Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ολοκληρώνονται οι επισκευές στο “Ελ. Βενιζέλος”

Στις αρχές του 2019, ίσως και τον Ιανουάριο να έχει επισκευαστεί πλήρως το ΕΓ/ΟΓ “Ελ. Βενιζέλος”.

Σύμφωνα με πληροφορίες των “Χ.Ν.” το σκάφος που βρίσκεται στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος έχει αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο μέρος του, ενώ οι πιο σημαντικές ζημιές παρουσιάστηκαν στο τρίτο γκαράζ του σκάφους όπου και ξεκίνησε η φωτιά στις 29 του περασμένου Αυγούστου.

Εκτιμήσεις ανθρώπων της ΑΝΕΚ είναι ότι το σκάφος πολύ γρήγορα θα επανέλθει στις γραμμές σε ακόμα καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με το παρελθόν. Σημειώνεται ότι η φωτιά στο πλοίο που μετέφερε 875 επιβάτες και 141 μέλη πληρώματος προκλήθηκε με βάση πηγές του Λιμενικού από βραχυκύκλωμα που προκλήθηκε σε μοτέρ φορτηγού-ψυγείου.

Το φορτηγό βρισκόταν στο τρίτο γκαράζ του πλοίου και έπαιρνε ρεύμα, όπως και όλα τα άλλα του ίδιου τύπου οχήματα από ειδικό, γι’ αυτή την δουλειά, καλώδιο του καραβιού, προκειμένου να συντηρούνται τα προϊόντα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Τα συγκεκριμένα μοτέρ δουλεύουν είτε με ενέργεια που παίρνουν από τη μηχανή του φορτηγού, όταν βρίσκεται σε λειτουργία, είτε με ρεύμα που λαμβάνουν από εξωτερική πηγή. Την επίμαχη ημέρα στις 23:40 προκλήθηκε βραχυκύκλωμα σε μοτέρ. Από την υπερθέρμανση (400 με 450 βαθμοί κελσίου) πήραν φωτιά τα καλώδια και από εκεί τα σκέπαστρα των οχημάτων.

Υπολογίζεται ότι χρειάστηκαν μόλις τέσσερα λεπτά για να επεκταθεί η πυρκαγιά σε βαθμό που δεν ελεγχόταν εύκολα. Στον χρόνο αυτό το πρώτο φορτηγό καιγόταν και άρχισε η εξάπλωσή της. Χάρις στην έγκαιρη παρέμβαση των αρχών και των παραπλέοντων σκαφών το “Ελ. Βενιζέλος” οδηγήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά χωρίς να κινδυνεύσει κανένας εκ των επιβατών και του πληρώματος του. Ωστόσο προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές σε αυτοκίνητα που μετέφερε το πλοίο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα