Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Καλημέρα στη ζωή

Κύριε διευθυντά,

διαβάζοντας, τελείως τυχαία, τα “Χανιώτικα Νέα” με ημερομηνία 15/07/21, έπεσε το μάτι μου στη σελίδα 9 με πανώτιτλο “Από τα Κυριακοσέλλια στη Φιλολογία”. ΄Οχι μόνο ως απλός αναγνώστης και ως εκπαιδευτικός, συγκινήθηκα ιδιαίτερα για την επιτυχία της φοιτήτριας, πλέον, Ελένης Κουράκη στο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Φιλολογίας.

Δεν είμαι Χανιώτης. Ζω όμως αρκετά χρόνια σ’ αυτόν τον τόπο και ιδιαίτερα με το Δήμο Αποκορώνου έχω μία άλλη επαφή και συνεργασία. Από καιρό είχα πληροφορηθεί, από κάποιους φίλους και γνωστούς, τον αγώνα που έκανε αυτή η κοπέλα μέσα από τις προσωπικές της διαδρομές για να φτάσει στην επιτυχία.

Θέλω, μέσα από αυτό το χανιώτικο Τύπο, να ευχηθώ κάθε καλό, ευλογημένο και όμορφο για τη ζωή της. Ακόμη να παραθέσω λίγες γραμμές για τις επιλογές της.

Κανένα ηλιοβασίλεμα δεν έχει νικήσει ποτέ την αυγή, όπως και κανένα εμπόδιο δεν έχει νικήσει ποτέ την ελπίδα.

Η ελπίδα με τόλμη είναι ελευθερία.

Η ελπίδα με αμφιβολία είναι δειλία. Γι’ αυτό φτιάξε πανιά και ο άνεμος θα έρθει. Μην ξεκρεμάς ποτέ τα όνειρά σου, ούτε να ακυρώνεις τους στόχους σου.

Αυτά αποτελούν τον ψυχικό βηματοδότη του ανθρώπου αλλά και το κρυφό μονοπάτι που θα σε οδηγήσει στην κορυφή.

Και ποτέ μην ξεχνάς ότι: Ακόμη και τα πιο μεγάλα ποτάμια αρχίζουν από ένα μικρό ρυάκι. Εξάλλου στη ζωή δεν έχουν αξία τόσο οι τραπεζικές καταθέσεις όσο οι ψυχικές… Και κάτι τελευταίο… όταν σπέρνεις αγάπη, θερίζεις ευλογία και το χέρι του ευεργέτη σου ποτέ μη το δαγκώσεις αλλά να το φιλάς έστω και με την προσευχή σου.

Κλείνοντας θα ήθελα να συγχαρώ, από καρδιάς τόσο την κα Νίκη Βρυωνάκη – Νιολάκη, αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Αρμένων, όσο και την κα Φιλία Αναστασάκη, “Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι” που αφουγκράστηκαν τις ανάγκες αλλά και προτεραιότητες αυτού του παιδιού και με την αρωγή των συναρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου Αποκορώνου συνέβαλαν σε αυτόν τον αγώνα.

Από το συγκεκριμένο άρθρο της εφημερίδας δανείζομαι τα λόγια του δημάρχου κ. Χαράλαμπου Κουκιανάκη που λέει: Θα έχει την άμεση συμπαράσταση, για τις σπουδές της και την ανάλογη κοινωνική αλληλεγγύη μέσα από το δίχτυ κοινωνικής συνοχής που έχουμε δημιουργήσει στον Δήμο… Συγχαρητήρια κύριε δήμαρχε και πολλές πολλές ευχές στους υπέροχους και αξιόλογους συνεργάτες σας. Ευχές, ευχές καλές και ευλογημένες επιτυχίες στην συντοπίτισσά σας Ελένη Κουράκη.

Με εκτίμηση και σεβασμό
Σπύρος Δημητριάδης
υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του συλλόγου
Μακεδόνων – Θρακιωτών Ν. Χανίων
“Ο Μέγας Αλέξανδρος”

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες