Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δουλεύει ο Αναστασιάδης αλλά…

Η  αλήθεια είναι ότι για έναν προπονητή όπως ο Αναστασιάδης, η συγκομιδή των 6 βαθμών σε 8 παιχνίδια δεν μπορεί να θεωρηθεί μεγάλη. Το αντίθετο, είναι μικρή, διότι οι προσδοκίες ήταν πολύ μεγαλύτερες. Από την άλλη, γεγονός είναι ότι ο ερχομός του Άγγελου στον Πλατανιά έγινε δεκτός με ικανοποίηση, αν όχι με ενθουσιασμό, από τον κόσμο… Αποδεικνύεται όμως πως όποιο κι αν είναι το ´όνομα´, όσο μεγάλες ή μικρότερες κι αν είναι οι δυνατότητες ενός προπονητή, τον οποιονδήποτε τον… ´κάνουν´ τα αποτελέσματα. Ο Αναστασιάδης πιστώνεται τη μεγάλη επιτυχία της πρόκρισης επί του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο αλλά στο πρωτάθλημα, που είναι και ο βασικός στόχος για τον Πλατανιά, τα αποτελέσματα δεν είναι για την ώρα αυτά που περίμενε ακόμα κι ο ίδιος.  
Ευθύνες του Αναστασιάδη για το ότι ο Πλατανιάς δεν κερδίζει, υπάρχουν ίσως αλλά από τη στιγμή που δεν έχει κάποιος τη δυνατότητα να παρακολουθεί καθημερινά πώς κάνει τη δουλειά του θα εξέφραζε άποψη αόριστη. Σίγουρα θα είναι αδικία να μην του πιστωθεί ότι δουλεύει και πως από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τον Πλατανιά προσπάθησε και προσπαθεί να αλλάξει και να ωριμάσει τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Από τα αποτελέσματα έως τώρα κρίνεται πως υπάρχει μεν βελτίωση αλλά επί του πρακτέου, η μία νίκη στα οκτώ παιχνίδια που είναι στον πάγκο, είναι ένας απολογισμός πολύ φτωχός…
Ο Αναστασιάδης δυσκόλεψε τη θέση του με την αποπομπή από το ρόστερ βασικά του Ουντόζι και κατά δεύτερο λόγο του Ντόε και του Ουκάρ, θεωρώντας πάρα πολλοί πως άλλοι παίκτες, που είχαν λιγότερο χρόνο συμμετοχής και μικρότερη προσφορά, έπρεπε να ήταν αυτοί που θα βρίσκονταν στην έξοδο.
Σε ό,τι αφορά δε τα όποια πειθαρχικά παραπτώματα υπέπεσαν, η ένσταση είναι αν θα μπορούσε να είχε δοθεί μια άλλη λύση, όπως για παράδειγμα να τους επιβαλλόταν ένα βαρύ χρηματικό πρόστιμο…
Σε κάθε περίπτωση, η φυγή του Ουντόζι είναι αυτή που ενοχλεί περισσότερο, διότι στον Αναστασιάδη αποδίδεται η σκληρότητα που επέδειξε. Αυτό, σε συνδυασμό με τα ομολογουμένως αρνητικά αποτελέσματα, δημιουργούν μία άσχημη εικόνα στο προφίλ του προπονητή, τη στιγμή που ο Αγγελος πασχίζει πράγματι για ν’ αλλάξει την αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας και να την μετατρέψει σε πιο σοβαρή και αξιόπιστη.  

Βαρύ το φορτίο της Super League…
Είναι ένα βασικό ερώτημα αν οι ποδοσφαιριστές που έχει στο δυναμικό του ο Πλατανιάς ´κάνουν´ γι’ αυτά που ζητάει η ομάδα… Η αναφορά γίνεται κυρίως για τους παίκτες που προέρχονται από τη Β’ Εθνική και για τους περισσότερους από τους οποίους αποδεικνύεται πως το φορτίο έπεσε ή πέφτει βαρύ. Από την άλλη, εντύπωση προκαλεί ότι μεταξύ των 5 παικτών που αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία της η ομάδα, μονάχα ένας κρίθηκε ότι δεν μπορούσε να βοηθήσει, ο Παληγεώργος… Βέβαια, αν τα πράγματα με τους Ουντόζι και Ντόε δεν είχαν τη γνωστή εξέλιξη, ίσως τα γεγονότα να ήταν τώρα διαφορετικά.
Εάν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, η προσφορά του Μαραγκουδάκη αλλά και του Μιρτσέτα δεν είναι αυτή που θα περίμενε η ομάδα, όπως εξάλλου ούτε του Δέντσα ούτε του Τζανή. Από την άλλη, θα ήταν άδικο να ασκείται κριτική σε 4-5 παιδιά όταν πιο έμπειροι ή πιο φτασμένοι παίκτες, δεν παρουσιάζουν ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για έναν ποδοσφαιριστή, που είναι η διάρκεια… Ωστόσο, σε ό,τι αφορά τα παιδιά που προέρχονται από τη Β’ Εθνική ότι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες, είναι κάτι που μπορεί να θεωρείται εν μέρει και φυσιολογικό.
Από εκεί και πέρα, βλέπουμε ότι κάποια άλλα παιδιά όπως ο Ναζλίδης και ο Κουρτεσιώτης δείχνουν πιο σταθεροί σε απόδοση και αυτό είναι κάτι που πρέπει να επισημανθεί.
Όπως πρέπει να επισημανθεί κι ότι ένας τερματοφύλακας με τεράστια προσφορά πέρσι όπως ο Λαζαρίδης είναι ο μοναδικός που δεν έχει πάρει ακόμα ευκαιρία στο πρωτάθλημα αλλά και ότι ο Μαρτσάκης επί της ουσίας είναι εξαφανισμένος το τελευταίο διάστημα…

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ´ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ´ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ
´Σώζεται´ αρκεί να… ξεκινήσει να κερδίζει!
Ο Πλατανιάς έχει να δώσει ακόμα 11 παιχνίδια, από τα οποία τα 6 είναι στα Χανιά και τα υπόλοιπα 5 εκτός έδρας. Θεωρητικά τέσσερα ή πέντε τρίποντα ίσως να ήταν ένας πολύ ουσιαστικός απολογισμός για να μπορέσει η ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία, διότι θα έφτανε έτσι τους 30 και 33 βαθμούς αντίστοιχα. Βέβαια από τη στιγμή που ο Πλατανιάς δεν καταφέρνει να κερδίζει, έχοντας πάρει μία νίκη στα τελευταία 13 παιχνίδια, ίσως είναι υπερβολή να ελπίζει ότι θα αναδειχθεί νικητής στα 5 από τα 11 ματς που απομένουν… Από την άλλη, για να επιτευχθεί ο στόχος της σωτηρίας, η πρώτη και βασική προϋπόθεση είναι να ξεκινήσει να παίρνει νίκες, έστω κι αν αυτό χρειαστεί να το κάνει αρχής γενομένης από το ματς με την Ξάνθη.
Για μας, ο Πλατανιάς έχει ένα πρόγραμμα έως το τέλος, νορμάλ. Με παιχνίδια που είναι αδιαπραγμάτευτος στόχος η νίκη όπως με τον Άρη, την ΑΕΚ και τον Πανιώνιο στα Χανιά, αλλά και με την Κέρκυρα εκτός έδρας…
Επίσης, με παιχνίδια όπου μπορεί να ελπίζει σε ό,τι καλύτερο (Ξάνθη, ΟΦΗ, Παναθηναϊκό εκτός, Λεβαδειακός εντός). Εξαιρούμε τα ματς με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ που είναι εξαιρετικά δύσκολα, αλλά και πάλι, λόγω του ότι γίνονται στα Χανιά, κανείς δεν μπορεί ν’ αποκλείσει τίποτα εκ των προτέρων.
Με λίγα λόγια, ο Πλατανιάς ´σώζεται´, αρκεί επαναλαμβάνουμε να ξεκινήσει να παίρνει νίκες. Οι νίκες είναι αυτές που θα τον διατηρήσουν στην κατηγορία και φυσικά η έδρα, που αντίθετα με ό,τι ίσχυε στην αρχή του πρωταθλήματος αλλά και στο Κύπελλο με τον ΠΑΟ, δεν αξιοποιείται όπως θα έπρεπε…  

«Ο Ουντόζι ήταν… παράσιτο στην ομάδα!»
Τον… καημό του κόσμου για την όχι και τόσο καλή πορεία που διαγράφει το τελευταίο μεγάλο διάστημα ο Πλατανιάς μεγαλώνει η εξέλιξη που παρουσιάστηκε με τον Ουντόζι. Βασικά, το θέμα διατηρείται καθαρά από εκείνον (τον κόσμο) που ίσως και λόγω του ότι μεταπήδησε σε μία ομάδα από τις καλύτερες του πρωταθλήματος, να τον στεναχωρεί ακόμα πιο πολύ. Να σημειωθεί ότι για τον Ουντόζι, ο Αναστασιάδης ρωτήθηκε προχθές απαντώντας αόριστα μεν, δίνοντάς μας να καταλάβουμε δε ότι ήταν αδύνατο ο Νιγηριανός να τεθεί πάνω από την ομάδα. Με λίγα λόγια, το ότι αντιμίλησε στον προπονητή του ήταν κάτι που δεν μπορούσε να του συγχωρεθεί…
Νομίζουμε όμως ότι παρουσιάζει ενδιαφέρον να γράψουμε τι μας ειπώθηκε από το περιβάλλον της διοίκησης του Πλατανιά: «Ο Ουντόζι ήταν ένα παράσιτο στην ομάδα! Προκαλούσε συνεχώς προβλήματα. Ξενυχτούσε με τον Ντόε… Αντιδρούσε. Γι’ αυτό τον έδιωξε από την ομάδα. Οχι γιατί ήταν κακός παίκτης»…
Άρα, αν ληφθεί υπόψη αυτή η εξήγηση, τότε το συμπέρασμα είναι ότι μία σειρά λόγων επέφεραν αυτό το διαζύγιο και όχι τόσο ο καυγάς που είχε με τον Αναστασιάδη.
Εμείς πάντως, συναισθανόμενοι τον παλμό του κόσμου που σίγουρα είναι έξω από το χορό και δεν μπορεί να ξέρει ακριβώς τι γίνεται, καταγράφουμε για μια ακόμα φορά την ένστασή του αν οι όποιες παρεξηγήσεις, μπορούσαν να λυθούν έστω με την επιβολή ενός βαρύτατου χρηματικού προστίμου.
Εμείς στεκόμαστε βέβαια στην τελευταία αφορμή που ήταν αυτή κιόλας που τον έφερε εκτός ομάδας, σημειώνοντας πως 9 φορές στις 10 η κατάληξη είναι αυτή, όταν ένας παίκτης ´βγάζει´ γλώσσα στον προπονητή.
Εκτός κι αν πρέπει να αναζητηθεί γιατί έφτασε στο σημείο να κάνει κάτι τέτοιο ο Ουντόζι…


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα