Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023

Τέλος και αρχή χρόνων (2017 – 2018)

Κύριε διευθυντά,
απολογισμό και προγραμματισμό καλούμαστε να κάνουμε για τα γενόμενα και τα διαβλεπόμενα στη ζωή μας. Με συμπορευτή την ελπίδα ενθαρρυνόμαστε για αρκετά επιδιωκόμενα. Με πικρία και οργή στα κακώς γενόμενα, διακινδυνεύουμε, αποθαρρυνόμενοι, να τραυματίσουμε την ελπίδα για την κατάκτηση των επιθυμητών διαβλέψεών μας.
Αλήθεια πώς αξιολογούμε τον απολογισμό και πώς διαβλέπουμε τον προγραμματισμό, όταν τα μνημόνια, κάνουν τη ζωή μας δύσκολη; Στο νέο χρόνο 2018 διαβλέπουμε ανταπόδοση των όσων έχουμε υποστεί εάν απαλλαχθούμε από τις δανειακές εξαρτήσεις; Διατρέχουμε κίνδυνο συνέχεια της κρίσης, από λάθη πολιτικών συμπεριφορών; Τα ερωτήματα είναι δικά μας και καλούμαστε να απαντήσουμε σ’ αυτά, με το τι πρέπει να κάνουμε.
Τα απευθύνουμε και στους πολιτικούς μας και ζητούμε να ξεδιπλώσουν τις υπόκρυφες προθέσεις των. Με γνώσεις, υπεύθυνα πρέπει να αξιολογούμε, το απώτερο και κοντινότερο παρελθόν, να προσπαθούμε για το παρόν, να κάνουμε, ό,τι μπορούμε καλύτερα, για το επιθυμητό μέλλον μας.
Να γινόμαστε απαιτητικοί στους πολιτικούς από την όποια θέση βρίσκονται για τα επιθυμητά μας στην κοινωνία του μέλλοντος. Στις αποκλίσεις των δικών μας αιτημάτων, απ’ αυτές των πολιτικών προθέσεων να αναζητούμε και να διεκδικούμε τον αλληλοσεβασμό της διαφορετικότητας.
Να ξεδιπλώνονται οι υπόκρυφες προθέσεις που διαφαίνονται και να προβάλλονται οι γεναιότητες των εφικτών διαβλέψεων. Στον απολογισμό μας να αναδείχνουμε την ανοχή μας στα κακώς γενόμενα.
Στον πραγραμματισμό μας, να μην επιτρέπουμε στην πικρία να τραυματίζει την ελπίδα των αγώνων δικαίου, να μεγιστοποιούμε τις προσπάθειές μας.
Έτσι αποχαρετήσαμε το 2017 και καλωσορίσαμε το 2018, πορευόμενοι στον χρόνο.
Παντελής Χίνος


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα