελος του κοινωνικού μας συνόλου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα