Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Καταδίκη των δηλώσεων Ξυλούρη από το Δημοτικό Συμβούλιο Αποκορώνου

Τη «φραστική επίθεση προς τον ∆ήµαρχο Αποκορώνου» από τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Ξυλούρη ο οποίος τον χαρακτήρισε «άσχετο ή δόλιο», καταδικάζει µε χθεσινή απόφασή του το ∆ηµοτικό Συµβούλιο της περιοχής.

Στη σχετική απόφαση σηµειώνεται πως στα πλαίσια του δηµόσιου διαλόγου σχετικά µε το θέµα της εγκατάσταση πυλώνων υπερυψηλής τάσης από τον Α∆ΜΗΕ, «ως απάντηση σε επιστολή του ∆ηµάρχου Αποκορώνου στην οποία διατυπώνονταν η οµόφωνη θέση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου και µε την οποία τίθονταν σχετικά ερωτήµατα, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Περιφέρειας Κρήτης, κύριος Ξυλούρης, αντί να εκφράσει σαφή άποψη αναφορικά µε τα ζητήµατα αυτά, εξαπέλυσε φραστική επίθεση προς τον ∆ήµαρχο Αποκορώνου, χαρακτηρίζοντάς τον «άσχετο ή δόλιο”».
Το ∆ηµοτικό Συµβούλιο τονίζει πως «τέτοιοι χαρακτηρισµοί και πρακτικές καταδικάζονται οµόφωνα από το σύνολο του ∆ηµοτικού Συµβουλίου του ∆ήµου Αποκορώνου. Περαιτέρω, προσβάλλουν τη νοηµοσύνη των δηµοτών, καθώς απαξιώνουν την προσπάθειά µας να προστατέψουµε την περιοχή µας από το επαπειλούµενο περιβαλλοντικό έγκληµα.
Σε αυτή την προσπάθεια περιµέναµε ότι η Επιτροπή Περιβάλλοντος και ειδικότερα ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος θα βρίσκονταν µε το δικό µας πλευρό, ασκώντας κάθε δυνατή πίεση, προκειµένου να σταθεί αντάξιος του θεσµικού του ρόλου που στόχο έχει την προστασία του περιβάλλοντος».
Για τους λόγους αυτούς, το ∆ηµοτικό Συµβούλιο ζητά από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος: «να ανακαλέσει τους υποτιµητικούς χαρακτηρισµούς,να εκφράσει δηµοσίως σαφή θέση σχετικά µε τα προαναφερθέντα θέµατα, ήτοι την εναέρια γραµµή υψηλής τάσης Χανίων – ∆αµάστας και την τοποθέτηση ανεµογεννητριών, να επισκεφθεί τον Αποκόρωνα, προκειµένου να σχηµατίσει ιδία αντίληψη σχετικά µε το περιβαλλοντικό διακύβευµα, να του παρουσιάσουµε πολιτισµένα και µε επιχειρήµατα τις προεκτάσεις που θα έχει η τυχόν υλοποίηση των έργων κατά τον σχεδιαζόµενο την παρούσα χρονική στιγµή τρόπο και να ενώσει τη δική του φωνή µε των κατοίκων του ∆ήµου Αποκορώνου µε σκοπό την υπεράσπιση του περιβάλλοντός µας».
Επίσης, καλεί «την Περιφερειακή Ένωση ∆ήµων Κρήτης και την Περιφέρεια Κρήτης να λάβουν θέση καταδικάζοντας τους προαναφερθέντες προσβλητικούς χαρακτηρισµούς προς τον ∆ήµαρχο Αποκορώνου, κύριο Χαράλαµπο Κουκιανάκη, και να διαφυλάξουν την ενότητα των θεσµικών φορέων της Κρήτης έναντι των περιβαλλοντικών προκλήσεων».

ΚΑΛΥΨΗ ΓΥΠΑΡΗ ΣΕ ΞΥΛΟΥΡΗ
Το ψήφισµα υπερψήφισαν 22 από τους 25 ∆ηµοτικούς Συµβούλους και συγκεκριµένα οι: κ. Αθητάκης Ιωάννης, κ. Αποστολάκης Ιωάννης, κ. Βλαχάκης Πέτρος, κ. Γυπαράκης Γεώργιος, κ. Καυκαλά Αργυρώ, κ. Κουκουράκης Ιωάννης, κ. Μουσουράκης Γεώργιος, κ. Μπενάκη Αργυρώ, κ. Νιολάκη-Βρυωνάκη Νίκη, κ. Παϊζης Νικήτας, κ. Πιπεράκης Ευάγγελος, κ. Σουχλάκη-Κουράτορα Αργυρώ, κ. Τσιλεδάκη Μαρία, κ. κ. Καστρινάκης Εµµανουήλ, κ. Σταυρουλάκης Σταύρος, ο κ. Κουκλινός Ανδρέας επικεφαλής της παράταξης «Αλλάζουµε τον Αποκόρωνα», κ. Ορφανουδάκη Αθηνά, κ. Μπενάκης Πέτρος, κ. Καντεράκη Ελένη, Ξηρουχάκης Γεώργιος, ο κ. Μελισσάκης Νικήτας, επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αποκορώνου», κ. Σταύρος Ζώης ψήφισαν υπέρ .
Ο ∆ηµοτικός Σύµβουλος κ. Βοτζάκης Παύλος της παράταξης “Αποκόρωνας Νέα Αρχή” ψήφισε κατά, ενώ δεν συµµετείχαν στη συνεδρίαση ο επικεφαλής της ίδιας παράταξης κ. Γύπαρης και ο δηµοτικός του σύµβουλος, κ. Ψαρουδάκης.
Η παράταξη Γύπαρη µάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση µε την οποία παρέχει κάλυψη στον αντιπεριφερειάρχη κ. Ξυλούρη, σχολιάζοντας πως «ο κ. Κουκιανάκης θέλοντας να εντυπωσιάσει τα έβαλε θεωρούµε αδίκως µε τον Αντιπεριφερειαρχη και πρόεδρο της επιτροπής περιβάλλοντος της περιφέρειας Κρήτης κ. Νίκο Ξυλούρη επιρρίπτοντας του ευθύνες για τον µέχρι σήµερα χειρισµό του».
Στη σχετική ανακοίνωση σηµειώνεται επίσης πως «εµείς σε τέτοιου είδους προσωπικές αντιπαραθέσεις δεν συµµετέχουµε. Καταψηφίζουµε το ψήφισµα δια του οποίου ο κ. Κουκιανάκης επιχειρεί να βρει άλλοθι για τους λάθος χειρισµούς του, συµπαρασύροντας το ∆ηµοτικό συµβούλιο ,σε ότι τουλάχιστον κατά τη γνώµη µας αφορά τον αντιπεριφερειάρχη κ.Νίκο ξυλούρη» .
Η παράταξη Γύπαρη, σχολιάζει επίσης την πρόσφατη επίσκεψη του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη στον ∆ήµο Αποκορώνου για το θέµα των πυλώνων, υποστηρίζοντας πως ο χανιώτης βουλευτής «δεν είδαµε να παίρνει ξεκάθαρη θέση για το καυτό θέµα», την ώρα που «ο κ. Κουκιανάκης ζητά από τον αντιπεριφερειάρχη “ξεκάθαρες κουβέντες”». «Τελικά ποιος κοροϊδεύει ποιον», προσθέτει η παράταξη Γύπαρη.
Τέλος, σηµειώνει τα εξής: «Ας πούµε επιτέλους την µεγάλη αλήθεια. Το θέµα είναι καθαρά πολιτικό. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης πως θα γίνει το έργο και ας ελπίσουµε ότι θα σεβαστεί το περιβάλλον και τα απάτητα βουνά των Λευκών Ορέων που κράτησαν την λεβεντιά της Κρήτης για αιώνες και δεν θα καταστραφούν κι αυτά στον βωµό του χρήµατος και των εταιρειών».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα