Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Τέταρτη αλλαγή στη διάρκεια του ματς εξετάζει η FIFA

Σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς ποδοσφαίρου προωθούνται από το διεθνές ποδοσφαιρικό συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει στις 28 του μηνός στη Βόρεια Ιρλανδία. Το συμβούλιο αυτό είναι ένας οργανισμός στον οποίο εκπροσωπούνται οι τέσσερις αρχαιότερες ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες (Αγγλία, Σκοτία, Ουαλία και Β. Ιρλανδία) και η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου (FIFA).
Ο οργανισμός αυτός είναι αρμόδιος για τον καθορισμό των κανονισμών ποδοσφαίρου. Η κάθε ομοσπονδία έχει στο συμβούλιο μια ψήφο ενώ τέσσερις ψήφους έχει η FIFA, ούτως ώστε καμιά απόφαση σε σχέση με αλλαγές κανονισμού να μπορεί να ληφθεί χωρίς την έγκριση της FIFA. Δύο είναι τα σημαντικότερα θέματα που θα συζητηθούν στις 28 Φεβρουαρίου.
Το πρώτο, το οποίο αποτελεί εισήγηση της FIFA, είναι να επιτρέπεται τέταρτη αλλαγή από τις ομάδες στους αγώνες στους οποίους υπάρχει παράταση. Επίσης, σε σχέση με τις αλλαγές, θα συζητηθεί το θέμα της αύξησης του αριθμού αλλαγών, που δικαιούνται οι ομάδες σε διεθνείς αγώνες Παίδων και Νέων.
Επιπλέον, το συμβούλιο θα εξετάσει, κατόπιν εισήγησης της UEFA, αναθεώρηση του κανονισμού της «τριπλής τιμωρίας» ποδοσφαιριστή, ο οποίος στερεί προφανή ευκαιρία επίτευξης τέρματος από αντίπαλο. Σύμφωνα με τον υφιστάμενο κανονισμό, παίκτης που σταματά με φάουλ αντίπαλο στη μεγάλη περιοχή, ο οποίος ετοιμάζεται να σκοράρει, πέραν του πέναλτι, ο διαιτητής τον τιμωρεί με κόκκινη κάρτα και άρα, χάνει και επόμενο ή επόμενους αγώνες της ομάδας του.
Ουσιαστικά η τιμωρία είναι τριπλή (πέναλτι, αποβολή και απουσία από επόμενους αγώνες) και η εισήγηση είναι να μην αποβάλλεται ο ποδοσφαιριστής, όταν η ομάδα του δεχτεί την εσχάτη των ποινών, το πέναλτι. Στην ατζέντα της συνεδρία του συμβουλίου είναι και η συζήτηση θεμάτων που αφορούν την περαιτέρω χρήση της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα