Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

“Οσμή” σκανδάλου στη ΔΕΥΑΧ – Ρουσφέτι καταγγέλλει ο Αρχοντάχης

“Οσμή” σκανδάλου στη ΔΕΥΑΧ, με τον Γρηγόρη Αρχοντάκη να καταγγέλλει στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο «ρουσφέτι» του δημάρχου Παναγιώτη Σημανδηράκη προς τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΧ Παντελή Πετσετάκη, υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Αρχοντάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τίθεται θέμα για το αν «ο κ. Πετσετάκης κάνει την προεκλογική του εκστρατεία με λεφτά των δημοτών και της ΔΕΥΑΧ!» .

Ο κ. Αρχοντάκης παρέθεσε συγκεκριμένους λόγους για τους οποίους κρίνεται ως «ρουσφέτι» η παρουσία Πετσετάκη στη θέση αυτή.

Συνολικά τα 3 χρόνια παρουσίας του στη ΔΕΥΑΧ, ο κ. Πετσετάκης φέρεται να έλαβε 80.000 ευρώ, με τον κ. Αρχοντάκη να ζητά να επιστραφούν και να λυθεί η σύμβασή του.

Πιο αναλυτικά:

Ο κ. Αρχοντάκης κατήγγειλε το ζήτημα της παραμονής στη θέση του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΧ του κ. Π. Πετσετάκη και την παράλληλη έμμισθη σχέση που έχει με την δημοτική επιχείρηση. «Περίμενα ο δήμαρχος να λήξει την έμμισθη σχέση του κ. Πετσετάκη με τη ΔΕΥΑΧ και να παραιτηθεί ο κ. Πετσετάκης» ανέφερε ο κ. Αρχοντάκης μιλώντας για «απαξιωτική συμπεριφορά του δημάρχου προς τους θεσμούς».
Τόνισε πως η αντιμισθία του κ. Πετσετάκη είναι 2.200 ευρώ το μήνα μαζί με τις ασφαλιστικές εισφορές του εργοδότη , συμπληρώνοντας πως “ανατέθηκε στον κ. Πετσετάκη μια συγκεκριμένη εργασία με αντιμισθία. Την περίοδο που ήταν πλήρως αμειβόμενος λειτουργούσε και ως ορκωτός λογιστής της ΔΕΥΑΧ. Η νομοθεσία λέει πως οι εργολάβοι που συνεργάζονται με τη ΔΕΥΑΧ δεν μπορεί να είναι μέλη στο Δ.Σ. Ο κ. Πετσετάκης ήταν αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, μέλος στο Δ.Σ., αμείβονταν με πλήρη απασχόληση και είχε σχέση εργασίας ως ορκωτός λογιστής.
Ο ίδιος τόνισε πως το κόστος για την ΔΕΥΑΧ προσεγγίζει τα 80.000 ευρώ και ρώτησε «κάνει την προεκλογική του καμπάνια ο κ. Πετσετάκης με τα λεφτά των δημοτών και της ΔΕΥΑΧ; Γιατί αυτό μου είπαν. Και αυτό γίνεται με την δική σας ανοχή κ. δήμαρχε. Περιμένω άμεσα σήμερα να σταματήσει η σύμβαση, να επιστραφούν τα χρήματα».
Στο κούνημα του κεφαλιού του δημάρχου ο κ. Αρχοντάκης αντέτεινε πως «αυτή είναι η ηθική που πρεσβεύεις» και ολοκλήρωσε λέγοντας πως «τέτοιο ρουσφέτι δεν έχει ξαναγίνει».
Απαντώντας ο δήμαρχος Χανίων, τόνισε πως «ασυμβίβαστο δεν υπάρχει καθώς η αποκεντρωμένη διοίκηση έκρινε ότι είναι νόμιμο» και για καταγγελία του κ. Αρχοντάκη για «προεκλογικές σκοπιμότητες». Παράλληλα τον κάλεσε να προσφύγει στη δικαιοσύνη αν θεωρεί ότι υπάρχει κάτι μεμπτό.
Επισήμανε πως στο τελευταίο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ ο κ. Πετσετάκης ανακοίνωσε πως θα παραιτηθεί μόλις προκηρυχθούν οι εκλογές και ότι προσέφερε σημαντικές εργασίες στη δημοτική επιχείρηση. «Αυτό που νομίζετε ότι πήρατε χαμπάρι μετά από 4 χρόνια, δεν έχει τίποτα μεμπτό. Οφείλετε να προσφύγετε στα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης» κατέληξε ο δήμαρχος, καταγγέλλοντας τον κ. Αρχοντάκη για λαϊκισμό.

Παρακολουθήστε τη συνεδρίαση:


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα