Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Στ2 τάξη 5ου Δημ. Σχ. Χανίων: Καλωσορίζοντας τη νέα σχολική χρονιά

Καλοί μου φίλοι, καλό Σαββατοκύριακο!
«Σεπτέμβριος… Ανυπομονησία, χαμόγελα, άγχος, προσδοκίες…
Είμαστε οι “μεγάλοι” του σχολείου φέτος. Εκτάκια! Μεγάλη χαρά και μεγάλη ευθύνη! Άραγε πώς θα κυλήσει η τελευταία χρονιά του Δημοτικού; Θα πάμε καμιά καλή εκδρομή ή θα μας πρήξει αυτή η ψηλή κυρία με διαβάσματα και διαγωνίσματα;» Τα που γράφουν με χιούμορ στο ομαδικό κείμενο που έστειλαν στον Παιδότοπο τα παιδιά της Στ2 τάξης του 5ου Δημ. Σχ. Χανίων, μαζί με άλλες σχετικές ατομικές εργασίες τους, κείμενα και ζωγραφιές, με “ταχυδρόμο” τη γνωστή στους αναγνώστες της στήλης και από άλλες εργασίες παλιών μαθητών της, δασκάλα τους Τόνια Σκουλά. Κατάπολλα τα ευχαριστώ μου και στα παιδιά που φέτος είναι οι “μεγάλοι” του σχολείου τους, και βέβαια στη δασκάλα τους που είχε τον ρόλο της συντονίστριας αλλά και της εμψυχώτριας για να γίνει αυτή η σελίδα. Να χαίρεσαι τους μαθητές σου, καλή μου συναδέλφισσα, και να σε χαίρονται! Καλή συνέχεια!

Σας χαιρετώ με αγάπη όλους!
Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης
δάσκαλος – λογοτέχνης

 

Όταν άνοιξαν τα σχολεία, ένιωσα ενθουσιασμένος γιατί θα έβλεπα ξανά τους φίλους μου, αλλά και στενοχωρημένος που θα χρειαζόταν να διαβάζω κάθε μέρα. Ένιωσα χαρούμενος, γιατί μου αρέσει η Ιστορία και η κυρία μας μάς είπε ότι είναι ένα πολύ ενδιαφέρον μάθημα. Η κυρία μας είναι η κυρία Τόνια και είναι πολύ καλή και πολύ ψηλή!Πάντα θέλει να κάνουμε ωραία γράμματα, να διαβάζουμε, και να μη ζωγραφίζουμε τα βιβλία και τα τετράδιά μας. Λυπάμαι πολύ γιατί είμαι στην Έκτη και του χρόνου θα έχω φύγει από το Δημοτικό, όπου έχω κάνει τόσα ωραία πράγματα!
Μιχάλης Μποτονάκης

Όταν άρχισαν τα σχολεία, μου άρεσε πάρα πολύ, γιατί είδα τους φίλους μου και μου άρεσε που πήραμε την κυρία Τόνια. Εύχομαι στην έκτη τάξη να περάσουμε υπέροχα και να κάνουμε πολλές κατασκευές και να πάμε αξέχαστες και μεγάλες εκδρομές, τις οποίες θα θυμάμαι για πάντα!
Γκλόρυ Βέστα

Την πρώτη μέρα που άνοιξαν το σχολεία ένιωσα μεγάλη χαρά γιατί θα ξαναβρισκόμουν με τους φίλους μου.Αλλά μετά σκέφτηκα ότι θα έχω περισσότερες υποχρεώσεις και μαθήματα.Μόλις έμαθα ότι θα έχουμε την κ. Τόνια, ενθουσιάστηκα! Ελπίζω να μην έχω πολύ διάβασμα!
Μποτονάκης Κωνσταντίνος

Κάθε μέρα μπαίνω στο σχολείο
Και κάθομαι στο θρανίο
Η κυρία Τόνια λέει «Σήκω αμέσως τώρα»!
Κι εγώ σκέφτομαι πότε θα περάσει η ώρα…
Προσπαθώ να γίνω σημαιοφόρος
γιατί θα γίνω δικηγόρος…
Μετά από λίγο που βαριέμαι, κάθομαι κι αναρωτιέμαι
πότε θα φύγω από το σχολείο και από το βαρετό θρανίο;;;
Μανούσος Καρκάνης

Χάρηκα πάρα πολύ όταν έμαθα ότι ανοίγουν τα σχολεία, γιατί ανυπομονούσα να δω τους συμμαθητές και τις δασκάλες μου. Επίσης χάρηκα πολύ που θα έβλεπα το προαύλιο και τις παλιές αίθουσες του σχολείου μας. Αγχώνομαι αρκετά όμως, για την έκτη τάξη, γιατί πολλοί φίλοι μου μού λένε ότι είναι μια πολύ δύσκολη τάξη με πολύ διάβασμα.. Αλλά το καλό είναι ότι η κυρία Τόνια μας υποσχέθηκε πολλές πολλές εκδρομές!!
Αναστάζια Φουρναράκη

Κάθε μέρα που πηγαίνω στο σχολείο,
μπαίνω στην τάξη και κάθομαι στο θρανίο..
Και η κυρία Τόνια με στραβοκοιτάζει,
και πολύ με νευριάζει!
Και όταν κάνουμε μαθήματα
εμένα με πιάνουν τα δικά μου τα προβλήματα:
«Άραγε θα κερδίσει ο Ολυμπιακός
Ή θα έχουμε φακές και θα μείνω πάλι νηστικός;;»
Επίσης είχα θυμηθεί ένα αστείο,
Πότε θα περάσει η ώρα να πάω κυλικείο;;
Σεπτέμβριο και Οκτώβριο έχει πολλή ζέστη,
Άντε πότε θα περάσει πια αυτή η έκτη;;;

Στέφανος Μεζαρτζόπουλος

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΣΤ2
Αλβανίδη Βικτώρια, Ανδρουλάκης Πέτρος, Βέστα Γκλορεντίνα, Γδοντάκη Νικολέτα, Ζαχαράκης Γιάννης, Καρκάνης Μανούσος, Κοκογιαννάκης Γιάννης, Κόλα Κορίνα, Λουβάκη Βασιλική, Μεζαρτζόπουλος Στέφανος, Μποτονάκης Κωνσταντίνος, Μποτονάκης Μιχάλης, Περατσάκης Θεόδωρος, Τζιούρα Όλγα, Τσάκαλη Αθηνά, Τσάρα Αρλέντις, Φουρναράκη Αναστασία, Χλωράκης Αλέξανδρος


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα