Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Προς υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Παρακαλώ απαντήστε μας εγγράφως και άμεσα, με ποιον γνώμονα και γιατί γνωμοδότησε θετικά για τη ΝΕΑ χάραξη του ΒΟΑΚ λύση 1 στο τμήμα Βρύσες έως Ατσιπόπουλο, την οποία λύση 1 την είχατε απορρίψει με το έγγραφο Α.Π. εξερχομένου 1346/93557 και Α.Π. εισερχομένου 39598/9-8-2021 λόγω του ότι διχοτομούσε χαρτογραφημένη Γεωργική Γη υψηλής παραγωγικότητας από τη Γεωργιούπολη έως τον ποταμό Πετρέ. Μα η χάραξη του 2016 είναι η ίδια με τη χάραξη του 2021 από Γεωργιούπολη έως Πετρέ ποταμό. Επικαλείσθε την ορολογία ότι το έργο έχει χαρακτηριστεί έργο εθνικής σημασίας και εθνικού επιπέδου! Μα εθνικής σημασίας και εθνικού επιπέδου είναι και η αναβάθμιση του υπάρχοντος ΒΟΑΚ.

Λύση 2 που το πλάτος της απαλλοτριωμένης και πληρωμένης ζώνης είναι 40 μέτρα, σύμφωνα με όσα λέει στο you tube ο κύριος Παναγιώτης Τονιολος, μελετητής.
Άρα, ως Υπουργείο, κατά τη γνώμη μας, μήπως εξυπηρετείτε τα συμφέροντα των ξενοδόχων και δεν υπηρετείτε τον θεσμικό ρόλο που έχετε να προστατεύσετε τη χαρακτηρισμένη Γεωργική Γη παραγωγικότητας όπως οφείλατε, με αποτέλεσμα στην περιοχή σας να διχοτομηθούν ή να καταστραφούν 850 στρέμματα χαρακτηρισμένης Γεωργικής Γης υψηλής παραγωγικότητας, η οποία βάσει νόμου πρέπει να προστατεύεται ή να διαφυλάσσεται ως μη ανανεώσιμος φυσικός πόρος που εξυπηρετεί στο διηνεκές τον παραγωγικό της σκοπό.
Μήπως παραπλανηθήκατε από την ορολογία ότι το έργο έχει χαρακτηριστεί εθνικής σημασίας και εθνικού επιπέδου; Αν ναι, παρακαλώ να επανορθώσετε.

Ιωάννης Μανιουδάκης
Επισκοπή Ρεθύμνης

Υ.Γ. Ζητώ από τους Δήμους που έχουν σχέση με το έργο και την Περιφέρεια Κρήτης να γνωστοποιήσουν μέσω των Μ.Μ.Ε. τη θέση τους, πριν τις τελικές αποφάσεις για το συγκεκριμένο έργο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα