Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, 2022

Παιχνίδι πολέμου για το παγκόσμιο χρήμα

Dirk Muller

Βιβλίο του διάσημου Γερμανού Ερευνητή για παιχνίδια πολέμου για το παγκόσμιο χρήμα με την αλήθεια και το παρασκήνιο για την ελληνική κρίση, ποιοι τη δημιούργησαν και γιατί. Αλλά και γιατί συνεχίζουν; Ο διάσημος γερμανός συγγραφέας  αποκαλύπτει όλη την αλήθεια για την ελληνική κρίση και μιλάει για όλα και για όλους αυτούς και αυτές που πυροδότησαν την πύρινη λαίλαπα που κατοικεί στην Ελλάδα.
Όμως, από ποιούς κατευθύνθηκε και γιατί η εκστρατεία δυσφήμισης της χώρας μας, και τελικά ποιούς εξυπηρέτησε…. Για πολλά κρίσιμα θέματα «ξεπουλήματος του φυσικού πλούτου της χώρας μας».
***
Στο βιβλίο του DIRK MULLER η «ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ» και στο προηγούμενό του με τίτλο «CRASHCURS», ο DIRK MULLER,αποκάλυψε συγκλονιστικές αλήθειες, που σήμερα έχουν ιδιαίτερη σημασία να τις γνωρίσουμε και να τις συγκρίνουμε με τα σημερινά ξεπουλήματα.
ΠΟΛΥΕΤΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟ- ΕΥΡΩΠΗ
Στη σειρά πολιτική των εκδόσεων Λιβάνη- με copyright 2013 ο οργανισμός κυκλοφόρησε το σημαντικό βιβλίο –για τα ελληνικά  διαδραματισθέντα από το 2013 και προηγούμενα και έως σήμερα στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στην Ευρώπη, με τον τίτλο ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ του διεθνούς κύρους γερμανού συγγραφέα Dirk Muller, γνωστός και ως Mc.DAX. Δημοφιλής συγγραφέας και ανεξάρτητος αναλυτής, οικονομικός αναλυτής στη Γερμανία, παρουσιάζει στο βιβλίο του ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ τα αποτελέσματα των πολυετών ερευνών του που κόβουν την ανάσα.
Στην πολυσύνθετη παγκόσμια οικονομική κρίση που βιώνουμε, όπου τίποτε  δεν είναι όπως φαίνεται. Αλλά φαίνεται να εκτυλίσσεται ένα οικονομικό μυθιστόρημα, ίσως δράμα.

ΕΝΑ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ
Ένα μυθιστόρημα μυστηρίου με κεντρικά θέματα την πολυπόθητη πρόσβαση στον ορυκτό πλούτο, στη νομισματική ισχύ και την πολιτική κυριαρχία.
Για να πει στην αρχή του πρώτου εκδοτικού σημειώματος ότι: «Η Ευρώπη βρίσκεται σε κίνδυνο. Η Ελλάδα και η Κύπρος βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού. Με επικρεμάμενη την απειλή αποχώρησης από το ευρώ, ακόμα και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Κι όμως, αυτές οι δύο χώρες διαθέτουν τεράστια, αναξιοποίητα αποθέματα φυσικού αερίου. Όπου, σε μια ενδεχόμενη αποχώρησή τους από την Ε.Ε. ποιός θα εκμεταλλευόταν άραγε όλες αυτές τις πλουτοπαραγωγικές πηγές;
ΟΙ ΗΠΑ, η ΡΩΣΙΑ ή Η ΚΙΝΑ; Με ΤΗΝ Κίνα ήδη να αναγνωρίζει την βόρεια Μακεδονία.

ΚΕΡΔΙΖΕΙ Ή ΧΑΝΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ
Για να αναφέρει σ’ αυτό το πολυσήμαντο σημείο ότι η Ευρώπη, έχει τις δυνατότητες να υπερισχύει σε αυτή τη Διεθνή ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ και να κερδίσει ένα καλύτερο αύριο.
Με τον Ντιρκ Μύλλερ να διαβλέπει τη μεγάλη ευκαιρία της Ευρώπης, να εισέλθει σε ένα χρυσό αιώνα μέσα από τη στροφή της γηραιάς ηπείρου προς τον τομέα της ενέργειας και τις εκτεταμένες επενδύσεις στις υποδομές.
Για να τονίσει παράλληλα, ότι, όπου ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΡΑΔΟΚΟΥΝ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ. Με την ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ να ξεκινά ανελέητη.
Και ο Ντιρκ Μύλλερ στα ενδιαφέροντα περιεχόμενα του βιβλίου του ανοίγει το ΠΑΙΓΝΙΔΙ της Μεγάλης ΣΥΓΡΚΟΥΣΗΣ.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΡΗΜΑ
Αλλά ποια είναι αυτά τα παιχνίδια και πως αναφέρονται στα περιεχόμενα αυτού του τόσο ενδιαφέροντος βιβλίου;
Μετά τον πρόλογο αναφέρεται στους αναγνώστες-αναγνώστριες να ψάχνουν τα πράγματα και να μην  στέκονται στην επιφάνεια, αλλά να έχουν επίσης περιέργεια και κριτική σκέψη. Ανθρώπους που αρνούνται να αφήσουν τα πράγματα στην τύχη τους δεν είναι διατεθειμένοι να εμπλακούν οικειοθελώς.
Μόνο όταν δεν θεωρούμε ότι πρέπει να ζούμε σ’αυτή την αθλιότητα χωρίς να  αγανακτούμε απέναντι της και διστάζουμε να εξωτερικεύσουμε αυτή μας την αγανάκτηση, δεν είμαστε σε θέση να βελτιώσουμε τις καταστάσεις, υποστηρίζοντας  ότι, ο κόσμος μου δεν ήταν ποτέ καλύτερος απ’ ότι είναι σήμερα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΧΕ ΤΙΣ ΟΔΥΝΕΣ ΤΟΥ
Γι’ αυτή την οδυνηρή πραγματικότητα να ανατρέξετε με το νου σας σε οποιαδήποτε εποχή από την απαρχή της ανθρωπότητας μέχρι τις μέρες μας που σ’ αυτές ακούμε συχνότατα «Οχού δε βαριέσαι αφού έτσι κάνουνε όλοι, είναι όλοι και διεφθαρμένοι τι θες να μην κάνω και εγώ τα ίδια;  Όμως, πρέπει να τον φανταστείτε ρεαλιστικά και όχι φανταστικά, όπως παρουσιάζεται στις ταινίες.
Με όλη την αδικία που επικρατούσε τότε, τις επιδημίες, τους λιμούς, την ανύπαρκτη ιατρική περίθαλψη, την απουσία κοινωνικής πρόνοιας και όλα τα αρνητικά χαρακτηριστικά, υπήρξε τότε κάποια εποχή που ήταν  αντικειμενικά καλύτερη από τη σημερινή (τότε που κυκλοφόρησε το βιβλίο (το 2013) που εμείς και ο κόσμος προχωρούν στη μεγάλη κρίση τους, η οποία συνεχίζεται.

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ… ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΓΙΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟN ΛΑΟ
Για να προσθέσει (σελ. 12) ότι, ο κόσμος εξελίχθηκε στο καλύτερο, ωστόσο απέχει ακόμα πολλούς αιώνες από το ιδανικό, αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό, πως προέκυψαν
προς το καλύτερο εν μια νυκτί, ως ΜΑΝΝΑ εξ ουρανού ή επιτεύχθηκαν χάρη στο όραμα κάποιων σοφών ηγετών και ισχυρών ανθρώπων οι οποίοι εισήγαγαν μέτρα για το καλό των υπηκόων τους.
Αυτό συνέβη σε σπάνιες περιπτώσεις. Οι περισσότερες αλλαγές προήλθαν από τον ίδιο το λαό. Από ανθρώπους σαν εσάς, σαν εμένα, που δεν ήταν δυνατόν να αποδεχτούν τις αδικίες ως μοιραίες  και αυταπόδειχτες. Συχνά ήταν ένας μόνος  που τόλμησε να ορθώσει το ανάστημά του και να φωνάξει δυνατά «Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ!».
Έτσι το πρόσεξαν και άλλοι. Στο τέλος αυτοί οι πολλοί ενημέρωσαν τους διπλανούς τους. Στο τέλος αυτοί οι μεμονωμένοι άνθρωποι, ένωσαν τις δυνάμεις τους (έστω και για λίγο) για ένα και μοναδικό σκοπό.
Συγκεκριμένα να εξαλείψουν μια αδικία λέγοντας: ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΛΑΟΣ. Κι έτσι μετά την επιτυχημένη κινητοποίησή τους επέστρεψε ο καθένας στη ζωή του.

ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΕΠΟΧΗ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ
Μετά από κάθε αγώνα επέστρεφαν μέχρι την  επομένη στην ανάγκη να ενώσουν τις δυνάμεις τους έστω και για λίγο για ένα και μοναδικό σκοπό. Συγκεκριμένα μια μικρή ή μεγάλη συγκεκριμένη ΑΔΙΚΙΑ… ας μη μένουμε αμέτοχοι…
Γιατί που θα βρισκόταν αυτός ο κόσμος εκατομμύρια άνθρωποι που όπως κι εμείς ήταν διατεθειμένοι να επαναστατήσουνε ενάντια στην αδικία και στα κακώς κείμενα και να κάνουν τον κόσμο μας  λίγο καλύτερο. Για να καλέσει το αναγνωστικό κοινό του βιβλίου του με τον προκλητικό τίτλο:

DIRK MULLER
ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ Τα παιχνίδια πολέμου για το παγκόσμιο χρήμα.
Η Αλήθεια και το παρασκήνιο για την ελληνική κρίση.
Στα σημαντικά καλέσματα έχουν τον πρόλογό τους και ως περιεχόμενα όλα τα ουσιαστικά – κρίσιμα θέματα της εποχής που κυκλοφόρησε το βιβλίο, καθώς και της σημερινής μας εποχής…

ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΓΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΧΡΗΜΑ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Στον πρόλογό του ο συγγραφέας λέει δύο τρία σημαντικά δημιουργικά ζητήματα όπως:
«Ο κόσμος μας δεν ήταν ποτέ καλύτερος από ότι σήμερα. Ανατρέξετε με το νου σας σε οποιαδήποτε εποχή από την απαρχή της ανθρωπότητας μέχρις τις μέρες μας, φανταστείτε όμως ρεαλιστικά και όχι ρομαντικά όπως παρουσιάζεται στις ταινίες… Όμως, ο κόσμος εξελίχτηκε προς το καλύτερο, παρόλο που σε πολλές κρίσιμες φάσεις της  εξέλιξης έχουν συμβεί τρομακτικά, καταστροφικά γεγονότα  κοινωνικών αδικιών και δικαιολογημένων – όπως από την έναρξη του 21ου αιώνα ως σήμερα. Πάντως οι αγανακτήσεις είναι συχνές με σοβαρές συγκρούσεις, με παιχνίδια πολλά πολέμου για το παγκόσμιο χρήμα.

Με τα παιχνίδια αυτά να τα παραθέτει ως εξής:

1 ΣΕ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ
Οι άξονες ισχύος μετατοπίζονται
Η Ευρώπη σε σταυροδρόμι
Ο έλληνας ασθενής και το λίκνο της Δημοκρατίας
Νομισματικά θέματα
Ευρω-μύθοι
Συνθήκες Βαϊμάρης
Ο ρόλος του Δ.Ν.Τ.
Το μέλλον της Ευρώπης
Έξοδος από το ευρώ;
Ευρωπαϊκές αξίες

2 ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Δομικά λάθη: Το Νομισματικό σύστημα χρέους μας
Επανεκβιομηχάνηση φράγκινγκκαι ενεργειακή αυτάρκεια των ΗΠΑ
Ο δρόμος προς το μέλλον
Η λύση του προβλήματος του χρέους
Ενα κοινό όραμα
Οι Ευρώπη και οι λομπίστες
Εκδημοκρατισμός μέσω αποκέντρωσης

ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Στην κατακλείδα (σελ. 227) ο Ντιρκ Μύλλερ γράφει και το εξής:
«Σκεφτείτε την κατακραυγή- δυνατή λέξη, αλλά ταιριάζει γάντι – για τα μέσα ενημέρωσης (κατά της Apple ή της Amazon) όταν έγιναν γνωστές οι απαράδεκτες συνθήκες των εργαζομένων ή των συνεργατών τους και  πως οι διεθνείς όμιλοι αναγκάστηκαν αμέσως να αλλάξουν τόπο πλεύσης. Αλλά σκεφτείτε το τείχος του Βερολίνου…. Εμείς οι πολίτες μπορούμε να κάνουμε – και θα το κάνουμε – αυτή τη δυνατότητα του αποκεντρωμένου ελέγχου και της επιρροής στο προσεχές μέλλον να αποκτήσει όλο και μεγαλύτερη ακρίβεια και σημασία…. Ως εκ τούτου, εν κατακλείδι, θα σας παρακαλούσα στο εξής:
ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕ ΤΕ. Αλλά, όσο πιο συχνά μπορείτε να χαρίζετε ένα χαμόγελο να νιώθετε και να νιώθετε και να νιώθουμε λίγη ευγνωμοσύνη απέναντι σε τούτο τον υπέροχο κόσμο παρόλα τα στραβά του.
Σήμερα στην Ευρώπη (του 2013) έναν κόσμο του 2019 που είναι χειρότερος, χωρίς ουσιαστικά να  γίνεται καλύτερος.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΜΠΙΣΤΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΡΙΟ ΤΡΟΜΟ
Παρ’ όλα αυτά γράφει στη σελίδα (293) ο Μύλλερ ότι: θα πρέπει να ενισχύσουμε τους πολιτικούς εκείνους που διαθέτουν ένα ρεαλιστικό και θετικό όραμα, να μην αφήνουμε – με διαφόρους προπαγανδιστές-λομπίστες να μας παρασύρουνε σε  ένα όραμα που αποτελεί σενάριο τρόμου…
Όμως, ο Ντιρκ Μύλλερ εργάστηκε για σχεδόν είκοσι χρόνια στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Το 2009 αναγνωρίστηκε ως ένας από τους διασημότερους χρηματιστηριακούς αναλυτές για να μπορεί, όταν κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο του (2009) με τον τίτλο «cashrurs» το οποίο όταν δημοσιεύθηκε έγινε αμέσως bestseller.
Γενικά τόσο σ’εκείνο το βιβλίο του όσο και σε τούτο το βιβλίο «ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ» μιλάει για την ελληνική κρίση, για την οποία μιλάει για όλα και για όλους.

ΣΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
Όπως, τότε και πριν τη δημοσίευση των δυο βιβλίων του ο Μύλλερ αναλύει το ρόλο των ελλήνων πολιτικών Καραμανλή, Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Παπαδήμα, Σαμαρά, κ.λπ., καθώς και ποιοί πυροδότησαν την πύρινη λαίλαπα που το 2009-2013 και ως τώρα κατακρίνουν την Ελλάδα.
Αλλά και από ποιους κατευθύνθηκε η εκστρατεία δυσφήμησης της χώρας καθώς ποιοι και γιατί αποκρύπτουν  την ύπαρξη τεράστιου αποθεματικού πετρελαίου και αερίου στην Ελλάδα. Γιατί όμως, ξεπουλιέται ο φυσικός πλούτος της χώρας.
Ποιος ήταν ο ρόλος της GOLDMAN SACH και όλων των συμφερόντων που καραδοκούσαν  πίσω από την τελευταία αναμέτρηση που διαδραματίζεται….


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα