Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Πάνω από 1.000 συμμετοχές στον 7ο διεθνή διαγωνισμό αφίσας

» Δημιουργοί από όλο τον κόσμο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Μουσείου Τυπογραφίας

Σε κάθε “γωνιά” της γης ταξιδεύουν τα Χανιά μέσα από τον 7ο Διεθνή Διαγωνισμό Αφίσας του Μουσείου Τυπογραφίας Γιάννη & Ελένης Γαρεδάκη. Οι φετινές συμμετοχές ξεπέρασαν τις 1.000, καθώς γραφίστες – δημιουργοί από όλο τον κόσμο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Μουσείου.

Όπως ανακοίνωσε το Μουσείο, ενδεικτικά κάποιες από τις χώρες συμμετοχής είναι: Αγγλία, Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Αμερική, Φινλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, Ρωσία, Ινδία, Ελλάδα, Κύπρος, Αίγυπτος, Φιλιππίνες, Ουζμπεκιστάν, Καναδάς, Μεξικό, Μαλαισία, Κίνα, Ιράν, Καζακστάν, Τουρκία, Βουλγαρία, Ουκρανία, Ινδονησία, Εσθονία, Νιγηρία, Κιργιστάν, Λευκορωσία, κ.ά.

Υπενθυμίζεται ότι η κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από τους Γιάννη Φίλη, πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, Γιάννη Μαρκαντωνάκη, εικαστικό και Αντώνη Παπαντωνόπουλο, λιθογράφο – τυπογράφο, θα επιλέξει τους τρεις νικητές, με πρώτο έπαθλο 2000 Ευρώ, δεύτερο 1500 Ευρώ και τρίτο 1000 Ευρώ, ενώ πρώτα θα έχει ξεχωρίσει τις τριάντα καλύτερες αφίσες, οι οποίες θα εκτίθενται στο αμφιθέατρο του μουσείου, όπως συνηθίζεται.

Η απονομή των βραβείων στους νικητές θα γίνει το Σάββατο 13 Μαΐου 2023, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Τυπογραφίας, με πολλούς από τους διεθνείς συμμετέχοντες να παραβρίσκονται για την εκδήλωση αυτή, ενώ θα γίνει και ζωντανή σύνδεση με τους νικητές που δεν θα μπορέσουν να είναι εκεί.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα