Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Στα “άκρα” η αντιπαράθεση Ξυλούρη – Κουκιανάκη

» Αιχµηρή απάντηση Ξυλούρη σε Κουκιανάκη

 

Στα “άκρα” φαίνεται πως οδηγείται η αντιπαράθεση ανάµεσα στον δήµαρχο Αποκορώνου Χαράλαµπο Κουκιανάκη και στον αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Νίκο Ξυλούρη.

Ο κ. Ξυλούρης, µε επιστολή του στα “Χ.ν.” απαντά στη διαµαρτυρία Κουκιανάκη αναφορικά µε την εξαίρεση του Αποκόρωνα από τις προγραµµατισµένες αυτοψίες για του πυλώνες φτάνοντας στο σηµείο να χαρακτηρίσει τον δήµαρχο ως «άσχετο ή δόλιο».
Αναλυτικά ο κ. Ξυλούρης αναφέρει: «Σε σηµερινό (σ.σ. ∆ευτέρα) δηµοσίευµα της εφηµερίδας σας αναφέρεται ότι είναι δήθεν εκτός ‘‘ατζέντας’’ οι πυλώνες στον Αποκόρωνα, ερµηνεύοντας την επιστολή που σας απέστειλε ο ∆ήµαρχος Αποκορώνου κος Κουκιανάκης Χαράλαµπος.

Προφανώς και δεν είναι εκτός ‘‘ατζέντας’’ οι πυλώνες στον Αποκόρωνα και εξηγούµαι για τους Αποκορωνιώτες:
Στις 16 και 17 του µήνα έχει προγραµµατιστεί αυτοψία για άλλο θέµα. ∆ηλαδή για την ΜΠΕ των 6 ΑΣΠΗΕ (ανεµογεννήτριες) στην ΠΕ Χανίων.
Συγκεκριµένα, στις 16 του µήνα θα γίνει αυτοψία στους ∆ήµους Κισσάµου και Καντάνου Σελίνου και στις 17 είχε προγραµµατιστεί να γίνει αυτοψία στους ∆ήµους Σφακίων και Αποκόρωνα. Επειδή όµως για τις 17 Απριλίου έχει προκηρυχθεί γενική απεργία, σεβόµενος τους εργαζόµενους, ανέβαλα την προγραµµατισµένη αυτοψία για τους ΑΣΠΗΕ στους ∆ήµους Σφακίων και Αποκόρωνα.
Όσον δε αφορά στη µελέτη του Α∆ΜΗΕ ΑΕ για τη γραµµή µεταφοράς ηλεκτρικού ρεύµατος Υψηλής Τάσης 150KV Χανιά – ∆αµάστα, κατά τη συνάντηση στις 13/03/2024 των ενδιαφεροµένων ∆ηµάρχων, της Περιφέρειας Κρήτης και του Α∆ΜΗΕ ΑΕ στην Αποκεντρωµένη ∆ιοίκηση Κρήτης, αποφασίστηκε να γίνει ένας κύκλος συζητήσεων µε τις δηµοτικές αρχές από τις οποίες προβλέπεται να διέλθει η γραµµή, δηλ. τους ∆ήµους Χανίων, Αποκορώνου, Ρεθύµνου, Αµαρίου, Μυλοποτάµου, και Μαλεβιζίου.
Ενόψει λοιπόν της προγραµµατισµένης παρουσίας µου στις 17 του µήνα στα Χανιά, ορίστηκε και συνάντηση στο ∆ήµο Χανίων για να συζητήσουµε µε τη δηµοτική αρχή το ζήτηµα της γραµµής µεταφοράς.
Οι δε συναντήσεις µε τους υπόλοιπους ∆ήµους, δεν έχουν οριστεί ακόµα, και θα ακολουθήσουν σύντοµα στη συνέχεια.
Που είναι λοιπόν εκτός «ατζέντας» ειδικά ο ∆ήµος Αποκορώνου;
Με τη λογική αυτή είναι εκτός «ατζέντας» και όλοι οι υπόλοιποι ∆ήµοι που δεν έχει οριστεί ακόµα συνάντηση;
Επισηµαίνεται ότι το έργο της γραµµής µεταφοράς Χανιά – ∆αµάστα είναι έργο του Α∆ΜΗΕ ΑΕ, που είναι εταιρεία του δηµοσίου που ελέγχεται από την κυβέρνηση. ∆ηλαδή δεν είναι έργο της Περιφέρειας Κρήτης. Η µόνη αρµοδιότητα της Περιφέρειας Κρήτης είναι η γνωµοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Ως εκ τούτου, το ζήτηµα του εάν το καλώδιο είναι εναέριο, υπόγειο ή υποθαλάσσιο, δεν είναι αντικείµενο της Περιφέρειας Κρήτης, αλλά του Α∆ΜΗΕ ΑΕ και της κυβέρνησης.
Το γεγονός δε ότι για αυτό το ζήτηµα (του εάν η γραµµή είναι εναέρια, υπόγεια ή υποθαλάσσια) ο κος ∆ήµαρχος απευθύνεται σε εµένα προσωπικά, και όχι στον Α∆ΜΗΕ ΑΕ ή στην κυβέρνηση, αποδεικνύει ότι είναι ή άσχετος ή δόλιος.
Αυτά για τη αποκατάσταση της αλήθειας».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Η απόφαση για τους πυλώνες είναι αρμοδιότητα και των πολιτών. Οπότε ξεχάστε το… δεν θα επιτρέψουμε να γίνει αυτό το αίσχος.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα