Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Τα έλεγε ο Καραβιτάκης… τον “άκουσε” ο Μητσοτάκης

Τον περασµένο Μάιο, ο δρ Εµµανουήλ Μ. Καραβιτάκης (φωτ.), παιδίατρος – επιµελητής Α’ ΕΣΥ στη Μονάδα Νεογνών στο Γενικό Νοσοκοµείο Χανίων, έγραφε στα “Χανιώτικα νέα” για την ανάγκη ενίσχυσης της µητρότητας. Έµπρακτα και “µετρήσιµα”, γιατί ο διακεκριµένος γιατρός γνωρίζει πολύ καλά τις ανάγκες των νέων µητέρων, ερχόµενος καθηµερινά σε επαφή µε δεκάδες.
Χαρατηριστικά, ο γιατρός σχολίαζε:
«Αξιότιµοι κυρίες και κύριοι που θα µας κυβερνήσετε τα επόµενα χρόνια, νοµίζω ότι πρέπει να δώσετε κοινωνικά αλλά, ας µη γελιόµαστε, και γενναία οικονοµικά κίνητρα στις νέες γυναίκες έτσι ώστε να µπορέσουν να θέσουν τη µητρότητα στις άµεσες προτεραιότητές τους. Να νιώσουν ότι το κράτος είναι δίπλα τους, ότι εσείς οι πολιτικοί που νοµοθετείτε έµπρακτα τις υποστηρίζετε όχι µε επιδερµικές εξαγγελίες που εξαντλούνται όταν πέσει η αυλαία των βαρύγδουπων προεκλογικών υποσχέσεων, αλλά µε αληθινές πολιτικές και κοινωνικές τοµές που θα αποδώσουν το επιθυµητό στο άµεσο µέλλον…».
Η προχθεσινή ανακοίνωση λοιπόν της κυβέρνησης για αύξηση στο επίδοµα µητρότητας είναι αναµφίβολα προς τη σωστή κατεύθυνση.
Ας ελπίσουµε σύντοµα να εισακουστούν και οι εκκλήσεις του δρ. Καραβιτάκη για στήριξη του Νοσοκοµείου Χανίων.
Άλλωστε αν η εκάστοτε κυβέρνηση έχει ανοιχτά αυτιά σε ανθρώπους που “συνοµιλούν” καθηµερινά µε την κοινωνία, τότε µόνο σωστές αποφάσεις θα λαµβάνει.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα