Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Θέσεις από τη Λατομεία Σελίνου Α.Ε. Κακόσκαλα Καντάνου

Κύριε διευθυντά

Εδώ και πολύ καιρό παρουσιάζονται τόσο στην τοπική κοινωνία, όσο και στις διάφορες υπηρεσίες, δήθεν οργανώσεις πολιτών για την δήθεν διάσωση του φαραγγιού της Σπίνας στην Κάντανο με πραγματικά ευφάνταστους και πηχυαίους τίτλους όπως αυτόν στην προχθεσινή ανακοίνωση που έστειλαν στην εφημερίδα σας “Πρωτοβουλία πολιτών”. Μετά και την πρόσφατη επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης προς άλλη εφημερίδα έχουμε πλέον ανάληψη ευθύνης για το ποιοι βρίσκονται πίσω από όλα αυτά τα ευτράπελα. Μία κομματική οργάνωση λοιπόν η οποία ανά την Ελλάδα αντιπαλεύεται τις επενδύσεις και την ανάπτυξη και κατά συνέπεια την πρόοδο. Τώρα μέχρι που φτάνει η κομματική γραμμή και από που αρχίζει η προσωπική εμπλοκή του καθενός τους; Μόνο εκείνοι το ξέρουν.

Αλλά ας πούμε λίγα λόγια για την ουσία.

Η εταιρία ΗΔΗ από το 2005 διαθέτει την κατά νόμο άδεια εκμετάλλευσης για το Σύνολο της έκτασης 349,5 στρεμμάτων και η οποία ως και σήμερα παράγει έννομα αποτελέσματα.
Έτσι λοιπόν επαφίεται μόνο στον προγραμματισμό της εταιρίας (μέσω της γνωστής διαδικασίας έκδοσης ΜΠΕ κατά την οποία τοποθετούνται όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες) για το σε ποιο ακριβώς σημείο θα διενεργήσει εξορύξεις επί του συνόλου της έκτασης των 349,8 στρεμμάτων (όταν αυτό κριθεί αναγκαίο), ενώ δεν απαιτείτε καμία επιπλέον άδεια από την Περιφέρεια για την εκκίνηση της διαδικασίας αυτής.

Οι δολοπλόκοι ανέφεραν ανερυθρίαστα στον τύπο, ότι η Περιφέρεια μας χαρίζει την επέκταση. Ανάλογα με το ήθος τους είναι και τα γραφόμενά τους είναι η απάντηση.
Από εκεί και πέρα αυτό που αδιαλείπτως πράττει η εταιρία τα τελευταία χρόνια είναι να υπερασπίζεται με σθένος τα συμφέροντα της όπως αυτά απορρέουν από τον Νόμο και το Σύνταγμα της Χώρας, με τον κάθε νομίμως ενδεδειγμένο τρόπο.

Το γεγονός ότι η εταιρία στο πρόσφατο ΚΣΝΜ εκπροσωπήθηκε από ομάδα επιστημόνων παραθέτοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία και τεκμήρια με κατανοητό τρόπο, αποκρούοντας τις δόλιες αυθαιρεσίες μίας Διεύθυνσης του ΥΠ.ΠΟ. η οποία “ελέγχεται” από την κομματική οργάνωση των δολοπλόκων, ερμηνεύτηκε ως “πίεση” προς την ΥΠ.ΠΟ. προκειμένου να πράξει τα νόμιμα(;)

Στην συνεδρίαση αυτή ίσο και περισσότερο χρόνο από εμάς είχε στη στην διάθεσή του και ο δικηγόρος των ανωτέρω προκειμένου να αναπτύξει εκτενώς τα επιχειρήματα των εντολέων του όπως και το έπραξε με επάρκεια.

Τα ψέματα όμως έχουν κοντά ποδάρια λέει ο λαός μας, έτσι λοιπόν η απόφαση του κεντρικού Συμβουλίου ήταν ΟΜΟΦΩΝΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ, μιας και κατά όπως φαίνεται οι σύμβουλοι αντελήφθησαν πλήρως τις άνομεςεπιδιώξεις των δολοπλόκων στην υπόθεση.
Τώρα αν το ενδιαφέρον των ανωτέρω δολοπλόκων για το φαράγγι ΔΕΝ ήταν υποκριτικό, μετά και το δημοσίευμα της εφημερίδας σας στις 29 ΙΑΝ 2021 αλλά και την παράνομη λειτουργία του Σφαγείου δίπλα στον ιστορικό δρόμο, σίγουρα θα είχαν αναλάβει δράση, κάτι που ουδέποτε έκαναν.

Ενώ εάν υπήρχε περίπτωση κρατικοποίησης της εταιρείας το βέβαιον είναι ότι αυτομάτως θα άλλαζαν άποψη για τα θέματα .

Μόνο που αυτές οι πρακτικές του παρελθόντος μας έχουν φορτώσει αρκετές δεκάδες δις στην πλάτη ως δημόσιο χρέος καταδεικνύοντας την αποτελεσματικότητα αυτών των πολιτικών με τον καλύτερο τρόπο.

Σιγήν ιχθύος λοιπόν για όλα τα παραπάνω, μόνον εναντίον της εταιρίας όλες οι κινήσεις τους, εκπληρώνοντας έτσι τον κομματικό όρκο και όχι μόνο.

Καταγγέλλουμε λοιπόν τους ανωτέρω για δολοπλοκία, οι οποίοι κρυπτόμενοι (γιατί άλλωστε;) προσπαθούν να παρουσιάσουν το άσπρο μαύρο και την ισχύ της μειοψηφίας σε πλειοψηφία, προκειμένου να επιτύχουν· τον αφανισμό της εταιρίας, σαν σκοπό της ζωής τους.

Τους δηλώνουμε λοιπόν, ότι αυτές οι γκαιμπελικές πρακτικές κα μέθοδοι τους ανήκουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και δεν έχουν θέση στο σήμερα .
Η εταιρία διαθέτει ισχυρή επιστημονική ομάδα ικανή να προστατέψει τα συμφέροντα της από τις αήθεις επιθέσεις αυτών και των ομοιών τους, σε όποια βαθμίδα της δημόσιας διοίκησης και των υπουργείων και να βρίσκονται.
Έχουν γνώση οι φύλακες και εν κατακλείδι καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται.

Για την εταιρία Κάντανος
27/0222021
Νικόλαος Μιχελάκης
πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα