Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Παραµένουν τα ερωτηµατικά για το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο Κολυμβητήριο

» Ενηµέρωση από την Πολεοδοµία ζητάει το ΤΕΕ τµ. ∆υτικής Κρήτης

 

Ενηµέρωση αναφορικά µε το ιδιοκτησιακό καθεστώς που διέπει τους τίτλους και τις αιτίες κτήσης του οικοπέδου όπου βρίσκεται το Κολυµβητήριο της Νέας Χώρας ζητάει από την Πολεοδοµία του ∆ήµου Χανίων το ΤΕΕ τµήµα ∆υτικής Κρήτης.

Στο έγγραφο γίνεται αναφορά στο σχετικό ρεπορτάζ των “Χ.ν.” και σηµειώνεται: «Με αφορµή τελευταία δηµοσιεύµατα του τοπικού Τύπου για την πρόσφατα εκδοθείσα οικοδοµική άδεια από την Υπηρεσία σας µε τίτλο ‘‘Επισκευή και αναβάθµιση του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου Χανίων και αλλαγή χρήσης του υφιστάµενου διώροφου κτηρίου µε αυθαίρετο τµήµα σε ξενοδοχειακή µονάδα (αθλητικός ξενώνας) τεσσάρων (4) αστέρων µε νοµιµοποίηση ενισχύσεων φέροντα οργανισµού’’ και Α∆Α: 930Ε46Ψ842-1Κ9 και ιδιοκτήτη σε ποσοστό 100% τον Ναυτικό Όµιλο Χανίων, παρακαλούµε πολύ να µας ενηµερώσετε για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικοπέδου, τους τίτλους και τις αιτίες κτήσης που λάβατε υπόψη κατά την έκδοση της προαναφερόµενης οικοδοµικής άδειας καθώς και για πιθανές υπαγωγές αυθαιρέτων κατασκευών που δηλώθηκαν σχετικά, προκειµένου να εκδοθεί η οικοδοµική άδεια ».

Το ΤΕΕ επισηµαίνει στο ίδιο έγγραφο πως
«σύµφωνα µε το άρθρο του ν. 4903/2022 και τίτλο ‘‘Ειδικοί όροι δόµησης για την επισκευή και αναβάθµιση του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου Χανίων’’, το οικόπεδο που ευρίσκεται επί της Ακτής Κανάρη εντός της επέκτασης του ρυµοτοµικού σχεδίου πόλεως των Χανίων, εµβαδού εννέα χιλιάδων ενενήντα τριών και είκοσι οκτώ τετραγωνικών µέτρων (9.093,28 τ.µ.) και το οποίο αφορά στη συγκεκριµένη οικοδοµική άδεια είναι ιδιοκτησίας της Γενικής Γραµµατείας Αθλητισµού. »

Παρότι το έγγραφο είχε σταλεί στις 15 Φεβρουαρίου µέχρι και σήµερα δεν έχει υπάρξει σχετική απάντηση.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα