Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Κρητικοί ηθοποιοί στις σειρές “Σασμός”- “Κομάντα & Δράκοι”

■ Ηθοποιοί από τις σειρές “Σασμός” και “Κομάντα και Δράκοι” μιλάνε στις “διαδρομές”

Τα Χανιά αλλά και όλη η Κρήτη έχουν την τιμητική τους αυτή την περίοδο στη μικρή οθόνη μέσα από τηλεοπτικές σειρές, όπως ο “Σασμός” (Alpha) και το “Κομάντα και Δράκοι” (Mega) που έχουν γυριστεί σε περιοχές του νομού.
Αυτή τη φορά, όμως, δεν είναι μόνον τα γυρίσματα στα Χανιά αλλά και η συμμετοχή πολλών Χανιωτών και γενικότερα Κρητικών ηθοποιών, οι οποίοι κάνουν λόγο για μια καταπληκτική εμπειρία.
Κρητικοί ηθοποιοί και από τις δύο σειρές μίλησαν στις “διαδρομές”.

ΜΑΡΙΑ ΤΖΟΜΠΑΝΑΚΗ (Σασμός): «Η αντεκδίκηση φέρνει μόνο πόνο»

Τον πολυσυζητημένο πρωταγωνιστικό ρόλο της “Καλλιόπης” στη σειρά “Σασμός” κρατά η καταξιωμένη Χανιώτισσα ηθοποιός Μαρία Τζομπανάκη η οποία ανέφερε τα εξής: «….Όταν με κάλεσαν να δω το σενάριο, η παρουσία της Καλλιόπης ήταν πολύ αχνή ως χαρακτήρας. Δεν μπορούσες να καταλάβεις ακριβώς πώς θα εξελιχθεί. Ξέροντας το βιβλίο αλλά και με τις περιγραφές του σκηνοθέτη είπα ότι έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον… Ο σκηνοθέτης και εγώ συζητήσαμε γιατί του μίλησα κι εγώ πάρα πολύ για τι είναι οι “καπετάνισσες” της Κρήτης, πόσο αγαπάνε οι γυναίκες αυτές τα παιδιά τους, τους άνδρες τους, πως τιμούν τα έθιμα, είπα δηλαδή τη θετική της πλευρά. […] Στη συνέχεια της συζήτησής μας με τον σκηνοθέτη, τον παραγωγό, το κανάλι και φυσικά τον συγγραφέα συμφωνήσαμε ότι θα φτιάξουμε μια “Καλλιόπη” σύνθετη που θα τα έχει όλα: πολύ πληθωρικός χαρακτήρας και πολύ δύσκολος, με πολλές αντιφάσεις, με θετικά και αρνητικά σημεία».

Η Μαρία Τζομπανάκη απάντησε και για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε απόγονος Κρητικής οικογένειας που εμπλέκεται σε βεντέτα και ζητά τη διακοπή της σειράς.

Τέλος μιλώντας για την τηλεοπτική συνεργασία με τον γιο της Ορφέα Αυγουστίδη σημείωσε πως «είναι σπάνιο να παίζει γονιός με το παιδί του τον ρόλο παιδιού με τον γονέα στην τηλεόραση. Και για μένα ήταν μια κορυφαία στιγμή, δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο δύσκολο μπορεί να είναι. Και όταν ήρθε η στιγμή να παίξουμε τους ρόλους μας μάνα και γιος, είδα ότι ήταν απίστευτα μεγάλο το συναίσθημα. Κοιτάζοντας τον στα μάτια είδα ένα σπουδαίο ηθοποιό που έλεγε την αλήθεια του, κάτι που με συγκίνησε και τον θαύμασα ακόμη πιο πολύ μαζί με το ήθος και την στάση του σε έναν επαγγελματικό χώρο».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΕΡΑΚΗΣ (Σασμός): «Καταπληκτική εμπειρία»

Ο Μιχάλης Αεράκης ο οποίος υποδύεται το ρόλο του παπά Μιχάλη στον “Σασμό”, λέει στις “διαδρομές”:
«Με το βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη ήρθα σε πρώτη επαφή πριν από τρία χρόνια όταν και έγινε η παρουσίαση του στο καφέ Κήπος. Δεν γνώριζα ούτε τον Πετρουλάκη αλλά ούτε και το περιεχόμενο του βιβλίου, μου έκανε όμως πολύ μεγάλη εντύπωση, η πρωτότυπη παρουσίαση από τον ίδιο τον συγγραφέα παίζοντας λαγούτο και λέγοντας τραγούδια της Κρήτης. Στην πορεία διάβασα το έργο διότι αυτή η λέξη χρησιμοποιείται κατά κόρον στα μέρη τα δικά μου και είχα αγωνία να δω πώς αντιλαμβάνεται την όλη εξέλιξη του σασμού. Εντυπωσιάστηκα αμέσως. Και ζήλεψα λέγοντας ότι τι ωραίο που θα ήταν αυτό το μυθιστόρημα που εμπνεύστηκε ο συγγραφέας να γινόταν μία κινηματογραφική ταινία ή μία τηλεοπτική μεταφορά. Συνηθίζουν πολλές τηλεοπτικές σειρές μέχρι σήμερα να πιάνουν το κεφάλαιο της βεντέτας. Το βιβλίο αυτό ασχολείται με τον κοινωνικό αυτοματισμό που θέλει ησυχία και ηρεμία όπου γίνεται μία βεντέτα και επιθυμεί κάποιος ή κάποιοι άνθρωποι μέσα από τη μικρή αυτή κοινωνία να σιάξει, όπως λέμε, τις δύο αντιμαχόμενες οικογένειες. Αυτό το πετυχαίνει με πολύ ωραίο τρόπο ο Πετρουλάκης χωρίς περίσσια τερτίπια για χάριν εντυπωσιασμού. Η μεταφορά του στις τηλεοπτικές οθόνες έχει γίνει με πολύ μεγάλη προσοχή από τον σεναριογράφο Βασίλη Σπηλιόπουλο και την ομάδα του προσπαθώντας να μην αλλοιώσει κύρια χαρακτηριστικά που έχουν σχέση με τα ήθη, τα έθιμά μας, την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας. Σε καμία των περιπτώσεων δεν αναμοχλεύει τίποτα από το παρελθόν γιατί αυτός δεν είναι ο στόχος».
Πως όμως είναι η εμπειρία του από τη σειρά;
«Η εμπειρία η δική μου είναι καταπληκτική. Υποδύομαι ένα ρόλο, τον ρόλο του παπά Μιχάλη ο οποίος παίζει στην εξέλιξη της ιστορίας έναν καθοριστικό ρόλο για το σασμό. Θυμάμαι και αντιγράφω ως ηθοποιός τον συγχωρεμένο παππού μου, παπά Μιχάλη που ήταν εκείνες τις ταραγμένες εποχές ο παπάς στα Ανώγεια. Εύχομαι και ελπίζω αυτά τα λίγα αλλά πολύ δυνατά τέτοιου είδους περιστατικά να εκλείψουν από τη ζωή των Κρητικών και είμαι σίγουρος γι’ αυτό».

ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΓΙΑΝΝΟΥΔΑΚΗ (Σασμός): «Όταν η ρίζα είναι καλή»

«Όταν η ρίζα είναι καλή -ένα τόσο εξαιρετικό βιβλίο- το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να μην είναι εξίσου καλό…» είναι τα λόγια της Χανιώτισσας ηθοποιού Νεκταρίας Γιαννουδάκη (που έχει το ρόλο της Σοφίας Αντωνακάκη της παραλίγο… πεθεράς του Αστέρη – Ορφέα Αυγουστίδη) στον “Σασμό”.
Η Νεκταρία, μια ηθοποιός που τα τελευταία χρόνια έκανε περισσότερο θέατρο, είχε διαβάσει το βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη και όταν έμαθε ότι πρόκειται να γίνει σειρά θέλησε να γίνει μέρος της όλης προσπάθειας.
«Θέλω πραγματικά να αναφερθώ στον Σπύρο Πετρουλάκη, γιατί είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος, πολύ θετικός, και η ενέργεια του μας “πόρωσε” όλους που εργαζόμαστε για τη σειρά» εξηγεί συμπληρώνοντας πως «είμαι πολύ ευγνώμων που είμαι μέλος αυτής της προσπάθειας, γιατί είναι μια σειρά με εξαιρετικούς συντελεστές! Πρώτα από όλα οι συνάδελφοι διαλεχτοί όλοι τους. Έπειτα ο leader σκηνοθέτης μας ο Κώστας Κωστόπουλος μαζί με τους Ζωή Φίλιππα και τον Γιάννη Σαμπάνη κάνουν απίστευτη δουλειά, οι διευθυντές φωτογραφίας, ο ενδυματολόγος μέχρι τον τελευταίο τεχνικό συμβάλλουν τα μέγιστα σε αυτό το αποτέλεσμα».
Συζητώντας για τη σειρά και τις διαφορές της σε σύγκριση με το βιβλίο πάνω στο οποίο βασίστηκε, μας τονίζει πως «ήταν αναμενόμενες, ειδικά για μια σειρά που προβάλλεται 4 φορές την εβδομάδα. Έπρεπε να ανοίξουν οι ιστορίες, να φωτιστούν διαφορετικά οι χαρακτήρες για να φτιαχτεί ένα δυναμικό σενάριο. Το βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη είναι το προζύμι που πάνω σε αυτό οι σεναριογράφοι έφτιαξαν τα… καρβέλια τους».
Όσο για τα μηνύματα της σειράς, η συνομιλήτρια μας εκτιμά πως «η σειρά μιλάει για μια πραγματικότητα που ευτυχώς με τα χρόνια έχει ξεθωριάσει. Πιστεύω πραγματικά ότι περνάει απίστευτα μηνύματα. Είδαμε στα πρώτα επεισόδια, σε ένα κρητικό γλέντι, σε ένα πανηγύρι που έπεσαν μπαλωθιές και βγήκε ο Βασίλης Σκουλάς και είπε ότι αυτό δεν είναι παράδοση, ήταν κάτι που μου άρεσε. Πέρασε ένα ωραίο μήνυμα ότι οι μπαλωθιές και οι κούπες δεν είναι η παράδοση του νησιού μας».
Η κουβέντα μας έρχεται στο ρόλο της. «Τον υπεραγαπώ το ρόλο μου, έχει απίστευτες εκφάνσεις έχει κωμικές πινελιές» λέει. Η συνέχεια του σίριαλ εμφανίζει πάρα πολλές ανατροπές, μας λέει η Νεκταρία.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Κομάντα και Δράκοι): «Είμαι ευγνώμων γι’ αυτό που ζω…»

Αν κάποιος έχει κερδίσει πραγματικά τη λατρεία των τηλεθεατών στη φετινή τηλεοπτική χρονιά αυτός είναι ο Λευτέρης Κοκογιαννάκης ο “Ντόντος”. Ιδιαίτερος και ξεχωριστός, αποτελεί ένα από τα μεγάλα όπλα της σειρά του Θ. Παπαδουλάκη. Ο Λευτέρης μας απάντησε σε μια σειρά από ερωτήσεις… «Η συμμετοχή μου -σημειώνει- με τον Θοδωρή προέκυψε μέσω της Αρχόντισσας Κοκοτσάκη η οποία έκανε το Casting και με πήρε τηλέφωνο να πάω να με δουν για τον ρόλο του Ντόντου». «Στην τηλεόραση είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω και είναι πραγματικά μεγάλη μου τιμή και χαρά. Αν πέρυσι τέτοιο καιρό κάποιος μου έλεγε, ότι του χρόνου τέτοια εποχή θα είσαι ο Ντόντος από τα “Κομάντα και δράκοι” δε θα το πίστευα. Είμαι ευγνώμων που μου συνέβη όλο αυτό». Για το ποια ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισε μέχρι στιγμής και για τη σχέση του με το υπόλοιπο staff της παραγωγής, σημειώνει: «Η μεγαλύτερη δυσκολία μέχρι τώρα είναι ότι στη σειρά είμαι ξυπόλητος. Αν και έχω αρχίσει να το συνηθίζω πλέον. Οι σχέσεις μου με όλους είναι πάρα πολύ καλή, με αγκάλιασαν και με δέχτηκαν απ’ την πρώτη στιγμή».
Για το τι είναι αυτό που κατά την άποψή του κάνει το “Κομάντα και δράκοι” να ξεχωρίζει σήμερα στην ελληνική τηλεόραση, αναφέρει: «Στην Ελληνική τηλεόραση δεν έχουμε συνηθίσει να παρακολουθούμε σειρές επιστημονικής φαντασίας με ειδικά εφέ και με τέτοιου είδους σενάριο. Είναι κάτι το διαφορετικό που σίγουρα αξίζει κάποιος να παρακολουθήσει».
Για τους επόμενους στόχους του τονίζει:
«Ο στόχος μου πάντα, είναι να προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος γενικά, και να έχω τη δύναμη για περισσότερα πράγματα. Ιδανικά θα ήθελα να εμπλουτίσω με περισσότερο υλικό την σελίδα μου chaniaships.com (άρθρα, αφιερώματα, φωτογραφικό υλικό κ.ά.). Επίσης θα ήθελα να πάω ένα μεγάλο ταξίδι. Θα μου άρεσε να συνεχίσω. γιατί ολο αυτό που ζω με γεμίζει σαν άνθρωπο. Το ξέρω ότι είναι δύσκολο, αλλά αν θα έβρισκα κάτι που θα μου ταίριαζε, ίσως και να το ξαναέκανα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ (Κομάντα και Δράκοι): «Σαν κινηματογραφική ταινία»

Έχοντας “γράψει” πολλές ώρες πάνω στο θεατρικό σανίδι και τα κινηματογραφικά πλατό αλλά και -σε μικρότερο βαθμό- μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες, ο ηθοποιός Γιάννης Αναστασάκης φοράει στη σειρά “Κομάντα και Δράκοι” τα ράσα του Πέτρου Παπακαζή, του ιερέα της ενορίας του χωριού. Ο ίδιος, μιλώντας στις “διαδρομές”, δεν κρύβει τη χαρά του που για τις ανάγκες της σειράς επέστρεψε στα πατρογονικά του καθώς κατάγεται από την Ανατολική Κρήτη και συγκεκριμένα το Λασίθι. Συγχρόνως όμως δηλώνει την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με τον Χανιώτη σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη. «Ο Θοδωρής Παπαδουλάκης είναι σαν να γυρίζει μια κινηματογραφική ταινία κι όχι μια τηλεοπτική σειρά. Υπάρχει μεγάλη φροντίδα από όλους τους συντελεστές για το τελικό αποτέλεσμα», σημειώνει.
Στην ερώτησή μας για το “κλειδί” με το οποίο ξεκλείδωσε τον ρόλο του ο κ. Αναστασάκης τόνισε: «Ο Παπακαζής έχει σπουδάσει θεολογία, είναι ανύπαντρος, αγαπάει πολύ το χωριό του και κάνει πολλές φιλανθρωπικές πράξεις. Πρότυπό του είναι ο Ειρηναίος Γαλανάκης. Είναι ένας σύγχρονος άνθρωπος που καλείται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκύπτουν στο χωριό αλλά και να διαμεσολαβήσει για να λυθούν διαπροσωπικές διαφορές μεταξύ των χωριανών. Για εμένα είχε ενδιαφέρον αυτός ο ρόλος γιατί έχω να κάνω με έναν χαρακτήρα που πιστεύει βαθιά στην Ορθοδοξία αλλά συγχρόνως “πατάει” στο σήμερα».
Πώς, όμως, βλέπει πλέον ο Γιάννης Αναστασάκης τη σειρά (και) ως τηλεθεατής; «Είμαι πολύ χαρούμενος από το τελικό αποτέλεσμα γιατί αντιλαμβάνομαι ότι όλη η δουλειά που έχει γίνει από τον Μάιο που ξεκίνησαν τα γυρίσματα αποτυπώνεται σε αυτό. Ειδικότερα για τον ρόλο μου, νομίζω ότι είμαι κοντά σε αυτά που είχαμε κουβεντιάσει με τον σκηνοθέτη στις πρόβες που κάναμε, κοντά δηλαδή στον χαρακτήρα που έπλασαν ο σεναριογράφος και ο Θοδωρής Παπαδουλάκης. Σίγουρα πάντως καταλαβαίνω ότι κι ο δικός μου ρόλος ευνοείται από το γεγονός ότι οι χαρακτήρες που κινούνται γύρω από τον Παπακαζή αλλά και η σκηνοθετική προσέγγιση, τα πλάνα, η φωτογραφία, το μοντάζ κ.λπ. είναι τόσο καλά δουλεμένα που αν κάτι καταφέρω ερμηνευτικά αυτό θα αναδειχθεί. Σε κάθε περίπτωση, κι από τα σχόλια που ακούω από φίλους, είναι ότι η σειρά αυτή πέρα από την πρωτοτυπία του σεναρίου, η κινηματογραφική ματιά που έχει και το ταλέντο των ανθρώπων που συμμετέχουν και ιδιαίτερα του σκηνοθέτη που μας καθοδηγεί όλους, την κάνουν ξεχωριστή».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ (Κομάντα και Δράκοι): «Ολο το τιμ μια οικογένεια»

Αρχηγός της οικογενένειας – συμμορίας των Δράκων και θείος και νονός του χαρισματικού Ντόντου, τον οποίο αγαπά αλλά και συγχρόνως εκμεταλλεύεται. Ο Δρακο-Μιχάλης, κατά κόσμον Δημήτρης Καλογεράκης, κατέχει έναν από τους κεντρικότερους ρόλους στη σειρά “Κομάντα και Δράκοι”. Για τον Χανιώτη ηθοποιό δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται με τον Θοδωρή Παπαδουλάκη αφού τόσο σε ταινίες μικρού μήκους όσο και στο “Νησί” είχε τεθεί ξανά κάτω από τις οδηγίες του Χανιώτη σκηνοθέτη. «Ξέροντας τον τρόπο που δουλεύει ο Θοδωρής, ήμουν σίγουρος ότι και τώρα θα περάσω καλά στα γυρίσματα αλλά και το αποτέλεσμα θα είναι καλό», σημειώνει ενώ δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του για την άριστη συνεργασία του με τον Λευτέρη Κοκογιαννάκη (Ντόντος) κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων: «Πρόκειται για ένα πανέξυπνο παιδί, είναι πρώτη φορά που συμμετέχει σε γυρίσματα κι ανταποκρίνεται θαυμάσια. Πολύ καλή εντύπωση μου έχουν κάνει επίσης και τα παιδιά, αυτά “είναι όλα τα λεφτά” που λέμε».
Του ζητάμε να μας συστήσει καλύτερα τον Δρακο-Μιχάλη: «Είναι ένας άνθρωπος εσωστρεφής. Είναι ο “κακός” αλλά συγχρόνως κι ένα άτομο πολύ δεμένο με την οικογένειά του. Ειδικά προς τον Ντόντο, το βαφτιστήρι του, έχει μια αδυναμία, την οποία την εκδηλώνει κάπου – κάπου, αλλά την ίδια στιγμή τον εκμεταλλεύεται κιόλας. Μιλάμε δηλαδή για έναν χαρακτήρα που δεν είναι μονόπλευρα κακός ή εντελώς απάνθρωπος. Είναι μεν ένας εγκληματίας που όμως έχει αναλαμπές ανθρωπιάς, συναισθηματισμού κ.λπ.».
Στην ερώτησή μας για το πώς έχει δει μέχρι σήμερα τα επεισόδια που έχουν προβληθεί, ο κ. Καλογεράκης αναφέρει: «Αυτό που απολαμβάνω είναι τόσο πολύ προσεγμένο, είναι το τελικό αποτέλεσμα. Αυτό βέβαια δεν μου προκαλεί εντύπωση γιατί συμμετέχοντας στα γυρίσματα ξέρω με πόσο μεράκι δουλεύουν όλοι. Από τον Θοδωρή και τον διευθυντή φωτογραφίας, μέχρι το τεχνικό προσωπικό κ.λπ. Ολο το τιμ είναι μια οικογένεια που φροντίζει μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Κι αυτό νομίζω ότι αποτυπώνεται στο τελικό αποτέλεσμα, που μοιάζει κινηματογραφικό».

ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ ΒΛΑΧΑΚΗ (Κομάντα και Δράκοι): «Τα γυρίσματα μοναδική εμπειρία»

Τόσο μέσα από ταινίες μικρού μήκους όσο και στο “Νησί” η Χανιώτισσα ηθοποιός Μαρινέλλα Βλαχάκη κουβαλάει στις αποσκευές της παλαιότερες συνεργασίες με τον Θοδωρή Παπαδουλάκη. Ωστόσο, κάθε συνεργασία έχει κάτι το μοναδικό όπως εξομολογείται: «Τα γυρίσματα αποτελούν πάντα μοναδική εμπειρία. Είναι θαυμάσιο όταν συντονίζονται τόσοι πολλοί άνθρωποι μπροστά και πίσω από τις κάμερες και λειτουργούν σαν ορχήστρα, για να σηκωθεί από τις σελίδες το σενάριο και να πάρει σάρκα και οστά. Σ’ αυτή τη σειρά συμβαίνει τα γυρίσματα να γίνονται στους φυσικούς χώρους όπου εκτυλίσσεται η ιστορία, σπηλιές, τούνελ, βουνά και λαγκάδια. Είμαι σίγουρη ότι κανείς μας δε θα ξεχάσει τις άπειρες ώρες που περάσαμε κάτω από τον καυτό ήλιο το κατακαλόκαιρο και τις πολλές νύχτες μέσα στα σπλάχνα της γης… Μοναδική στ’ αλήθεια εμπειρία».
Της ζητάμε να αποκαλύψει κάτι από τη Βενετία που υποδύεται στη σειρά: «Η Βενετία πριν τις φοβερές ανατροπές που ήρθαν στη ζωή της, ήταν μια παραδοσιακή γυναίκα, αφοσιωμένη στην οικογένεια. Ευτυχισμένη! Όμως στο στάδιο που τη συναντάμε είναι δυστυχισμένη, μισότρελη κι αλκοολική. Έρμαιο των Δράκων, που την εκμεταλλεύονται και βασανίζουν το γιο της. Βρίσκεται σε αδιέξοδο και νιώθει ανήμπορη να προστατέψει το ανάπηρο παιδί της. Είναι τρομακτική στην όψη και στον τρόπο που αντιδρά. Καμένη από τον ήλιο, και την κακία των ανθρώπων, τριγυρνάει τις νύχτες σαν φάντασμα στο στοιχειωμένο νεκροταφείο, μοιρολογά και καταριέται. Όπως στη φύση, ζώα κι έντομα, όταν απειλούνται ελευθερώνουν δηλητήριο, νύχια, αγκάθια, έτσι και η Βενετία που επιβιώνει με το ένστικτο, αντιδρά όπως ένα άγριο θηρίο. Αν οι θεατές καταλάβουν τη δεινή θέση που βρίσκεται, θα την αγαπήσουν, όπως κι εγώ. Ως ηθοποιό λοιπόν, με κέντρισε να ψάξω στο λαβύρινθο του μυαλού της, να την καταλάβω και να την υποδυθώ. Έχω γνωρίσει γυναίκες που αντιμετωπίζουν ανάλογα αδιέξοδα και μέσω της ενσυναίσθησης συναντήθηκα μαζί της».
Τα πρώτα επεισόδια έχουν ήδη προβληθεί και ζητάμε από τη Μαρινέλλα Βλαχάκη να μας δώσει τη δική μας ματιά πάνω στη σειρά από τη θέση της τηλεθεάτριας: «Έτυχε να παρακολουθήσω την περιπέτεια αυτής της σειράς από την αρχική ιδέα ως το τέλος, επειδή ήμουν μέλος στην ομάδα σεναριογράφων και στη συνέχεια ανέλαβα και το ρόλο της Βενετίας. Έτσι, στερούμαι τη χαλαρότητα του θεατή που παραδίνεται στην απόλαυση μιας άγνωστης ιστορίας. Παρακολουθώ πάντα υποψιασμένη και με κριτική ματιά. Με ικανοποιεί ωστόσο πάρα πολύ, που βλέπω να πραγματοποιείται το όραμα του σκηνοθέτη μας, να φέρει κάτι νέο, κάτι διαφορετικό στην ελληνική τηλεόραση. Κι ακόμα χαίρομαι να ακούω τα σχόλια των φανατικών τηλεθεατών της σειράς».

ΙΩΑΝΝΑ ΔΟΥΡΟΥΝΤΑΚΗ (Κομάντα και Δράκοι): «Μαγευτικό το αποτέλεσμα»

Η Ιωάννα Δουρουντάκη, η Ρηνιώ της σειράς, μας λέει ότι «η αρχή έγινε όταν η κοπέλα που κάνει το καστινγκ, η Αρχόντισσα Κοκοτσάκη, μου πρότεινε να συμμετέχω. Έχω μια εμπειρία με συμμετοχή σε θεατρικά πεπραγμένα και τόλμησα. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε σίριαλ.
Στο θέατρο δοκιμάζεις συνέχεια πράγματα για να φτάσεις στο τελικό αποτέλεσμα. Εδώ τα πράγματα γίνονται διαφορετικά. Εγιναν λίγο γρήγορα. Μαθαίνεις ένα κείμενο και σου λένε: πάμε. Ηταν πρωτόγνωρο και πάρα πολύ ωραίο».
Τι όμως ήταν αυτό που ξεχώρισε κατά τα γυρίσματα:
«Είχε πάρα πολύ ενδιαφέρον το πώς σε ένα πανικό, όταν βλέπεις το τελικό αποτέλεσμα, λες πως έγινε αυτή η μαγεία. Καταλαβαίνεις πως είσαι ένα κομμάτι αυτής της μαγείας. Από τον πανικό, ξαφνικά γίνεται ησυχία για τα γυρίσματα».
Η ίδια προσθέτει ότι «ξεχωριστή κάνει τη διαδικασία ο Θοδωρής Παπαδουλάκης.
Χαίρομαι που εΊμαι κομμάτι αυτής της δουλειάς. Χαίρομαι που γνώρισα όλους αυτούς τους υπέροχους άνθρωπους», σημειώνει.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΟΤΩΝΑΚΗΣ (Κομάντα και Δράκοι): «Άλλο επίπεδο»

Ο Λευτέρης Μποτωνάκης, γνωστός από το θέατρο αλλά και από άλλες σειρές, που τώρα έχει ρόλο στη σειρά: “Κομάντα και Δράκοι”, θα πει:
«Για άλλους είναι κάτι πρωτόγνωρο. Για εμένα καθώς έχω δουλέψει με Παντελή Βούλγαρη, Στράτο Μαρκίδη, Μανούσο Μανουσάκη, με την Πολωνική τηλεόραση και με τον Θοδωρή Παπαδουλάκη σε τηλεοπτικά σποτ αλλά και προηγούμενες σειρές, “το Νησί” και τη “Λέξη”, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Η αλήθεια είναι ότι ο Θοδωρής είναι ταλαντούχος σκηνοθέτης. Είναι ευρηματικός. Και εγώ που βλέπω τη σειρά τώρα στην τηλεόραση, θαυμάζω πώς έχει αξιοποιήσει τα πιτσιρίκια και βγαίνουν τόσο πειστικά. Αυτό που θαυμάζει κανείς είναι ότι αξιοποίησε το ΑμεΑ ο οποίος είναι καταπληκτικός. Εχει τον τρόπο του, παρά το ότι, εκτός από τους επώνυμους – επαγγελματίες αξιοποιεί και ερασιτέχνες με το αποτέλεσμα να είναι καταπληκτικό».
Πως ο ίδιος θα χαρακτήριζε τη σειρά;
«Νομίζω ότι ήταν μια μεγάλη πρωτοτυπία η σειρά αυτή, πέρα από τα τετριμμένα σίριαλ τα οποία βλέπουμε. Με έχει πάει σε άλλο επίπεδο. Εχει εφέ καταπληκτικά. Και απ’ ό,τι φαίνεται πρέπει να είναι και πανάκριβη παραγωγή.
Μ’ αρέσει να δουλεύω με τον Θοδωρή. Εχει τον τρόπο του.
Εχει ο Νομός Χανίων μέρη θαυμάσια για τηλεοπτικές σειρές».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΗΝΑΣ (Κομάντα και Δράκοι): «Άψογη συνεργασία»

Ο Μιχάλης Μηνάς (Παρασκευάς στη σειρά “Κομάντα και Δράκοι”), σημειώνει:
«Είμαι χαρούμενος που επιλέχτηκα για κεντρικό ρόλο ανάμεσα σε τόσους ηθοποιούς. Η συνεργασία μου με τον Θοδωρή και με τα υπόλοιπα παιδιά συνολικά είναι άψογη. Η εμπειρία είναι φανταστική αφού συμμετέχω σε μία σειρά η οποία είναι πέραν των ελληνικών τηλεοπτικών δεδομένων. Κάθε γύρισμα αποτελεί μια διαφορετική εμπειρία.
Είχαμε ξανασυνεργαστεί με τον Θοδωρή. Αυτή η σειρά σημαίνει πολλά και για τα Χανιά και στηρίζουμε εγκάρδια όλη αυτή την προσπάθεια για σίριαλ αυτού του είδους».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΡΑΚΗΣ (Κομάντα και Δράκοι): «Όλα ξεκίνησαν από μια ανάρτηση»

Τον ρόλο του “Δρακοκωστή” κρατά στο σίριαλ “Κομάντα και Δράκοι” ο Χανιώτης Γιάννης Κουτράκης: «Eίναι ίσως ο πιο δύσκολος ρόλος, γιατί πρόκειται για τον πιο σκληρό της οικογένειας των Δράκων. Όσον αφορά τη συμμετοχή μου όλα ξεκίνησαν από μια ανάρτηση τον Φεβρουάριο ότι θα γίνει ένα κάστινγκ για κομπάρσους στα Χωραφάκια Ακρωτηρίου. Έτσι είπαμε με έναν φίλο να πάμε. Εκεί συναντήσαμε την Αρχόντισσα Κοκοτσάκη που έκανε το κάστινγγκ, μας φωτογράφισε, πήρε τα στοιχεία και μετά από ένα δίμηνο ενώ το είχαμε ξεχάσει με πήρε τηλέφωνο και μου είπε να συναντηθούμε στα γραφεία της Indigo. Ο σκηνοθέτης μου είπε ότι δεν με θέλει για κομπάρσο και πως το παρουσιαστικό μου του έκανε για ένα συγκεκριμένο ρόλο που είχε στο μυαλό του. Εγώ ξαφνιάστηκα και του είπα ότι δεν έχω ξανα ασχοληθεί και πως δεν έχω εμπειρία ως ηθοποιός. Μου έδωσε να διαβάσω ένα κομμάτι του σεναρίου και να επιλέξουν το πρόσωπο που θα υποδύονταν το ρόλο. Αφού το διάβασα ο σκηνοθέτης μου είπε ότι έκανα για το ρόλο και εάν είχα χρόνο να διαθέσω για γυρίσματα. Είπε επίσης πως θα με βοηθούσε και θα με καθοδηγούσε όπως κι έκανε».
Για τα σχόλια που ακούει για τον ρόλο που υποδύεται αναφέρει ότι: «ο Δρακοκωστής είναι ένας δύσκολος χαρακτήρας, οξύθυμος, αψής, ο χαρακτήρας που δεν υπολογίζει πολλά πράγματα, ταλαιπωρεί τον καημένο τον ανιψιό του, οπότε είναι ένας ρόλος κόντρα σε εμένα. Κι επειδή με γνωρίζουν οι περισσότεροι μέσα από την ενασχόλησή μου με την τοπική αυτοδιοίκηση δεν φοβήθηκα πως θα με ταυτίσουν με τον ρόλο. Ξέρει ο κόσμος ότι ο δικός μου ο χαρακτήρας δεν είναι τέτοιος και όταν με βλέπουν οι φίλοι μου να κάνω τον “κακό” χαμογελάνε». Ο ίδιος αναφέρει ότι σε επόμενα επεισόδια έρχονται μεγάλες ανατροπές με τον σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη να βρίσκεται σε “μεγάλα κέφια”.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΑΦΡΑΚΗΣ (Κομάντα και Δράκοι): «Ο Δρακοστρατής είναι ο πιο ευαίσθητος»

Τον “Δρακοστρατή” υποδύεται στη σειρά “Κομάντα και Δράκοι”, ο Χανιώτης Δημήτρης Κατσαφράκης: «Είναι η πρώτη μου συμμετοχή (σε τηλεοπτικό σίριαλ) δεν είχα καμία εμπειρία από πριν. Μου έγινε μια τυχαία πρόταση να πάω στο κάστινγκ και ανταποκρίθηκα. Από ό,τι φάνηκε άρεσα για τον ρόλο στον κ. Θοδωρή (Παπαδουλάκη) και μου έδωσε την ευκαιρία να ζήσω ένα όνειρο που είχα από μικρός κι είχα αφήσει στην άκρη. Η αλήθεια είναι ότι ασχολούμαι με την Τέχνη αλλά από το πιο διοργανωτικό κομμάτι και μου δόθηκε η ευκαιρία να το δω και μέσα από τα μάτια του ηθοποιού, αποκτώντας μια παραπάνω ενσυναίσθηση».
Για τον ρόλο του Δρακοστρατή ανέφερε ότι μπορώ να πω ότι βρήκαμε κάποια κοινά στοιχεία όπως στο κομμάτι της ευαισθησίας που έχει, κάτι που με διευκόλυνε όσον αφορά τον ρόλο. Κατά τα άλλα ο Δρακοστρατής είναι μια μπερδεμένη προσωπικότητα, δηλαδή εμπνέεται και θαυμάζει πολύ τον πατέρα του. Ακολουθάει τα βήματά του προσπαθώντας να πάρει τα ηνία της οικογένειας και αναγκάζεται να κάνει πολλά που είναι εναντίον του αξιακού του πλαφόν. Ο Δρακοστρατής είναι κάπως πιο ευαίσθητος σε σχέση με την υπόλοιπη οικογένεια των Δράκων. Η συνέχεια πάντως θα εκπλήξει ευχάριστα τους θεατές».
Σχετικά με τα σχόλια που ακούει για τη συμμετοχή του αναφέρει ότι:« ακούω πάρα πολύ όμορφα λόγια, οι άνθρωποι μου είναι περήφανοι που με βλέπουν και χαίρονται για εμένα».

ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΟΥΛΑΚΗΣ (Κομάντα και Δράκοι): Ξαναγίναμε παιδιά…

Έχοντας μια μεγάλη επαγγελματική θητεία ως δημοσιογράφος και παρουσιαστής δελτίου ειδήσεων ο Σταύρος Ζουλάκης δεν είναι καθόλου… πρωτάρης της Μικρής Οθόνης. Η πρώτη του σχέση με την τηλεόραση ήταν η συμμετοχή μαζί με τον αδελφό του σε μικρή ηλικία σε μια τηλεοπτική παραγωγή του Canal plus και της ΕΤ1, ενώ τη δεκαετία του ’90 ερμήνευσε τον εαυτό του -παρουσιαστής ειδήσεων- στη σειρά “Για την Άννα” του “Αντέννα”.
«Τα τελευταία τρία χρόνια κάνω “σπικάζ” για την Indigo View και σε μια από τις επισκέψεις μου στον χώρο μου προτάθηκε επειδή… ήμουν και αξύριστος λόγω καραντίνας τότε να αναλάβω ένα από τους μικρούς ρόλους στο “Κομάντα και Δράκοι”. Παίζω τον βοηθό του χασάπη του Παρασκευά Καζάκη (Μιχάλης Μηνάς), είμαι ο Σήφης Καζάκης, ο πρώτος ξάδελφος και σύντεκνός του».
Μιλώντας για τη σειρά, ο Σταύρος στέκεται ιδιαίτερα στην πρωτοτυπία της και στο ξεχωριστό σενάριο του. «Έχει έντονα στοιχεία μυστηρίου, κωμικά χαρακτηριστικά, ένα… κρητικό γουέστερν θα το λέγαμε, πραγματικά μοναδικό στο είδος του! Είναι βέβαιο ότι ο Θοδωρής για άλλη μια φορά γίνεται πρωτοπόρος».
Ο συνομιλητής μας εξηγεί πόσο δουλεμένες είναι οι σκηνές, πόσες φορές πρέπει να γυριστεί η κάθε μία ώστε να υπάρχει το αποτέλεσμα που θέλει ο σκηνοθέτης. Ανάμεσα στα αξέχαστα περιστατικά για τον ίδιο είναι μια από τις επόμενες σκηνές – μια σύγκρουση των Καζάκηδων και των Δρακάκηδων – όπου «πέφτει πάρα πολύ ξύλο και φτάνουμε σε ένα σημείο όπου ο σκηνοθέτης φωνάζει “Cut” αλλά εμείς συνεχίζουμε και παλεύουμε και όταν καταλαβαίνουμε ότι η σκηνή έχει τελειώσει ξεσπάμε σε ασυγκράτητα γέλια. Ξαναγίναμε παιδιά…».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ (Κομάντα και Δράκοι): «Υπάρχει ελευθερία»

«Εργαζόμουν στην καντίνα του Μανώλη στο Περιστερέ στο Ροδάκινο όταν μια Κυριακή πρωί ήρθε από τη παραγωγή της indigo ο Δημήτρης Ξενάκης και μου έκανε την πρόταση για τη σειρά», λέει ο Αλέξανδρος Αγγελάκης, ο “Δρακοκηνάς” της σειράς.
«Είναι σημαντική εμπειρία. Μέσα στην ομάδα δεν υπάρχουν διακρίσεις. Υπάρχει ελευθερία και δυνατότητα αυτοσχεδιασμού. Μ’ αρέσει αυτή η καλλιτεχνική κοινωνία, αυτή η οικογένεια. Ο καθένας είναι ευφυής σε αυτό που κάνει, γι’ αυτό και υπάρχει μια άψογη συνεργασία».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ (Κομάντα και Δράκοι): «Μία από τις καλύτερες εμπειρίες»

«Ολα ξεκίνησαν ενώ έκανα κάποια κωμικά βίντεο στο διαδίκτυο. Τα είδαν στην παραγωγή της σειράς, μου τηλεφώνησαν και μου έκαναν πρόταση να συμμετέχω», μας λέει ο Χρήστος Στρατάκης από την Κίσσαμο που έχει τον ρόλο του Νεκτάριου.
«Η σειρά είναι κάτι εντελώς ξεχωριστό για την ελληνική τηλεόραση. Ο ρόλος μου, μού ταιριάζει γάντι γιατί υποδύομαι ένα έφηβο με τον οποίο έχουμε μερικά κοινά στοιχεία που μας συνδέουν.
Οι δικοί μου μού λένε ότι είναι περήφανοι για εμένα και με στηρίζουν. Είναι από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μου».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα