Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Πετσετάκης: «Το γερασμένο κατεστημένο αντιστέκεται στις ιδέες του ΠΑΣΟΚ»

«Είναι πλέον ολοφάνερο με τον πιο επίσημο τρόπο, ότι το πολιτικά γερασμένο κατεστημένο της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης που υπηρετεί τόσες δεκαετίες στα Χανιά μας δεν ανέχεται την ανανέωση σε ιδέες και ήθος και αντιστέκεται σθεναρά απέναντι στις ιδέες του ΠΑΣΟΚ για κοινωνική δικαιοσύνη και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ παντού». Αυτό αναφέρει ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στα Χανιά κ. Παντελής Πετσετάκης, απαντώντας στις καταγγελίες του Γρηγόρη Αρχοντάκη αναφορικά με τη ΔΕΥΑΧ. 

Αναλυτικά στην απαντησή του ο κ. Πετσετάκης αναφέρει:

«Μετά την ανακοίνωση του ονόματος μου από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ότι συμπεριλαμβάνομαι στο ψηφοδέλτιο του κόμματος ως υποψήφιος Βουλευτής στο Νομό Χανίων με αίσθημα ευθύνης και χωρίς να προβλέπεται από το Σύνταγμα ή τη Νομοθεσία γνωστοποίησα στον Δήμαρχο Χανίων κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη την πρόθεση μου  να παραιτηθώ από το αξίωμα του Αντιπροέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Χ.
Αυτό άλλωστε είχα δηλώσει και στο πλαίσιο συνεντεύξεων μου στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, αλλά και επισήμως στο αρμόδιο όργανο το ΔΣ της ΔΕΥΑΧ με παρόντες τα μέλη του ΔΣ από όλες τις παρατάξεις και σε σχετική ειδική ερώτηση από μέλος του ΔΣ της αντιπολίτευσης ξεκαθάρισα την πρόθεση μου για παραίτηση με την ανακήρυξη των επερχόμενων  βουλευτικών εκλογών.  Και ενώ ολοκλήρωνα αυτές τις διαδικασίες προέκυψε η απομάκρυνση από το Δ.Σ. της Προέδρου της Επιχείρησης. Θα ήταν ανεύθυνο από την πλευρά μου το ίδιο διάστημα να παραιτηθώ από τη θέση του Αντιπροέδρου κάτι που θα διατάρασσε την ομαλή λειτουργία της Δ.Ε.Υ.Α.Χ.  

Σχετικά με τις αναφορές που έγιναν στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 έχω να δηλώσω ότι καθένας από τα λεγόμενα του φανερώνει την ηθική και την αξιοπρέπεια του. Είναι πλέον ολοφάνερο με τον πιο επίσημο τρόπο, ότι το πολιτικά γερασμένο κατεστημένο της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης που υπηρετεί τόσες δεκαετίες στα Χανιά μας δεν ανέχεται την ανανέωση σε ιδέες και ήθος και αντιστέκεται σθεναρά απέναντι στις ιδέες του ΠΑΣΟΚ για κοινωνική δικαιοσύνη και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ παντού.  

Καμία μικροπολιτική καταγγελία δεν μπορεί και δεν πρέπει  να υποκαταστήσει το θεσμικό ρόλο της δικαιοσύνης στον οποίο προκαλώ τον οποιονδήποτε να απευθυνθεί σε περίπτωση που αμφισβητεί  τη νομιμότητα της οποιαδήποτε διαδικασίας αναφορικά με την θέση μου στην ΔΕΥΑΧ και την απόλυτα διαφανή και νόμιμη αμοιβή για τις εξειδικευμένες διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες ως σύμβουλος διοίκησης, η οποία έχει πολλαπλά προ εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και μετέπειτα ελεγχθεί από τους αρμόδιους ελεγκτικούς δημόσιους φορείς.  

Είναι ξεκάθαρο με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο ότι το παλαιοκομματικό στην πόλη των Χανίων έρχεται να πλήξει και να δηλητηριάσει με λάσπη και συκοφαντία εν μέσω προεκλογικής περιόδου την δική μας νεανική και προοδευτική πολιτική πρόταση.  

Κάθε πολιτικός έχει την ευθύνη και την ευαισθησία να προσδιορίζει προσωπικά τη στάση του. Και με βάση αυτή θα κριθεί από την ιστορία από την παράταξη και από τους πολίτες. 

Κάποιοι επιχειρούν να με πλήξουν πολιτικά και ηθικά. Θα πρέπει να γνωρίζουν όμως ότι η ανθρωποφαγία δολοφονεί την ουσία της πολιτικής.  

Η νέα γενιά του ΠΑΣΟΚ έρχεται με δύναμη, σχέδιο και ρίξεις να ανατρέψει και στα Χανιά μας, μετά το αυτοδιοικητικό και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, αυτούς που για τόσα χρόνια κράτησαν με μικροκομματικά τους παιχνίδια τα Χανιά μας, δέσμια στη δεύτερη ταχύτητα της  Κρήτης.  

Αυτό που προέχει για μένα είναι η πολιτική και όχι η παραπολιτική   γιατί έτσι πιστεύω ότι μπορώ να υπηρετήσω καλύτερα την πατρίδα μου». 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Αν δούμε την νέα δύναμη του ΠΑΣΟΚ στην Εύη Καιλη και σε στα στελέχη σας στα Χανιά θα σβήσετε οριστικά από τον πολιτικό χάρτη της χώρας.Αν και αυτό ειναι βέβαιο άπλα σας συντηρούν με το αναπνευστήρα μέχρι τις εκλογές για να μην φανεί η δυναμική της Δεξιοτερας δεξιάς…..

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα