Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022

Μετά το 589 εκλογοαπολογιστικό συμβούλιο ΕΤΕ – ΔΕΔΔΗΕ

Κύριε διευθυντά,
με μεγάλη επιτυχία αλλά και έντονο προβληματισμό πραγματοποιήθηκε το εκλογοαπολογιστικό συμβούλιο της ΕΤΕ στην Αθήνα το διήμερο 21–22 Σεπτεμβρίου.
Στο συμβούλιο αυτό και την ενημέρωση που ακολούθησε, ακούστηκαν πολλά και διάφορα με βασικότερο όλων το Ενεργειακό και τις εκρηκτικές τιμές στην Ενέργεια, και την τρομακτική έλλειψη τεχνικού προσωπικού στον ΔΕΔΔΗΕ ,που παρουσιάζεται σε όλη την επικράτεια.
Οι ρυθμοί εργασίας πλέον για το λιγοστό και γερασμένο προσωπικό είναι απίστευτοι και κάθε ημέρα εκατοντάδες συνάδελφοι μας ξεκινάνε για δουλειά χωρίς να γνωρίζουν πού θα πάνε, τι ώρα θα σχολάσουν, κάνοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα επισκευάζοντας μικρές ή μεγάλες βλάβες, κάνοντας και αρκετές ακόμα εργασίες και πολλές φορές με ελλιπή σύνθεση συνεργείου και το χειρότερο πολλές φορές και μόνοι τους εν γνώσει της υπηρεσίας.
Μέσα σε αυτά, η αλλαγή του κλίματος και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία παρουσιάζονται όλο και πιο συχνά και κάνουν την εργασία μας επάνω στα δίκτυο, πραγματικά ανασφαλή.
Μπορεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ΔΕΔΔΗΕ να έχει ξεκινήσει, αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη, αν η επιχείρηση δεν επανδρωθεί με νέο, εξειδικευμένο και καλά αμειβόμενο προσωπικό, η κατάσταση θα είναι αδύνατον να ελεγχθεί.
Οι νέοι συνάδελφοι του ΔΕΔΔΗΕ θα είναι εκτεθειμένοι σε ένα δίκτυο με πάρα πολλές απαιτήσεις και παγίδες, χιλιάδες μικρούς και μεγάλους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας που για όσους γνωρίζουν, καταλαβαίνουν ακριβώς τι μπορεί να συμβεί, και εκατομμύρια καταναλωτές με απαιτήσεις που πολλές φορές θα ξεπερνούν τα ανθρώπινα όρια.
Μέσα σε όλα αυτά πρέπει να αναφερθεί και η αποστροφή των νέων παιδιών από τα Τεχνικά Επαγγέλματα.
Στο κλείσιμο της ομιλίας μου ανέφερα τα εξής.
«Συνάδελφοι ας κοιτακτούμε στα μάτια, και ας σκεφτούμε όλοι εμείς σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα, που σε λίγα χρόνια θα έχουμε φύγει,
«Σε τι εργασιακό περιβάλλον θα αφήσουμε τα νέα παιδιά, και σε τι κινδύνους θα είναι εκτεθειμένα!».

Κώστας Φωκάς
πρ. ΤΔΕ Χανίων


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα