Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, 2021

Πρόβλημα η παραβατικότητα στην πλατεία 1866

Την ανάγκη αντιμετώπισης των φαινομένων παραβατικότητας στην πλατεία 1866 έθεσαν κυρίως οι επιχειρηματίες των οδών Χατζημιχάλη Γιάνναρη, Σκαλίδη, Μυλωνογιάννη, Κριάρη κ.ά. που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων προκειμένου να καταγραφούν τα προβλήματα της περιοχής και να τεθούν στη Δημοτική Αρχή και τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ειδικότερα όσοι καταστηματάρχες παρεβρέθηκαν στη συνάντηση που ολοκληρώθηκε αργά σήμερα το απόγευμα, αναφέρθηκαν στα κρούσματα παραβατικότητας (κλοπές, χρήση ναρκωτικών ουσιών και ξυλοδαρμοί) που σημειώνονται συχνά στην πλατεία 1866.
«Ιδίως το βράδυ δεν περνάς» ήταν το σχόλιο επιχειρηματία της περιοχής, ενώ επισημάνθηκε ότι λείπει από την πλατεία η συστηματική αστυνόμευση που θα μπορούσε να περιορίσει τις παραβατικές συμπεριφορές.
Οι έμποροι τόνισαν ακόμα ότι η κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία δημιουργεί άσχημες εντυπώσεις στους χιλιάδες ξένους επισκέπτες που διέρχονται από τον συγκεκριμένο χώρο, κυρίως κάθε καλοκαίρι.
Επίσης, έγινε αναφορά στα πολλά κλειστά περίπτερα τα οποία όπως υποστήριξαν κάποιοι καταστηματάρχες «πρέπει να απομακρυνθούν».
Συζήτηση έγινε και σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα παραχώρησης χώρου της πλατείας για τραπεζοκαθίσματα, όπου υποστηρίχθηκε ότι θα μπορούσε με αυτό τον τρόπο να περιοριστούν οι παραβατικές συμπεριφορές στην πλατεία.
Ωστόσο, επισημάνθηκε ότι αν υπάρξει μια τέτοια πρωτοβουλία θα πρέπει να μπουν αυστηρά όρια και η παραχώρηση να γίνει με μέτρο για να μην επικρατήσει ασυδοσία.
Να σημειώσουμε ότι η συνάντηση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα ήταν ενταγμένη στις συναντήσεις που οργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιοκτήτες εμπορικών επιχειρήσεων ανά περιοχές της πόλης των Χανίων με σκοπό την συζήτηση και καταγραφή κυρίως των προβλημάτων που έχουν σχέση με την περιοχή δραστηριοποίησης του καταστήματος και την τοπική αγορά γενικότερα.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες