Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024

Βουβάλια και βατράχια στον βάλτο του τουρισμού

«Όταν στο βάλτο τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια» λέει ο θυμόσοφος λαός μας.
Αν προσαρμόζαμε την παροιμία στα καθ’ ημάς και ο βάλτος είναι η τουριστική αγορά, το ένα βουβάλι η Fraport και το άλλο η Ryanair, τότε εμείς ως νομός έχουμε το ρόλο του βατράχου…
Την ίδια στιγμή που η Ryanair διεκδικεί χαμηλότερα ναύλα για να φέρει πτήσεις το χειμώνα όπως έκανε την περίοδο 2012-2018, η Fraport το αρνείται πεισματικά προτιμώντας να έχει ένα αεροδρόμιο με ελάχιστες πτήσεις κυρίως εσωτερικού!
Τα απόνερα της σύγκρουσης αυτής πνίγουν όχι μόνο τα ξενοδοχεία αλλά και τα ενοικιαζόμενα, την εστίαση, όσους ενοικιάζουν με βραχυχρόνια μίσθωση, τα τουριστικά καταστήματα και κάθε μικρομεσαίο επαγγελματία που προσδοκά σε μια στήριξη του εισοδήματός του ειδικά τους χειμερινούς μήνες που αναμένονται “κατακλυσμιαίες αλλαγές” λόγω ενεργειακής κρίσης.
Την ίδια στιγμή τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές, πολιτικοί όλων των αποχρώσεων παραμένουν στη πλειοψηφία τους θεατές, λες και το ζήτημα δεν τους απασχολεί, δεν τους αφορά, δεν τους αγγίζει.
Οι δήμαρχοι δε των Χανίων, μόλις χθες έδειξαν μια αντίδραση που μένει να φανεί αν ήταν “φωτοβολίδα”.
Αναμφίβολα, άπαντες θα θυμηθούν τους “βάτραχους” την προεκλογική περίοδο που θα αναζητούν την ψήφο τους, καθώς τα συμπαθή αμφίβια ζώα δεν φημίζονται για τη μνήμη τους…


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα