Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

Άνω – κάτω η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. λόγω πολιτικής αντιπαράθεσης

Σε πλήρη “ρήξη” έφτασαν ο δήμαρχος Χανίων Π. Σημανδηράκης και η πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ κa Χ. Χατζηδάκη. Η κρίση που υπήρχε στις σχέσεις τους, σύμφωνα με πληροφορίες των “Χ.ν.”, για μια σειρά από θέματα και τη διαχείριση τους με πιο πρόσφατο την τοποθέτηση ορκωτών λογιστών, “έσκασε” χθες το μεσημέρι.

Σε έκτακτο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ το μεσημέρι της Τετάρτης, ο κ. Σημανδηράκης ζήτησε την παραίτηση της κας Χατζηδάκη ώστε να αναλάβει ο ίδιος την προεδρία της Δημοτικής Επιχείρησης, με την πρόεδρο να αρνείται να παραιτηθεί.
Η αντιπαράθεση συνεχίσθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μετά από ερώτημα του κ. Γρηγόρη Αρχοντάκη για την υπόθεση ο δήμαρχος απάντησε πως «αποφάσισα και το ανακοίνωσα σήμερα ότι επιθυμώ να αναλάβω την προεδρία του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ. Υπήρξε άρνηση της προέδρου να παραιτηθεί. Επιφυλάσσομαι για την γραπτή μου απάντηση και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία το Δ.Σ. θα επικυρώσει την προεδρία μου στη ΔΕΥΑΧ». Μίλησε για δικαίωμα του δημάρχου να επιλέγει τους συνεργάτες του στα νομικά πρόσωπα καθώς «αυτός έχει την ευθύνη για τη διαχείριση των υπηρεσιών του».

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

Για ένα «καλά σκηνοθετημένο, επικοινωνιακό σόου του δημάρχου Χανίων» έκανε λόγο στην απάντηση της η πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ κα Χρυσούλα Χατζηδάκη. Επισήμανε πως «στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ το μεσημέρι της Τετάρτης ήλθε ο δήμαρχος και εκτός διαδικασίας μου έφερε μια αίτηση παραίτησης μου. Ζήτησα να είναι τελείως αιτιολογημένη και αρνήθηκα να απαντήσω. Δεσμεύτηκα στους συναδέλφους στο Δ.Σ. και είπα ότι θα απαντήσω εγγράφως και αρμοδίως. Αμέσως μετά, μέλη του Δ.Σ. ζήτησαν συντεταγμένα ή να παραιτηθούν ή να μην συμμετέχουν στα Δ.Σ. Ήταν ένα καλά επικοινωνιακά σκηνοθετημένο σόου εκ μέρους του δημάρχου Χανίων με σκοπό να βλάψει την πολιτική μου υπόληψη και τη πολιτική σταδιοδρομία. Χωρίς να τηρηθεί καμία εκ του νόμου διαδικασία». Υπογράμμισε επίσης πως η κίνηση αυτή του δημάρχου έγινε «με απώτερο σκοπό τις δικές του πολιτικές φιλοδοξίες και σκοπιμότητες» και λόγω «της αδυναμίας να κάμψει την πάγια προσήλωσή μου στους νόμους και στους θεσμούς».
Σύμφωνα με πληροφορίες σε επόμενο Δ.Σ. ο κ. Σημανδηράκης θα φέρει εισήγηση ζητώντας να εγκρίνει την αντικατάσταση της κ. Χατζηδάκη και τον δικό του ορισμό στην προεδρεία της ΔΕΥΑΧ.
Σημειωτέον ότι η κα Χατζηδάκη εκλέχθηκε με την παράταξη του κ. Ε.Δαμιανάκη στο Δ.Σ. και η τοποθέτηση της στην προεδρεία της ΔΕΥΑΧ έγινε στο πλαίσιο της συνεργασίας των παρατάξεων. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πάντως, ο κ. Δαμιανάκης, δεν σχολίασε το παραμικρό στη συζήτηση αυτή.

 

Διαγραφή Χατζηδάκη από την παράταξη Σημανδηράκη

Η διαγραφή της Χρυσούλας Χατζηδάκη από τη δημοτική παράταξη “Για τα Χανιά” ανακοινώθηκε χθες αργά το βράδυ από τον δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για “αντιδεοντολογική συμπεριφορά” της έμπειρης αυτοδιοικητικού καθώς η ίδια αρνήθηκε να παραιτηθεί όπως της ζήτησε ο δήμαρχος από τη θέση της προέδρου της ΔΕΥΑΧ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η Δημοτική Παράταξη “ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΝΙΑ”, συνεδρίασε σήμερα (χθες) Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2023 και αποφάσισε τα εξής: Η δημοτική σύμβουλος Χρυσή Χατζηδάκη-Μιχαηλάκη, η οποία ήταν μέλος της δημοτικής παράταξης “ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΝΙΑ”, μετά την από 14η Ιανουαρίου 2022 σύμπραξη με την παράταξη “ΧΑΝΙΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ”, από σήμερα διαγράφεται από μέλος της παράταξης. Οι λόγοι της διαγραφής της από τη δημοτική ομάδα, αφορούν: στην αντιδεοντολογική στάση της κ. Χατζηδάκη-Μιχαηλάκη, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη διαφοροποίησή της από τις αποφάσεις της παράταξης και την άρνησή της να υποβάλλει την παραίτησή της από τη θέση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) Χανίων, όπως της ζητήθηκε από τον Δήμαρχο Χανίων, με γραπτή επιστολή του προς την ίδια».
Την ανακοίνωση υπογράφει ο επικεφαλής της παράταξης “ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΝΙΑ” και δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα