Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Περί Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Κύριε διευθυντά,
από την παιδική μου ηλικία μέχρι που γέρασα άκουγα από άνδρες και γυναίκες την εξής παροιμία: “Θέλει ο Χριστιανός ν’ αγιάσει μα δεν τον αφήνουν οι…”.
Αυτό έπαθα κι εγώ τώρα. Κάθε μέρα διαβάζω στην εφημερίδα διάφορες εκδηλώσεις του ΚΚΕ για τη νίκη των λαών κατά του φασισμού, με κύριο συντελεστή τη Σοβιετική τότε Ρωσία.
Μα όμως ξεχνούν ότι τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο δεν τον άρχισε μόνη η ναζιστική Γερμανία. Ξεχνούν το Σύμφωνο Μολότωφ – Ρίμπεντροπ όπου οι δύο δικτάτορες Αδόλφος Χίτλερ και Ιωσήφ Στάλιν διά των υπουργών τους, συμφώνησαν και υπέγραψαν.
Και ο μεν Χίτλερ εξόρμησε νότια, ο δε Στάλιν βόρεια, κατακτώντας λαούς.
Μα περισσότερες λεπτομέρειες, σε τυχόν ανταπαντήσεις…
Ιωάννης Αντ. Φατσέας
Ο μπάρμπα – Γιάννης


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

2 Comments

  1. Αγαπητέ κύριε Φατσέα
    Νομίζω ότι τα συμπεράσματα από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο,η ανθρωπότητα πρέπει να τα μελετήσει καλά και να προσαρμοστεί αναλόγως.
    Οι κίνδυνοι για επανάληψη ανάλογων καταστάσεων πάντα καραδοκούν,όσο οι οδύνες του παρελθόντος απομακρύνονται και οι μνήμες ξεθωριάζουν.

  2. Η Σοβιετική Ένωση πολέμησε την Γερμανία ως κατακτητή και όχι ως φασισμό, γι’ αυτό είναι λάθος που παρουσιάζεται συχνά ως αντιφασιστική δύναμη. Η ίδια η Σοβιετική Ένωση ήταν αδιαμφισβήτητα μια δικτατορία.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα