Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Λόφος Καστέλι: Αρχαιολογικά ευρήµατα με τις πρώτες διερευνητικές εργασίες

» Για «παράνοµες εργασίες» κάνουν λόγο συλλογικότητες και σωµατεία

 

Αρχαιολογικά ευρήµατα έδειξαν οι πρώτες τοµές που έγιναν χθες το πρωί στo πλαίσιo των διερευνητικών εργασιών που πραγµατοποιούνται από την εταιρεία Belvedere για τη µετατροπή των κτηρίων στον λόφο Καστέλι σε ξενοδοχείο!

Σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες των “Χ.ν.” οι πρώτες τοµές παρουσία αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων δυτικά του κτηρίου των παλαιών φυλακών “έπεσαν” πάνω σε αρχαιολογικά ευρήµατα χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν αυτά αφορούν τη Μινωική περίοδο ή είναι νεότερα.

Τα “Χ.ν.” ζήτησαν την επιβεβαίωση της πληροφορίας από την προϊσταµένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κα Ελένη Παπαδοπούλου η οποία δεν θέλησε να σχολιάσει, σηµειώνοντας πως θα τηρηθούν οι προβλεπόµενες διαδικασίες και για ό,τι εύρηµα υπάρξει θα ενηµερωθεί το Υπουργείο Πολιτισµού.

«ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ»

Νωρίτερα χθες, για «παράνοµες εργασίες στο λόφο Καστέλι» έκαναν λόγο εκπρόσωποι συλλογικοτήτων και σωµατείων που συµµετείχαν στη συγκέντρωση διαµαρτυρίας από νωρίς το πρωί στην αρχή της οδού Κανεβάρο.
Από το πρωί συνεργείο παρουσία αρχαιολόγου της “Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων” προχώρησε σε διερευνητικές εργασίες στον λόφο, ενώ στη συµβολή των οδών Κανεβάρο και ∆ασκαλογιάννη πραγµατοποιήθηκε συγκέντρωση διαµαρτυρίας.
Οι δηµοτικοί σύµβουλοι Χ. Λουτσέτης και Φ. Μποµπολάκης που παρευρέθηκαν στη διαµαρτυρία ζήτησαν να συναντήσουν την υπεύθυνη αρχαιολόγο προκειµένου να εκφράσουν τη διαµαρτυρία τους για το ότι οι διερευνητικές εργασίες γίνονται παρά τις εκφρασµένες αντιρρήσεις της τοπικής κοινωνίας και όλων όσων προβλέπει το Γενικό Πολεοδοµικό Σχέδιο Χανίων. Μετά από παραποµπή των δύο δηµοτικών συµβούλων από την Αστυνοµία στην Αρχαιολογία και από την Αρχαιολογία στην Αστυνοµία τελικά τους ανακοινώθηκε πως δεν µπορούν να ανέβουν στο λόφο καθώς ο χώρος είναι ιδιωτικός.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα