Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Το 13o εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της ΠΟΣ ΟΑΕΕ

Κύριε διευθυντά,
τηρώντας όλους τους κανόνες covid με μεγάλη επιτυχία και αυξημένη δύναμη αντιπροσώπων από το Διδυμότειχο έως την Κρήτη. Με ταχύτητα και τέλεια οργάνωση, η απερχόμενη Διοίκηση, πραγματοποίησε το συνέδριο στο Μαρκόπουλο Αττικής 7-8 Ιουλίου.

Σε πνεύμα ενωτικό, αγωνιστικό, διεκδικητικό κινήθηκαν οι τοποθετήσεις των αντιπροσώπων και επιβράβευσαν, με εξαιρέσεις, το έργο της απερχόμενης Διοίκησης. Με περηφάνια άκουσαν τα μέλη για την προμετωπίδα των διεκδικήσεων στο δημόσιο σύστημα υγείας να υποστηρίζει την ενίσχυση προσωπικού, τη δωρεάν παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κ.λπ. Γιατί η ΠΟΣ-ΟΑΕΕ αντιπαλεύει τις ΣΔΙΤ. Ιδιαίτερα στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, που δρουν επιχειρηματίες ζημιώνοντας τα δημόσια νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Μας υπενθύμισε τις 153 περιφερειακές κινητοποιήσεις της ΣΕΑ (Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα) και τις μεγαλειώδεις πανελλαδικές διαμαρτυρίες το 2017-2018-2019, που επαναφέραμε την επιστροφή της χηρείας από το 50% που την κατέβασε ο ΣΥΡΙΖΑ στο 70% που ήταν πριν. Αυτός μας θύμισε την άλλη μεγαλειώδη συγκέντρωση στις 14 Δεκεμβρίου 2019 υπό καταρρακτώδη βροχή, που απέσπασε υπόσχεση από Γιεραπετρίτη- Σκέρζο και Βρούτση, την καταβολή των αναδρομικών του 11μηνου 2015-2016 για όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνο, γι’ αυτούς που έκαναν αγώνες.

Ο μαραθώνιος των κινητοποιήσεων υποχρέωσε το 2019 την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να χορηγήσει σε μια κατηγορία συνταξιούχων 350-400 ευρώ, που τα ονομάτισε 13η σύνταξη. Η ομοσπονδία θα αγωνιστεί για την ολοκληρωτική επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης και για πολλά ακόμα που έχουν αδικήσει τους συνταξιούχους. Για παράδειγμα, οι ρυθμίσεις χιλιάδων συνταξιούχων κυρίως από τον ΟΑΕΕ, οφειλέτες στα ταμεία που χρωστούν πάνω από 20.000, να μπορούν και αυτοί να μπουν σε ρύθμιση. Η ΠΟΣ είναι αντίθετη με τις ψεύτικες υποσχέσεις Δικηγορικών Γραφείων με αγώνες, ώστε να πάρουν πίσω ό,τι έχασαν. Πολιτική απόφαση χρειάζεται. Για όλα αυτά και πολλά άλλα επαινέσαμε το έργο της απερχόμενης Διοίκησης και δώσαμε τη νέα εντολή, να συνεχίσει έχοντας στο πλευρό της τα χιλιάδες μέλη που εκπροσωπεί.

Στέλιος Πατεράκης
Αντιπρόσωπος στην ΠΟΣ από το Σωματείο ΟΑΕΕ Χανίων

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες