Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Ηγέτες που στηρίζονταν στην Αστρολογία για να κυβερνήσουν

Πολλοί άνθρωποι στην πορεία των αιώνων στηρίζονταν στην αστρολογία για καθοδήγηση. Κάποιοι βασίζονται στα αστέρια για να προσδιορίσουν την καλύτερη στιγμή προκειμένου να προχωρήσουν ή όχι με τα σχέδιά τους. Οσο και να φανεί παράδοξο, το ίδιο έκαναν και αρκετοί αρχηγοί κυβερνήσεων. Στην ιστορία υπάρχουν ηγέτες που προσπαθούν με τις κινήσεις των αστεριών να ερμηνεύσουν σημαντικά γεγονότα όπως οι πόλεμοι και οι γενοκτονίες. Το πιθανότερο είναι, οι περισσότεροι από εσάς που τώρα διαβάζετε αυτές τις αράδες, να πιστεύετε πως η αστρολογία είναι ασήμαντη. Για ορισμένους ηγέτες όμως, τα άστρα είχαν εξαιρετικά μεγάλη επιρροή στη λήψη των αποφάσεών τους. Σήμερα θα δουμε παρέα ποιοι ήταν αυτοί οι ηγέτες και γιατί στρέφονταν στα… άστρα.

Ρόναλντ και Νάνσι Ριγκαν

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στον Λευκό Οίκο, τόσο ο Πρόεδρος Ρόναλντ Ριγκαν όσο και η Πρώτη Κυρία Νάνσι Ρίγκαν ενδιαφέρθηκαν έντονα για την αστρολογία. Και ενώ ο Ronald Reagan ισχυριζόταν πως η αστρολογία δεν επηρέασε καμία από τις πολιτικές του αποφάσεις, ωστόσο συμβουλευόταν την αστρολόγο των διασημοτήτων Carroll Righter όσο ήταν κυβερνήτης της Καλιφόρνια. Επιπλέον, ήταν γνωστό από πηγές, ότι σχεδίαζε τη στρατηγική του σύμφωνα με τις κινήσεις των πλανητών. Η Νάνσι Ριγκαν ήταν πιο «ομιλητική» στους δημοσιογράφους αναφορικά με τη σχέση τους με την αστρολογία . Σύμφωνα με τις πηγές, η πρώτη Κυρία φέρεται πως έλαβε προειδοποίηση από έναν αστρολόγο ότι κάτι δυσοίωνο επρόκειτο να συμβεί στον σύζυγό της, στις 30 Μαρτίου του 1981. Εκείνη την ημέρα, όντως, ο Ρόναλντ παραλίγο να πέσει νεκρός από σφαίρα δολοφόνου κατά τη διάρκεια αποτυχημένης απόπειρας. Το περιστατικό στάθηκε καθοριστικό για την Πρώτη Κυρία, που από τότε ανέλαβε πλήρως το πρόγραμμα του συζύγου της πάντα σε σχέση με το τι… έλεγαν τα άστρα.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Isabel Peron

Η Isabel Peron έγινε πρόεδρος της Αργεντινής τη δεκαετία του 1970. Είχε διοριστεί αντιπρόεδρος από τον σύζυγό της, Χουάν Περόν, όταν εκείνος επανεξελέγη το 1973. Ο Χουάν Περόν πέθανε μόλις εννέα μήνες μετά την ανάληψη της θητείας του και έτσι η Ιζαμπέλ έγινε Πρόεδρος. Σύντομα, ο Χοσέ Λόπεζ Ρέγκα, γνωστός ως «Ο Μάγος», ανέλαβε υπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, και άρχισε να παίρνει όλες τις αποφάσεις για εκείνη. Η Περόν βασιζόταν στις πολιτικές γνώσεις του Rega και –επίσης- στην αστρολογική καθοδήγηση. Όπως ήταν αναμενόμενο η συνεργασία Rega και Peron δεν κράτησε πολύ. Αφενός, οι συνεχιζόμενες εμφύλιες αναταραχές στην Αργεντινή διέλυσαν την κυβέρνηση. Αφετέρου ο Ρέγκα, ο οποίος ήταν γνωστός ως «ο Ρασπούτιν της Αργεντινής», δεν ήταν πολιτικά έμπειρος (ούτε βέβαια η Ιζαμπελ). Για τον λόγο αυτό βασιζόταν και εκείνος σε μεγάλο βαθμό στην αστρολογία. Το 1976, η Peron συνελήφθη και ο Rega κατέφυγε στην Ισπανία. Μέχρι και σήμερα, η χρήση των αστρολογικών χαρτών από τον Ρέγκα για να δικαιολογήσει τις ενέργειες της κυβέρνησής τους παραμένει από τις πιο διαβόητες αποτυχίες της αστρολογίας στον πολιτικό χώρο!

Σαρλ ντε Γκολ και Φρανσουά Μιτεράν

Σύμφωνα με τις πηγές, ο Φρανσουά Μιτεράν, ο εκλιπών πρόεδρος της Γαλλίας, ήταν επίσης ένας από τους ηγέτες που συμβουλευόταν αστρολόγους για να πάρει αποφάσεις. Εξάλλου, και ο προηγούμενος Γάλλος πρόεδρος, Σαρλ ντε Γκωλ είχε απευθυνθεί σε αστρολόγους για βοήθεια τη δεκαετία του 1960. Η εξάρτηση του Μιτεράν από τους αστρολόγους έγινε γνωστή παγκοσμίως, τόσο στους άλλους ηγέτες, όσο και ευρύ κοινό. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ο Μιτεράν, ζητούσε τακτικά τη συμβουλή της αστρολόγου Ελιζαμπεθ Τεϊσιέ, με έμφαση την περίοδο του Πολέμου του Κόλπου. Πριν από μια σημαντική συνάντηση σχετικά με την εμπλοκή της Γαλλίας στον Πόλεμο η Τεϊσιέ τηλεφώνησε στον Μιτεράν για να τον ενημερώσει αν η ημέρα της συνάντησης θα ήταν ευνοϊκή για αυτόν ή όχι. Ο Mitterrand ανέφερε αργότερα ότι ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ ήταν πιο ομιλητικός από ό,τι συνήθως κατά τις διαπραγματεύσεις εκείνης της ημέρας, κάτι που θεώρησε καλό σημάδι. Από εκεί και μετά ρωτούσε την Teissier για –σχεδόν- κάθε του πολιτική κίνηση.

Ίντιρα Γκάντι

Η Indira Gandhi, η πρωθυπουργός της Ινδίας, ήταν γνωστό ότι συμβουλευόταν –κρυφά και φανερά- αστρολόγους για σημαντικές πολιτικές αποφάσεις. Βεβαίως αυτό δεν γινόταν πάντα. Προηγουμένως η Indira Gandhi είχε απορρίψει κάθε πίστη σε ωροσκόπια και σε θεούς. Όμως, μετά τον θάνατο του γιου της, το 1980, τον οποίο «προέβλεψαν» αστρολόγοι, εκείνη έκανε στροφή στις αντιλήψεις της και οι συμβουλές των αστρολόγων απέκτησαν σημαντικό αντίκτυπο στη ζωή της. Σύμφωνα με διάφορες πηγές, η Indira άλλαξε ακόμα και την ημερομηνία της τελετής ορκωμοσίας της για μια πιο ευνοϊκή ημερομηνία. Επίσης είχε καταθέσει τα έγγραφα της υποψηφιότητάς της ακριβώς στις 12:30 μ.μ. με βάση πάντα τις συστάσεις των αστρολόγων. Και δεν είναι μόνο αυτά. Το 1981, ένας αστρολόγος μικρής ινδουιστικής εφημερίδας προέβλεψε ότι η πρωθυπουργός θα δολοφονηθεί. Η πρόβλεψη έκανε τη Γκάντι και τον στενό της κύκλο να θορυβηθούν πολύ. Ετσι έστειλε αξιωματούχο της υπηρεσίας πληροφοριών να ανακρίνει τον αστρολόγο σχετικά με την πρόβλεψή του. Τελικά, η πρόβλεψη του αστρολόγου αποδείχτηκε ήταν σωστή. Η Indira Gandhi δολοφονήθηκε από τους σωματοφύλακές της τον Οκτώβριο του 1984.

Περισσότερες ιστορίες ηγετών που ακολουθούσαν τ΄αστρα, θα δείτε και εδώ:
www.whats-your-sign.com/leaders-and-scientists-who-believe-in-astrology.html
www.grunge.com/472267/rulers-who-relied-on-astrology-to-make-decisions
https://listverse.com/2023/01/14/ten-world-leaders-who-leaned-on-astrology-for-guidance


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα