Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Μέριμνα και για τα τροχαία ατυχήματα

» Ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό

Κύριε πρωθυπουργέ,

μετά την τραγωδία στα Τέμπη και τον άδικο χαμό και τραυματισμό τόσων επιβατών και εργαζομένων στα μοιραία τραίνα, πληροφορηθήκαμε με ικανοποίηση ότι ο πρωθυπουργός της χώρας για πρώτη φορά στα χρονικά εξήγγειλε σειρά παροχών για την στήριξη των συγγενών των 57 θυμάτων, αλλά και των τραυματιών που επέβαιναν στη μοιραία αμαξοστοιχία.
Μάθαμε λοιπόν κύριε πρωθυπουργέ ότι τα Υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας, Υγείας, Παιδείας, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών σας πρότειναν και εγκρίνατε σειρά αναγκαίων και επιβεβλημένων μέτρων,καθώς  και παροχή δωρεάν νομικής βοήθειας στα θύματα και στους συγγενείς τους, εφόσον το επιθυμούν, καθώς και δωρεάν εξατομικευμένη ψυχολογική υποστήριξη.
Κύριε πρωθυπουργέ, επιτέλους μετά από τόσα χρόνια η Πολιτεία κατάλαβε για πρώτη φορά ότι το σπίτι που χάνει το παιδί ή τον άνθρωπό του χάνει τον βηματισμό του και ως εκ τούτου ό,τι και να πάρει, ο πόνος, η δυστυχία και το πένθος θα κυριαρχούν  για πάντα στη ζωή τους.
Το ερώτημα που εκ των πραγμάτων τίθεται είναι αν τα μέτρα αυτά θα ισχύουν εφεξής και για ΟΛΑ τα τροχαία θύματα που χάνουν τη ζωή τους από εγκληματική παράλειψη ή ενέργειες του ΚΡΑΤΟΥΣ, αν όχι, τότε θα μας επιτρέψετε να σκεφθούμε ότι ίσως είναι μέτρα σκοπιμότητας.
Κύριε πρωθυπουργέ εδώ και χρόνια υποβάλουμε εγγράφως τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειάς των τροχαίων θυμάτων και τα θύματα αυτών (ανάπηροι, πολυτραυματίες) και σε ουδεμία εμπεριστατωμένη, πλήρη και σαφή αναφορά μας, είχαμε την τιμή να λάβουμε οποιαδήποτε έστω και τυπική απάντηση.
Προς επιβεβαίωση των αναφερομένων, σας παρακαλούμε να ζητήσετε να δείτε τα υποβληθέντα έγγραφα και προτάσεις μας στα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης Υγείας, Μεταφορών και Επικοινωνιών και αν κάποια από τις αναφορές μας ήταν εκτός πραγματικότητας και τα αναφερόμενα ήταν παράλογα, τότε θα ζητήσουμε ταπεινά συγγνώμη, σε διαφορετική περίπτωση οφείλουν οι αρμόδιοι υπουργοί να ζητήσουν συγγνώμη για την απραξία τους από εσάς και από τις οικογένειες των τροχαίων δυστυχημάτων.
Συναφώς με τα παραπάνω σας γνωρίζουμε ότι ακόμα και το απάνθρωπο μέτρο της μεταφοράς των νεκρών από τα Νοσοκομεία στις έδρες των Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών για νεκροψία – νεκροτομή, δεν καταφέραμε να επιλύσουμε, αφήνοντας την κάθε οικογένεια να πληρώνει και τα έξοδα μεταφοράς των νεκρών της.
Θέλετε να δείτε τα χρηματικά ποσά που βάσει αποφάσεων δίνονται στις οικογένειες των τροχαίων θυμάτων, είμαστε σίγουροι ότι μόλις περιέλθουν σε γνώση σας “θα φρίξετε”. Ναι κύριε πρωθυπουργέ για να μην πλουτίσουν παράνομα οι γονείς και οι οικογένειες των τροχαίων θυμάτων, λαμβάνουν για ψυχική οδύνη ποσά που μόνο γέλωτα και αντίδραση έχει σαν αποτέλεσμα αυτή η απόφαση.
Κύριε πρωθυπουργέ, μέχρι τώρα δεν γνωρίζουμε να έχει αποφασιστεί οποιοδήποτε θετικό μέτρο για τα τροχαία θύματα και τις οικογένειες αυτών, ως εκ τούτου σας καλούμε έστω και την τελευταία στιγμή να αποφασίσετε μέτρα στήριξης για τα τροχαία θύματα και τις οικογένειες τροχαίων δυστυχημάτων και ειδικότερα για όσους έχασαν τη ζωή τους ή υπέστησαν σωματική βλάβη εξαιτίας κρατικών παραλείψεων ή ενεργειών.

Με εκτίμηση
Σταύρος Πολέντας
πρόεδρος


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα