Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Το άλλο φαράγγι…

Μία διαφορετική εικόνα και μία άλλη διάσταση από το φαράγγι της Σαμαριάς είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν στις δύο εκδηλώσεις που οργάνωσε ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων μέσα στον Εθνικό Δρυμό πρόσφατα….

Στην πανηγυρική διήμερη διάβαση που περπάτησαν 160 άτομα, ήταν φέτος μία ιδιαίτερη χρονιά. Ο παπαΓιώργης Χιωτάκης, που εδώ και δεκαετίες ήταν ο μπροστάρης του περπατήματος, δεν θα ακολουθεί πλέον, τουλάχιστον ως φυσική παρουσία.

Ετσι έκλεισε για πάντα ένας κύκλος ιδιότυπος, επαναστατικός, με μία άλλη μορφή ιερατικής προσέγγισης στο φαράγγι. Ομως και φέτος οι εκκλησίες του Χριστού και της Οσίας Μαρίας άνοιξαν κανονικά και δέχθηκαν τους πεζοπόρους με κατάνυξη και με μία μαδαρίτικη μυσταγωγία… Ο καιρός ήταν θαυμάσιος, η διανυκτέρευση ήρεμη και η συνεργασία με τη Δασική Υπηρεσία, όπως κάθε χρόνο άριστη, για τη διαβίωση τόσων ανθρώπων μέσα στον Δρυμό. Για άλλη μία χρονιά ο Σύλλογός μας έδειξε ότι μπορεί να διαχειριστεί άριστα αυτή την εξόρμηση με όσο κόσμο και αν συμμετέχει. Η δεύτερη εκδήλωση ήταν ο 7ος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος μέσα στον Εθνικό Δρυμό στις 22 Μαΐου 2016. Ο αγώνας αυτός είναι ευγενούς άμιλλας, είναι αυτοδιαχειριζόμενος και αυτοχρηματοδοτούμενος! Από την πρώτη χρονιά που πραγματοποιήθηκε αυτή η διαφορετική επίσκεψη μέσα στο φαράγγι, οι ξένοι που φθάνουν στα Χανιά επί τούτου, είναι όλο και περισσότεροι. Φέτος περίπου 140 φυσιολάτρες – αθλητές πήραν μέρος έτρεξαν σε αυτό το δύσκολο, αλλά καταπληκτικής ομορφιάς πεδίο, με τη σοβαρή και καταλυτική βοήθεια 45 εθελοντών, που ήταν από την παραμονή απλωμένοι σε όλη τη διαδρομή, για την ασφαλή διακίνηση των συμμετεχόντων.

αρά το ότι, οι αγώνες ορεινού τρεξίματος, έχουν γίνει πολύ ανταγωνιστικοί και με δεδομένη τη διεξαγωγή παρόμοιων “ευρωβόρων” αγώνων σε κοντινές ημερομηνίες, με λιγότερες συμμετοχές, ο αγώνας της Σαμαριάς, ήταν και φέτος ο πιο πετυχημένος… Είναι πολλά τα συγχαρητήρια, που έχουν στείλει πολλοί από τους συμμετέχοντες, επιστρέφοντας στη βάση τους και κυρίως οι ξένοι. Και αυτή τη χρονιά αρ-κετοί ήταν οι Χανιώτες χορηγοί σε υλικά, αλλά και αρκετοί ήταν οι φορείς που ξέχασαν αυτή την καταπληκτική εκδήλωση.

 

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα