Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αποδυναμώνεται επικίνδυνα η συναίσθηση της ελληνικότητάς μας

Από χρόνια, όπως έχουμε ξαναγράψει, πολλές φορές, μέσα στη μακρά λειτουργία του νεοελληνικού μας κράτους, εκχωρούσαμε συνεχώς (οικονομικά, πολιτικά και πολιτισμικά) την εθνική κυριαρχία μας.
Σε ξένες ισχυρές εξαρτήσεις και σε ξένα πολιτιστικά πρότυπα καθώς και σε στυγνές οικονομικές υπερ-εκμεταλλεύσεις             -όπως και τώρα- μέσα από εκβιασμούς, ανάγκες και γραικυλισμούς…
Εκχύσαμε ποταμούς αιμάτων για την ελευθερία μας, αλλά και για την ελευθερία άλλων λαών της Δύσης, αλλά και της Ανατολής. Ωσπου, όλες αυτές οι θυσίες ανταμείφθηκαν με αδικίες, βαναυσότητες και καταδολιεύσεις ξένων επικυριάρχων. Αλλά και με συμπράξεις δικών μας πολιτικών, οικονομικών και άλλων θεσμικών Φορέων.
Με δεινό αποτέλεσμα τη σημερινή μας καταβαράθρωση σε αδιεξόδους λαβυρίνθους της σημερινής κατάντιας μας, που καταβυθίζει τις προοπτικές μας, για πραγματική αναγέννηση λαών και χώρας, στο χάος μιας συνεχούς αβεβαιότητας, γεμάτης απελπισία και κρίση αντοχής…
Για να μη μπορούμε να διεκδικήσουμε, όπως θα έπρεπε, την άμεση ματαίωση της διακυβέρνησης της χώρας μας, από τους ξένους πραίτωρες που αποτελούν την ´υπερεξουσία´ που μας διακυβερνά.
Υπάρχει ακόμα ελληνικότητα με αυταπόδεικτη πραγματικότητα της ελληνικής μας κυριαρχίας ως εθνικής οντότητας και υπόστασης έκφρασης και λειτουργίας.
Η απάντηση όμως σε όποια αυτοερωτήματα είναι αρνητική, ζοφερή και γενικά δυσοίωνη. Γιατί αντίθετα από την ελληνικότητα της ίδιας μας της συνείδησης, η κυρίαρχη εικόνα που έχει διαμορφωθεί αναλύεται σε δύο επίπεδα:
α) ως ετερο-αφελληνικότητα του σημερινού και του αυριανού ελληνικού γίγνεσθαι και
β) ως αυτο-αφελληνιζόμενη κατάσταση της σημερινής και της αυριανής μας ελληνικότητας στην αποδυνάμωση της οποίας συνενεργούν τα ελληνικά κοινοβουλευτικά μας κόμματα είτε με επιφυλάξεις – αποστασιοποιήσεις γι? αυτήν είτε με υπερθεματίζουσες διαφυλάξεις προστασίας της.

ΕΜΦΑΝΗΣ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ Η ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ
Παλιότερα έχουμε παρουσιάσει θέσεις και αντιθέσεις από τη σελίδα: ´Με την ευθύνη του πνεύματος´
1) Την ουσιαστική έμμεση αποδυνάμωση με παιδεία, με α-παιδεία, με πληροφόρηση και παραπληροφόρηση, αλλά και πολιτιστική απομίμηση και υιοθέτηση όλων των σύγχρονων λάιφ στάιλ προτύπων με παράλληλη εγκατάλειψη και απώθηση κάθε προηγούμενου, ελληνικού τρόπου αντίληψης, μορφής και ζωής.
2) Ολα αυτά όμως, που αναφέρουμε στην εμφανή και ουσιαστική αποδυνάμωση και οιονεί εγκατάλειψη της ελληνικότητάς μας αποτελούν επακόλουθες συνέπειες των παγκοσμιοποιημένων και υπερ-εξουσιαστικών ´στρατηγικών´ βαθέος επηρεασμού ετεροκατευθύνσεων, κυρίως στα μικρά έθνη.
Ακόμα, όμως, και σε μεγάλα (σε ηπειρωτικό επίπεδο) όπως συνέβη με την Ευρώπη -με τη μεγάλη πνευματική, φιλοσοφική και επιστημονική και τεχνολογική παράδοση ή την απω-ανατολική όπως την Κίνα, την Ιαπωνία κ.λπ.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΛΟ Ο ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ
Αυτή τη βαθιά επιρροή άσκησε προπολεμικά (Β? παγκόσμιος πόλεμος) και μεταπολεμικά το απόλυτα υλιστικό – ευδαιμονιστικό american dream. Ενα όνειρο αμερικανικό που αναπτύχθηκε μαζί με τα ´θαύματα´ της βιομηχανικής επανάστασης που επιταχύνθηκε κι έγινε παναμερικανικό – πανευρωπαϊκό και ευρύτερα παγκόσμιο σύμβολο μιας ανθρωπότητας, η οποία με τα μικρά της τα χέρια και κυρίως με τις διαρκείς εξελισσόμενες μηχανές και υπερ-μηχανές της έσπρωχνε την ανθρωπότητα προς το ΕΥ ΖΗΝ έναντι κάθε θυσίας, βίας και ´ευσεβούς´ τρομοκρατίας. Για να επιβληθεί ως ´ύψιστο αγαθό´ η συνείδηση του υπερκαταναλωτή, παράλληλα με την ασυνειδησία του κάθε εκμεταλλευτή της προσφοράς με τιμές ευκαιριών της μικρόχαρης ευημερίας…
Με τίμημα την ´ουσιαστική εκχώρηση´ κάθε εθνικής συναίσθησης στην ασυναισθησία των μαζικών πολιτισμικών ελευθεριών και εκσυγχρονισμών της νέας υπερεξουσιαστικής συνεχούς αταξίας.

ΜΕ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΗ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΙΣ ΟΥΣΙΩΔΕΙΣ ΑΞΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Αυτή όμως η πραγματικότητα που δημιουργήθηκε εξελικτικά από χρόνια, είχε διαβρώσει συσχετιστικά -με πολιτική, οικονομία, τεχνολογία, επιστήμη και παιδεία και νέα πολιτιστικά μορφώματα- τον πυρήνα του κάθε εθνικού μορίου, το οποίο απορροφήθηκε από το υπέρτατο μόριο μιας ´καθαγιασμένης´ πολυπολιτισμικότητας που λειτουργεί υπερπολιτικά με επικυρίαρχες οικονομία, τεχνοκρατία και παγκόσμια υπερ-επικοινωνία.
Μια τριάδα αυτόματη, μηχανιστική και αντιανθρωπιστική που επιβάλλει την αποπροσωποποίηση σε λαούς και πολίτες μικρών (τελικά) και μεγάλων εθνών που έχουν ´εκπωλήσει´ (λόγω προσαρμογής) την αυτοσυνειδησία τους, την αυτοκυριαρχία τους και την αυτογενή συναίσθησή τους. Με την τελευταία να έχει ´παραλύσει´ αναγωγή προς το ΕΙΝΑΙ της πρωτογενούς οντότητάς τους με την έννοια ότι σε κάθε ευρύτερη ένταξη πολιτών αυτή καθ? εαυτή η ένταξη αποτελεί ένα δευτερογενές γεγονός in tuto, ενώ ακόμα και οι κοινωνικές και επαγγελματικές εντάξεις αποτελούν τριτογενή κ.λπ. γεγονότα για κάθε ανθρώπινη οντότητα.

ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΤΩΡΑ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ Η ΕΞΑΧΡΕΙΩΣΗ                         ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ
Πάντως, με αφορμή αυτές τις σκέψεις που τις προκάλεσε το εξακολουθητικά απαράδεκτο γεγονός της γερμανικής επικυριαρχίας της Ελλάδας (μετά τα όσα υπέστη η Κρήτη και ολόκληρη η Ελλάδα από τη ναζιστική θηριωδία 1940 – 1944), με πρόσφατες παρακλήσεις του Γερμανού προτέκτορα στην Ελλάδα κ. Ράινχεμπαχ, ο οποίος ΑΠΟΦΑΝΘΗΚΕ ότι τίποτα δεν αλλάζει από τους όρους του μνημονίου όπως μας το επιβάλλανε και το δεχτήκαμε -τόσο ταπεινωτικά- για να φθάσουμε τώρα στην ελληνική μας εξαθλίωση, αλλά και στην εξαχρείωση της ελληνικότητάς μας.

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ          ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Ομως, την ίδια μέρα της προκλητικής απάντησης του ´υπερκυβερνήτη´ μας κ. Ράινχεμπαχ, ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού κόμματος της Γερμανίας αναχωρώντας από τη χώρα του για επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα δήλωσε, όπως γράφτηκε στο γερμανικό Τύπο, αλλά και στα ´Χανιώτικα νέα´, που εδώ και 45 χρόνια, διά του δημιουργού τους Γιάννη Γαρεδάκη υπηρετούν την αδέσμευτη μικροκομματικά και μεγαλοκομματικά, αλλά και οικονομικά, αντικειμενική πληροφόρηση των αναγνωστών – αναγνωστριών τους.
Ομως ο αθηναϊκός Τύπος στην ουσία, υποβάθμισε αυτό το εξαιρετικής σημασίας γεγονός των (έστω προεκλογικής σκοπιμότητας) τολμηρών δηλώσεών του αρχηγού του SPD, ο οποίος μέσω των ΜΜΕ κατήγγειλε τη ζημιογόνο στάση της κας Μέρκελ τόσο για τη Γερμανία, την Ευρώπη και την Ελλάδα και ολόκληρο τον ευρωπαϊκό νότο.
Για να πει ευθαρσώς στους Γερμανούς πολίτες ότι η χώρα τους πρέπει να πληρώσει πολλά για την Ελλάδα για αποκατάσταση των όσων ζημιών έγιναν σ? αυτή, που αποτελεί το λίκνο του ευρωπαϊκού πλουτισμού.

ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ                 ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ομως με την ευκαιρία αυτών των συμβαινόντων – και τις παρουσιαζόμενες ως οικονομικές ευνοϊκές μεταχειρίσεις μας από την κατάρτιση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού 2013-2020 πιστεύουμε πως όλα τα σκόπιμα λάθη που έχουν γίνει σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, πρέπει ΑΜΕΣΑ να αναθεωρηθούν και να αποκατασταθούν ως οικονομικές ζημιές που υπέστη η χώρα μας κυρίως τα τέσσερα τελευταία χρόνια.
Για να ανυψωθεί το διαπομπευμένο, διεθνώς, κύρος του ελληνικού λαού και να ξαναποκτήσουμε πανελλήνια, πανευρωπαϊκά και διεθνώς την τρωθείσα αξιοπρέπειά του.

ΕΛΛΗΝΕΣ – ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ
Παράλληλα, όμως, είναι – απόλυτα ΑΝΑΓΚΑΙΟ να ζητηθεί από την ελληνική πλευρά και την ισχυρή ελληνογερμανική δύναμη (πέρα από κάθε κομματική σκοπιμότητα) η ΑΜΕΣΗ απο-προτεκτοροποίηση της Ελλάδας από Γερμανούς προτέκτορες, γιατί στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία και λειτούργησαν οι μεγάλοι αγώνες για ελευθερία -ιδιαίτερα στον β? παγκόσμιο πόλεμο- είναι απαράδεκτη μια νέα ´κατοχή´ απόλυτου γερμανικού οικονομικού ελέγχου της χώρας.
Αυτό το γεγονός ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΙ την ουσιαστική συναίσθηση της ελληνικότητας στο βάθος του είναι των σημερινών και των αυριανών πολιτών της Ελλάδας, οι οποίοι ήδη έχουν χάσει την ελληνική κυριαρχία και οδηγούνται να χάσουν και την ελληνική τους συνείδηση… (αλλά σ? αυτό το καυτό θέμα θα επανέλθουμε).


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα