Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Μια η ΔΕΥΑΧ, δύο οι πρόεδροι!

«Από τη μια η πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Χρυσούλα Χατζηδάκη ήθελε να λειτουργεί ως επικεφαλής της δημοτικής επιχείρισης και να έχει τον πρώτο λόγο σε όλα τα ζητήματα… από την άλλη ο δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης επιθυμούσε από την πρώτη στιγμή να είναι αυτός που θα έχει το πάνω χέρι καθώς η ΔΕΥΑΧ είναι εκ των πιο κρίσιμων υπηρεσιών του Δήμου, για αυτό εξάλλου έβαλε στη θέση του αντιπροέδρου τον πιστό του φίλο Π. Πετσετάκη…».

Τα παραπάνω μας μετέφεραν καλοί γνώστες της κατάστασης στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων για τους πραγματικούς λόγους της σύγκρουσης μεταξύ Π. Σημανδηράκη και Χ. Χατζηδάκη. Το “γυαλί” μάλιστα είχε ραγίσει από το καλοκαίρι και το διαπίστωσαν ακόμα και οι… αόμματοι στις ανακοινώσεις για το έργο του Μορώνη όταν η κα Χατζηδάκη ήλθε σε διαφορετικό χρόνο από τον δήμαρχο και δεν παρέστη στη συνέντευξη και στις δηλώσεις για το έργο στο οποίο η ΔΕΥΑΧ έχει καθοριστικό ρόλο. Η μη συνύπαρξη των “δύο” σχολιάστηκε ανάμεσα στους δημοσιογράφους.

Στο μεσοδιάστημα έγιναν αρκετές προσπάθειες ώστε τα δύο μέρη «να τα βρουν» χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η αφορμή για την οριστική ρήξη δόθηκε στις 29 Δεκέμβρη του 2022 στην επιλογή της εταιρείας ορκωτών λογιστών για τα έτη 2021 και 2022 όταν και το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ με μειοψηφούσα την κα Χατζηδάκη απέρριπτε την εισήγηση της προέδρου.

Από εκεί και πέρα, με δεδομένο ότι η δημοτική Αρχή έχει την πλειοψηφία στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ αν η κ. Χατζηδάκη επιμείνει στην μη παραίτησή της αναμένεται η μη προσέλευση της πλειοψηφίας των μελών του διοικητικού συμβουλίου στις συνεδριάσεις του με αποτέλεσμα να μην υπάρχει απαρτία και να μην λαμβάνονται αποφάσεις κάτι που δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ καιρό.

Για αυτό και αναμένεται ο δήμαρχος να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο την αντικατάσταση της προέδρου της ΔΕΥΑΧ (απαιτούνται 25 ψήφοι, μια πλειοψηφία που όπως έδειξε και η ψηφοφορία για τη σύμβαση παραχώρησης με ανταλλάγματα του παλιού κτηρίου του ΙΚΑ μπορεί να έχει όταν το θέλει η δημοτική αρχή…).
Με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση και… η ψήφος των εκλεγμένων με την παράταξη του Ε. Δαμιανάκη απέναντι στην κα Χατζηδάκη καθώς εκλέχθηκαν με το ίδιο ψηφοδέλτιο.

Σε ό,τι αφορά την κα Χατζηδάκη μετά τη δημόσια δήλωσή της στο Δημοτικό Συμβούλιο που άφησε ξεκάθαρες αιχμές σε βάρος του δημάρχου, δεν θέλησε να δώσει συνέχεια και απέφυγε να μιλήσει επί του θέματος.
Η ίδια πάντως δύσκολα θα αποσυρθεί από την ενασχόληση της με τα δημοτικά θέματα…


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα