Μουσείο Τυπογραφείας

Φωτιά εν πλω στο ‘Βενιζέλος ‘ της ΑΝΕΚ (φωτό και video)

Φωτιά -από αδιευκρίνιστη αιτία- εκδηλώθηκε περί τα μεσάνυχτα στο γκαράζ του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου Ελευθέριος Βενιζέλος, ενώ βρισκόταν με 875 επιβάτες 8 ναυτικά μίλια της νησίδας του Αγ. Γεωργίου.

Σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση από το θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας, η φωτιά πιθανόν εκδηλώθηκε σε φορτηγό, αλλά κατά δήλωση του πλοιάρχου λειτούργησαν τα συστήματα ασφαλείας του πλοίου και κατασβέστηκε.

Το Ελευθέριος Βενιζέλος, με 141 άτομα πλήρωμα, επιστρέφει στο λιμάνι του Πειραιά ενώ κοντά του βρίσκεται το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Horizon και σπεύδουν επίσης 8 πλωτά του λιμενικού σώματος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, δόθηκε εντολή για μεταφορά τους στην αριστερή μεριά του πλοίου.

Τουλάχιστον 11 παραπλέοντα πλοία έχουν σπεύσει κοντά στο καράβι της ΑΝΕΚ.
8BBE52A3-5AE7-46E2-B60D-FFA1BBA23A48

Επιβάτες από το πλοίο μας μεταφέρουν ότι επικρατεί ηρεμία, η φωτιά έχει σβήσει και όλοι βρίσκονται στο κατάστρωμα φορώντας σωσίβια.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.