Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Που είναι οι υπόλοιποι δήµαρχοι;

Ψήφισµα καταδίκης της φραστικής επίθεσης από τον αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Νίκο Ξυλούρη στον δήµαρχο Χαράλαµπο Κουκιανάκη εξέδωσε χθες το ∆ηµοτικό Συµβούλιο Αποκορώνου. Το ∆.Σ. καλεί τον κ. Ξυλουρή αφενός να ανακαλέσει, αφετέρου «να ενώσει τη δική του φωνή µε των κατοίκων του ∆ήµου Αποκορώνου µε σκοπό την υπεράσπιση του περιβάλλοντός µας».
Το ∆ηµοτικό Συµβούλιο ζητά µάλιστα από την ΠΕ∆ Κρήτης και την Περιφέρεια να καταδικάσουν τους χαρακτηρισµούς Ξυλούρη.

Προκαλεί πάντως ερωτηµατικά η “αφωνία” των υπόλοιπων δηµάρχων του νοµού. Ούτε κουβέντα δεν είπαν, τη στιγµή που ένας συνάδελφός τους καθυβρίζεται στην προσπάθεια να υπερασπιστεί ένα θέµα για το οποίο έχουν άλλωστε δηλώσει ότι οι περισσότεροι συντάσσονται µαζί του.
Ποιο ακριβώς είναι το µήνυµα που εκπέµπει ο νοµός Χανίων µε αυτή τη σιωπή; Ότι όποιος δήµαρχος δεν… ‘‘κάθεται φρόνιµα”, θα αντιµετωπίζεται µε τέτοιους απαξιωτικούς χαρακτηρισµούς;
Σήµερα είναι ο κ. Κουκιανάκης. Αύριο µπορεί να είναι ο κ. Σηµανδηράκης, ο κ. Μαλανδράκης, ο κ. Μυλωνάκης, ο κ. Ζερβός, ο κ. Περράκης, η κα Στεφανάκη.
Η σιωπή τους νοµιµοποιεί συµπεριφορές – πρακτικές του αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος.
Όσο για τον κ. Ξυλούρη, καλό είναι να παραδεχτεί το λάθος του, να ζητήσει συγγνώµη από τον δήµαρχο Αποκορώνου και το σύνολο των κατοίκων του Αποκόρωνα που προσέβαλε µε τους χαρακτηρισµούς απέναντι στον δηµοκρατικά εκλεγµένο εκπρόσωπό τους.
Άλλωστε η απαράδεκτη αυτή επίθεσή του, δε συνάδει ούτε µε την ηθική, ούτε µε τον δηµόσιο λόγο του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη.
Αναρωτιόµαστε δε αν θα είχε αντίστοιχη συµπεριφορά αν το θέµα των πυλώνων “άγγιζε” την δική του εκλογική Περιφέρεια, το Ηράκλειο. Αν όχι, τότε καλά θα κάνει να περιοριστεί στα “του οίκου του” και να αφήσει τους Χανιώτες να υπερασπιστούν τον τόπο τους και το περιβάλλον.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα