Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

Νύχτα χωρίς… φεγγάρι πήραν τα κρι – κρι

Νύχτα Παρασκευής ένα αγροτικό (φωτ.) με Ρεθεμνιώτικες πινακίδες σταθμεύει μπροστά στον χώρο που φιλοξενούσε τα κρι-κρι στον Δημοτικό Κήπο. Τουλάχιστον εννέα τον αριθμό ζώα φορτώθηκαν και το ταξίδι τους για την “ελευθερία” ξεκίνησε σε μια καρότσα με ένα πράσινο δίχτυ. Όπου ελευθερία, βλέπε μετακόμιση στην Αθήνα και στο “Αττικό πάρκο”.

Μετά λοιπόν από αυτό το “ρεσάλτο”, εύλογα τίθενται κάποια ερωτήματα:
• Τι ήταν το ιδιωτικό αμάξι που μετέφερε τα ζώα;
• Υπήρξε ενδιάμεσος προορισμός;
• Γιατί έγινε βράδυ κι εν κρυπτώ η επιχείρηση;
• Γιατί αρνήθηκε ο δήμος Χανίων τουλάχιστον δύο επίσημες προτάσεις που είχαν κατατεθεί από ιδιώτες αλλά και θεσμικούς φορείς, για την πλήρη φροντίδα των ζώων;
• Ποιοι είναι οι όροι της συμφωνίας με το “Αττικό πάρκο” και πότε ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο τέτοιες ενέργειες;

3 Comments

 1. Αισθανομε οτι πεσαμε σε κληκα. Ολα γινοντε στα κρυφα. Θελωμε να ξερωμε πως ελεισε αυτη η συμφωνια με το Αττικο παρκο, και να βγαλουν στην επιφανεια ολες οι λεπτομεριες. Να μαθει ο κοσμος

 2. Προϊόν προς αγοραπωλησία και εκποίηση λες και μιλάμε για έπιπλα ή ηλεκτρικές συσκευές και όχι για ζώα με νόηση και συναισθήματα` ενώ σε όλον τον κόσμο έχει πια ωριμάσει η ιδέα και η πρακτική της ήπίας και σταδιακής επαναφοράς των άγριων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον, κάποιοι αναπαράγουν τη βάρβαρη συνήθεια του εγκλεισμού της άγριας ζωής σε καγκελόφραχτες φυλακές προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού και των στυγνών επιχειρηματιών του κέρδους εις βάρος της ηθικής….

 3. …και επίσης ΔΕΝ τα λέμε ” Κρι – κρι” !!! Ειναι ανεπίτρεπτο και ανιστόρητο ,ειδικα οταν γραφεται αυτο απο Κρητικούς και δή ,Δημοσιογράφους !!!
  ” Κρι – κρι ” ονομαστηκε απο τους Αμερικανους το ένα και μοναδικό αγριμάκι που δωρηθηκε απο ενα Σεληνιώτη ,στον Τρούμαν στα πλαισια της Αμερικάνικης Βοήθειας μα και της Προπαγάνδας !!!
  Ειναι σαν να λέμε σημερα π.χ, ” Φλόξ” ΟΛΟΥΣ τους σκυλους και το κυριότερο να ξεχνάμε πως τα Αγρίμια ( Aegagrus Cretecus) ειναι ενδημικό είδος της Κρήτης που ΚΑΜΜΙΑ σχεση δεν εχει με τις κατσίκες ουτε καν με τα άλλα αγριόγιδα των Νησιων μα και των Άλπεων !!!
  Με την λεξη ” Κρι κρι ” υποβαθμίζουμε την σημασια τους και ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΥΜΕ Ή ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ, υποβαθμιζοντας τα σαν .. Φολκ κλορ ,διακοσμητικο στοιχειο για τους Τουριστες ταχα !!!!
  Ξεχνάμε πως είναι άρρηκτα δεμένα με τον Μινωικό Πολιτισμό και την Παράδοση της Κρήτης καθως συμβολίζουν τα αγρίμια ,το ” ανυπότακτο ” και το ελευθερο της Ψυχής του Κρητικού !!!
  Πολυ ..βολικο για καποιους στις μερες μας να ξεχναμε και να θυσιαζονται και αυτα ,τ ‘ ΑΓΡΙΜΙΑ της Κρήτης , στον βωμό των μικροσυμφερόντων και της λαθροθηρίας…

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα