Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Συμβολική κατάληψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Συμβολική κατάληψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων πραγματοποίησαν η Κατάληψη Ρόζα Νέρα και φίλοι της κατάληψης, που διαμαρτύρονται για τις εργασίες που γίνονται στο Λόφο Καστέλι.

Οι διαμαρτυρόμενοι κρέμασαν πανό από το μπαλκόνι των γραφείων της Αρχαιολογίας που γράφει: «Ποιος έχει την ευθύνη για τη ξενοδοχοποίηση του Λόφου».
Στην είσοδο των γραφείων, δίπλα από την ταμπέλα της Εφορείας, κόλλησαν ένα χαρτί που γράφει: «κλειστό λόγω εργασιών παράνομης δειγματοληψίας για την παραχώρηση άδειας ανέγερσης ξενοδοχείου» ενώ σε κείμενό τους τονίζουν: «Στην καταστολή της Ρόζας συνανθρώνονται οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα. Είμαστε ενάντια στη ξενοδοχοποίηση του λόφου και συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε την 20ετή παρουσία της κατάληψης Rosa Nera και τις ανοιχτές σε όλες και όλους αντιεμπορευματικές, πολιτιστικές και πολιτικές δράσεις μέσω ανοιχτών δημόσιων συνελεύσεων αυτοδιαχείρισης».

Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, Ελένη Παπαδοπούλου, σε συνάντησή της με τους διαμαρτυρόμενους, αναφέρθηκε σε εισήγηση της Εφορείας από τις 11 Ιανουαρίου 2022, όταν κατατέθηκε η μελέτη από την εταιρεία, ότι για εννέα λόγους είναι αρνητική ως προς την αλλαγή χρήσης των κτηρίων.
Ακόμα σημείωσε πως από τις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού διαπιστώθηκε θέμα στατικότητας του βυζαντινού τείχους. Είπε επίσης ότι για τα δυό κτήρια πάνω στο βυζαντινό τείχος ζητήθηκε γεωτεχνική έρευνα από το υπουργείο για να ελεγχθεί η στατικότητα.

Η ίδια είπε ότι όλα γίνονται με την εποπτεία της Εφορείας και ότι η Αρχαιολογία θα προχωρήσει σε ανασκαφή.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα