Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Τα μυστικά του κήπου

Τι συνθήκες χρειάζονται τα φυτά μπαμπού για να ευδοκιμήσουν και να αναπτυχθούν;

Τα καλάμια μπαμπού αποτελούν από τα πιο δημοφιλή φυτά που χρησιμοποιούνται στην διαμόρφωση κήπων σε ολόκληρο τον κόσμο για να δώσουν εξωτικό χρώμα και ιδιωτικότητα στον χώρο μας.Τα μπαμπού (bamboo) είναι φυτά με γρήγορη ανάπτυξη που διαθέτουν καταπράσινη πυκνή βλάστηση, εξαπλώνονται γρήγορα και είναι εξαιρετικά ανθεκτικά σε δυσμενείς συνθήκες.Τα φυτά μπαμπού προσαρμόζονται στους περισσότερους τύπους εδαφών, αρκεί να τους εξασφαλίζουν καλή αποστράγγιση για να μην υπάρχει υπερβολική υγρασία.Σε αφράτα γόνιμα εδάφη, τα φυτά μπαμπού εξαπλώνονται γρηγορότερα, καθώς τα ριζώματα τους αναπτύσσονται περισσότερο και σε ταχύτερο βαθμό.Το μπαμπού προτιμά τις ηλιόλουστες θέσεις για να έχει καταπράσινο φύλλωμα και να πάρει περισσότερο ύψος. Μπορεί ωστόσο να φυτευτεί και σε ημισκιερά σημεία, όπου θα έχει μικρότερη ανάπτυξη.Αποφεύγουμε να φυτεύουμε τα καλάμια μπαμπού σε σημεία που έχουμε δυνατούς ανέμους και σε σημεία που ταλαιπωρούνται από έντονο παγετό.

Η υποψήφια βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Κατερίνα Μανιμανάκη, παρουσιάζει θέσεις – προτάσεις εν όψει εκλογών

Πόσο συχνά θέλει πότισμα η καλλιέργεια του αγγουριού;

Η καλλιέργεια της αγγουριάς είναι απαιτητική στο νερό για να έχει καλή ανάπτυξη και σημαντική καρποφορία. Πραγματοποιούμε πότισμα κάθε δυο-τρεις μέρες την περίοδο της άνοιξης, ώστε το χώμα να διατηρείται υγρό κατά την ανάπτυξη του φυτού. Τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, ποτίζουμε τις αγγουριές κάθε μια-δυο μέρες.Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η αγγουριά χρειάζεται πότισμα με καλής ποιότητας νερό για να έχει ικανοποιητική παραγωγή, καθώς είναι ευαίσθητη στην υψηλή περιεκτικότητα του νερού ποτίσματος, αλλά και του εδάφους σε άλατα.Προτιμούμε να ποτίζουμε την αγγουριά με σύστημα ποτίσματος με σταγόνες για εξοικονόμηση νερού και να περιορίζουμε το φύτρωμα ανεπιθύμητων αγριόχορτων στην καλλιέργεια. Κατά το πότισμα, προσέχουμε να μην βρέχεται το φύλλωμα της αγγουριάς, καθώς μπορεί να προκαλέσει ανάπτυξη μυκητολογικών ασθενειών.Τα νεαρά φυτά αγγουριάς, σε συνθήκες υπερβολικής υγρασίας μπορεί να παρουσιάζουν σάπισμα στο λαιμό, στο σημείο του βλαστού που είναι κοντά στο χώμα.

Γιατί σκάνε τα ρόδια και πώς το αντιμετωπίζουμε;

Το σκάσιμο των καρπών της ροδιάς, είναι ένα σημαντικό πρόβλημα που παρατηρείται στις αρχές του φθινοπώρου, όταν ετοιμαζόμαστε να συγκομίσουμε τα ρόδια. Το σκάσιμο των ροδιών οφείλεται κυρίως σε ακανόνιστα ποτίσματα, σε απότομες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και της υγρασίας, καθώς και στην έλλειψη βορίου. Πρέπει να σημειωθεί ότι η προσθήκη αζωτούχας λίπανσης στις ροδιές, αφού έχουν δέσει οι καρποί, συντελεί στην αύξηση του σκασίματος των καρπών της. Για την αντιμετώπιση του σκασίματος των καρπών της ροδιάς, πραγματοποιούμε τακτικά ποτίσματα την περίοδο του καλοκαιριού, ενώ παράλληλα ο ψεκασμός με υγρό λιπασμα ασβεστίου συντελεί στη μείωση του φαινομένου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα