Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Ψηφοφόροι του… αμπε-μπα-μπλόμ

Όσοι θεωρούν ότι οι ψηφοφόροι της 21ης Μαΐου θα μελετήσουν τα προγράμματα των κομμάτων, θα τα αναλύσουν και αφού δουν τα υπέρ και τα κατά, θα αποφασίσουν τι θα ψηφίσουν… ας αλλάξουν “ευθύς κι αμέσως” πλευρό!
Για τις απολιτίκ κοινωνίες, ευθυνόμαστε οι πάντες!
«Ο Tempora o mores»!
Πάντοτε ήταν έτσι! Πάντοτε οι διαφορετικές εποχές, χαρακτηρίζονταν και από διαφορετικά ήθη!
Σήμερα ο λόγος για τους πιτσιρικάδες και όχι μόνο, οι οποίοι παρουσιάζουν τις σκέψεις τους στο Tik-tok, διανθισμένες κυρίως με emoji, και με απώτερο σκοπό να προκαλέσουν τη βροχή άλλων emoji από τους φίλους, τους γνωστούς αλλά και των ακολούθων τους!
Ανάμεσα στα όσα τους απασχολούν… δεν είναι οι εκλογές που μάλλον τους αφήνουν αδιάφορους!
Είπαμε «o tempora o mores»!
Κάπως έτσι εξηγείται και η τάση πολλών να επικοινωνούν την αλήθεια τους περί της απόλυτης αποξένωσής τους από την εκλογική διαδικασία.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν εκείνοι που όχι μόνο δεν ξέρουν ποια κόμματα “κατεβαίνουν στις εκλογές”, και πότε ακριβώς θα γίνουν οι εκλογές, αλλά δεν κατανοούν και γιατί γίνονται οι εκλογές!
Εξίσου χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν όσοι… σημειώνουν πως αν τελικά φτάσουν έως την κάλπη, θα… ρίξουν ένα από τα ψηφοδέλτια που θα τους κάνει… κλικ ή θα ψηφίσουν μετά από ένα επιτόπιο αμπε-μπα-μπλόμ και όπου… κάτσει!
Δεν ξέρω αν η ψήφος του αμπε-μπα-μπλόμ, είναι καλύτερη ή χειρότερη από την αποχή, ωστόσο είναι μια πραγματικότητα – μέρος της αλήθειας της σημερινής κοινωνίας που θα ’πρεπε να μας προβληματίσει…


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα