Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Η οδός Ακρωτηρίου

Κύριε διευθυντά
σε απάντηση της επιστολής του κ. Βασιλάκη Γεωργίου Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Κορακιών και εκπροσώπου πέντε (5) ακόμα Πολιτιστικών Συλλόγων του Ακρωτηρίου, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα σας τη Δευτέρα 10-9-2018, επιθυμώ να σας γνωρίσω τα παρακάτω:
1) Γεωγραφικά, ο πρώην δήμος Ακρωτηρίου επεκτείνετο από τη διασταύρωση των Τάφων των Βενιζέλων μέχρι το Αεροδρόμιο Χανίων. Συνεπώς το επίμαχο τμήμα της οδού Ακρωτηρίου ανήκε εξ’ ολοκλήρου στον δήμο Χανίων.
2) Υπάρχουν στην περιοχή του Ακρωτηρίου συνολικά τρεις (3) οδοί με το όνομα Ακρωτηρίου. Ο συγκεκριμένος από την πλατεία Κατσαμπά μέχρι το Αεροδρόμιο, η οδός από το λιμάνι της Σούδας μέχρι τη διασταύρωση των Κορακιών και τέλος μέσα στην κοινότητα Κουνουπιδιανών.
3) Επικαλείστε τους ήρωες του Ακρωτηρίου για να δημιουργήσετε εντυπώσεις αφού υπάρχει ειδικός χώρος τόσο στην περιοχή του Αγ. Χριστοφόρου, όσο και στους τάφους των Βενιζέλων, όπου κάθε χρόνο τιμώνται οι ήρωες του Ακρωτηρίου.
4) Ομιλείτε για επιβάρυνση του Ακρωτηρίου· με συγχωρείτε, αλλά επειδή εσείς κατάγεστε από την Ανατολική Κρήτη και δεν γνωρίζετε ότι για τις επιβαρύνσεις αυτές υπήρξαν ανταποδοτικά μέτρα (αποζημιώσεις, προσλήψεις, διορισμοί κ.λπ.).
5) Η οδός Ακρωτηρίου, όπως και οι οδοί Αποκορώνου, Κισάμου, Σελίνου, Σφακίων, είναι οδοί που υποδεικνύουν απλά τοπωνύμια. Αν δεν σας καλύπτει αυτό, τότε οφείλετε να ονοματοδοτήσετε οδό Ηρώων Ακρωτηρίου η οποία και θα αποδίδει την προσήκουσα τιμή σ’ αυτούς τους Ηρωες.

Ευάγγελος Ν. Παπαδάκης

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα