Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

Προεκλογικές εξαγγελίες και η μητρότητα… στο βάθος

Η πρώτη θυελλώδης εκλογική διαμάχη αλλά, κατά κοινή ομολογία, με σχετικά καλό πολιτικά πολιτισμό έλαβε πέρας. Νομίζω όμως ότι πάλι κάτι ξέχασαν να εξαγγείλουν ευθαρσώς και με στόμφο οι διάφοροι πολιτικοί αρχηγοί ή τουλάχιστον δεν το έβαλαν στην υψηλότερη θέση της ατζέντας τους, όπως κατά γνώμη μου αρμόζει.

Αναφέρομαι στην ενίσχυση της μητρότητας, στον ιερό και ευλογημένο ρόλο της μάνας και στο αναμφίβολα αναφαίρετο δικαίωμα της κάθε γυναίκας αυτής της χώρας να μπορεί να αναθρέψει με αξιοπρέπεια τα παιδιά της. Για να μη φανεί ότι υπερβάλλω και για του λόγου το αληθές σας παραθέτω άλλη μία φορά την τραγική κατρακύλα των γεννήσεων διαχρονικά από το 1981 μέχρι σήμερα. Από τότε δηλαδή που η Ελλάδα επίσημα βρέθηκε στην αγκαλιά της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, από τότε που ξεκινήσαμε να φλερτάρουμε με το δυτικό τρόπο ζωής.
Έτος 1981: 140.953 γεννήσεις.
Έτος 2021: 85.346 γεννήσεις.
Για το 2022 τα νούμερα ακόμα πιο απογοητευτικά μιας και οι γεννήσεις στη χώρα μας έπεσαν κάτω από τις 80.000 και για την ακρίβεια 77.106!!!
Ο παιδιατρικός πληθυσμός σε λιγότερο από μισό αιώνα μειώθηκε σχεδόν κατά το ήμισυ δηλαδή σαν λαός χάνουμε την πρώτη ύλη μας.
Τα παιδιά είναι το υγιές μέλλον κάθε χώρας και χωρίς παιδιατρικό πληθυσμό, χωρίς νέα γενιά απαλλαγμένη από τα στερεότυπα του γερασμένου πληθυσμού προκοπή δεν γίνεται. Τα παιδιά είναι η κινητήριος δύναμη για την υλοποίηση όλων των σύγχρονων και προοδευτικών προεκλογικών προγραμμάτων που ακούσαμε να διαλαλούν οι υποψήφιοι τριακόσιοι.
Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι που θα μας κυβερνήσετε τα επόμενα χρόνια νομίζω ότι πρέπει να δώσετε κοινωνικά αλλά, ας μη γελιόμαστε, και γενναία οικονομικά κίνητρα στις νέες γυναίκες έτσι ώστε να μπορέσουν να θέσουν τη μητρότητα στις άμεσες προτεραιότητες τους. Να νιώσουν ότι το κράτος είναι δίπλα τους, ότι εσείς οι πολιτικοί που νομοθετείτε έμπρακτα τις υποστηρίζετε όχι με επιδερμικές εξαγγελίες που εξαντλούνται όταν πέσει η αυλαία των βαρύγδουπων προεκλογικών υποσχέσεων, αλλά με αληθινές πολιτικές και κοινωνικές τομές που θα αποδώσουν το επιθυμητό στο άμεσο μέλλον.

* Ο δρ. Εμμανουήλ Μ. Καραβιτάκης είναι παιδίατρος – επιμελητής Α’ ΕΣΥ ΜΕΝΝ Γενικό Νοσοκομείο Χανίων


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα