Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Η Μαρία Τζομπανάκη απαντά για τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της σειράς “Σασμός”

Θέση για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε απόγονος Κρητικής οικογένειας που εμπλέκεται σε βεντέτα και ζητά τη διακοπή της σειράς “Σασμός” πήρε η γνωστή Χανιώτισσα ηθοποιός Μαρία Τζομπανάκη μιλώντας στα “Χ.ν.” στο πλαίσιο αφιερώματος για τις τηλεοπτικές σειρές “Σασμός” και “Κομάντα και Δράκοι” που παρουσιάζεται σήμερα στο ένθετο πολιτισμού “Διαδρομές” .

Αναλυτικότερα όταν ρωτήθηκε από τα “Χ.Ν” η κα Τζομπανάκη ανέφερε τα εξής:

«Ο άνθρωπος αυτός -τον οποίο δεν γνωρίζω- ενίσταται για τον τρόπο που παρουσιάζεται αυτή η ιστορία που παίζουμε εμείς οι ηθοποιοί κι έχει πολλές πλευρές, βέβαια θα μοιάζει και με την δική του ιστορία και με κάποιου άλλου ή με κάποια που ξέρω εγώ από την οικογένεια μας πολύ παλιά. Μοιάζουν όλες αυτές οι ιστορίες.

Και το όνομα Καλλιόπη που ένας συγγραφέας ή κάποιοι σεναριογράφοι διάλεξαν, δεν έψαξαν βέβαια σε όλες αυτές τις βεντέτες που υπάρχουν για να διαλέξουν την πιο σκληρή ή την πιο ελκυστική και να την παρουσιάσουν. Καταρχήν εγώ αυτό δεν θα το δεχόμουν γιατί υπάρχει πολύς πόνος, πολύ βάσανο πίσω από τα μυστικά των ανθρώπων που φτιάχνουν αυτές τις έχθρητες.

Και εκτιμώ πάρα πολύ την πατρίδα μου, τα βάσανά της αλλά την ομορφιά της για να μιμηθώ ή να παρουσιάσω τον πόνο μιας οικογένειας. Οπότε δεν ισχύει ότι φέραμε μια παλιά ιστορία που έχει συμβεί για να την αναπαραστήσουμε. Και εάν υφίστατο εγώ προσωπικά θα έλεγα όχι.
Ένας ισχυρός λόγος που είπα να παίξω σε αυτή την σειρά -παρότι άφησα πολλά πράγματα που έκανα- ήταν γιατί η ιστορία αυτή μιλάει για την πατρίδα μου, μιλάει για την κακή συνήθεια που ξεκινάει από την εποχή του βασιλιά Ραδάμανθυ και τον νόμο “Οφθαλμός αντί Οφθαλμού” που για εκείνη την κοινωνία τότε μπορεί να ήταν και δίκαιος αλλά σήμερα είναι άδικος και πάντα θα είναι άδικος το να σκοτώνεις αθώους από την άλλη πλευρά.

Είπα λοιπόν ας παίξω αυτό τον χαρακτήρα για να δείξω ότι ένας άνθρωπος, μια γυναίκα που έχει πολλά πάθη μπορεί να είναι ένας άνθρωπος σεβαστός στην κοινωνία κι ίσως κάποιοι να τον έχουν σαν πρότυπο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι επιλογές του είναι πάντα οι καλύτερες. Και στις βεντέτες, οι καλύτερες οικογένειες, τα πιο καλά παιδιά, οι πιο καλές μανάδες μπορεί να κάνουν λάθη από το πάθος πόνου.

Κι εγώ θέλω να συμμετάσχω σε αυτή την ιστορία για να μου δοθεί η ευκαιρία όπως μου δίνεται τώρα με αυτή τη συνέντευξη, να πω ότι είναι κακό πράγμα η αντεκδίκηση, φέρνει μόνο πόνο.

Οι άνθρωποι πρέπει να κουβεντιάζουν και τα όπλα πρέπει να είναι πολύ μακριά κλειδωμένα -αν υπάρχουν- στα σπίτια των ανθρώπων ή οπουδήποτε μπορεί να υπάρχουν.

Και χαίρομαι όταν μπορώ να μιλώ για αυτά που πονάνε στις ψυχές των ανθρώπων στην Κρήτη.

Ο άνθρωπος αυτός έχει από εμένα την απόλυτη συμπόνοια μου για αυτό που έχει συμβεί στην οικογένειά του. Κι έχω μεγάλη κατανόηση γιατί είμαι παιδί του τόπου αυτού…».

 

Ακούστε το ηχητικό αρχείο στη σειρά “OnLine” στο podcast των “Χανιώτικων νέων”:

Παρασκευάς Περάκης και Ελένη Φουντουλάκη μπαίνουν… onLine σε ένα ακόμη θεματικό αφιέρωμα με Χανιώτες ηθοποιούς που συμμετέχουν στις τηλεοπτικές σειρές “Σασμός” και “Κομάντα και Δράκοι”

3 Comments

 1. Καλό θα είναι να υπάρχει πολύ μα πάρα πολύ προσοχή πώς μεταφέρεται η βεντέτα στην μικρή οθόνη…
  Είναι ένα ζωντανό κομμάτι της Κρήτης…που αιμορραγεί…
  Προσοχή..λοιπόν

 2. Συμφωνούμε με την ηθοποιό ΜΑΡΙΑ ΤΖΟΜΠΑΝΑΚΗ!!!
  ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ… ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ?!!
  ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΗΡΙΑΛ Επιτυχημένο Ο ΣΑΣΜΟΣ!!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 3. ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ ΚΑΝΕΙΣ.ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ.ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ.ΚΙ Ο ΣΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ?

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα