Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Εκτός “ατζέντας” οι πυλώνες στον Αποκόρωνα για τον αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος

Ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Νίκου Ξυλούρη να αφήσει έξω από το πρόγραμμα αυτοψίας που οργανώνει στα Χανιά για ενεργειακά θέματα, τους πυλώνες υψηλής τάσης του ΤΑΔΜΗΕ στον Αποκόρωνα.
ο γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου Αποκορώνου Χαράλαμπου Κουκιανάκη, ο οποίος απευθύνει επιστολή στον κ. Ξυλούρη με αφορμή πρόσκληση που έλαβε με αντικείμενο τις επιτόπιες δράσεις αυτοψίας που διοργανώνουν η Αντιπεριφέρεια Περιβάλλοντος με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού.

Οι επισκέψεις αυτές έχουν προγραμματιστεί για τον Απρίλιο, στο πλαίσιο εξέτασης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «6 ΑΣΠΗΕ συνολικής εγκαταστημένης ισχύος 288 MW και μέγιστης αποδιδόμενης ισχύος 256,36 MW στους Δήμους Κισσάμου, Σφακίων, Αποκορώνου και Κανδάνου – Σελινού της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, της Περιφέρειας Κρήτης».

Ο δήμαρχος Αποκορώνου εκφράζει τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι στην πρόσκληση για αυτοψία την Τετάρτη 17 Απριλίου στην περιοχή του Αποκόρωνα, δεν συμπεριλαμβάνεται και η γραμμή μεταφοράς υψηλής τάσης, ενώ την ίδια ημέρα (17.04.2024) πραγματοποιεί αυτοψία και συζήτηση για τη γραμμή μεταφοράς στον Δήμο Χανίων.

«ΟΡΓΗ ΚΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ»

Αναλυτικά επιστολή που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο κ. Κουκιανάκης αναφέρει:
«Σχετικά με την από 5/4/2024 ενημέρωση εκ μέρους του Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Περιφέρειας Κρήτης, Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Περιφέρειας Κρήτης, κο Νίκου Ξυλούρη, με αντικείμενο την αυτοψία στις περιοχές του Δήμου Σφακίων και Αποκόρωνα την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024:

Δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι συζήτηση σχετικά με τη σχεδιαζόμενη εναέρια γραμμή μεταφοράς υψηλής τάσης 150 KV Χανιά – Δαμάστα δεν γίνεται αποδεκτή από τον Δήμο Αποκορώνου. Μεταφέρουμε την οργή και την αγανάκτηση των κατοίκων του Δήμου Αποκορώνου σχετικά με το ανωτέρω σχέδιο, την υλοποίηση του οποίου αρνούνται.
Η μόνη συζήτηση η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί αφορά μόνο την υποθαλάσσια ή την υπόγεια τοποθέτηση του καλωδίου μεταφοράς υψηλής τάσης.
Περαιτέρω, εκφράζουμε τον προβληματισμό μας σχετικά με το γεγονός ότι στην ανωτέρω, από 05/4/2024 ενημέρωση για τις αυτοψίες που έχουν προγραμματιστεί, αναφέρεται μόνο το έργο των 6 ΑΣΠΗΕ, για το οποίο σας έχουμε ήδη εκφράσει τις θέσεις μας μέσω της από 26/3/2024 ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αποκορώνου, και όχι το έργο της γραμμής μεταφοράς υψηλής τάσης. Αναρωτιόμαστε εάν η παράλειψη του έργου της γραμμής μεταφοράς υψηλής τάσης έγινε εκ παραδρομής ή υποκρύπτει κάποιον άλλον λόγο.
Τέλος, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σχετικά με την καταληκτική ημερομηνία της προθεσμίας υποβολής γνωμοδότησης της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας ΠΚ, αναφορικά με τα άνω έργα, την οποία ζητήσατε να παραταθεί, δυνάμει των από 90239/2024 και 110269/2024 εγγράφων της Αντιπεριφέρειας Περιβάλλοντος Περιφέρειας Κρή- της».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα