Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Η αγροτική ασφάλεια και η διαχείριση των εθνικών μας θεμάτων από τις κυβερνήσεις μας

Κύριε διευθυντά,

στις 18-5-2021 ο βουλευτής, κ. Μανούσος Βολουδάκης, κάτι έγραψε για την αντιμετώπιση των αγροζημιών στα “Χανιώτικα νέα”. Ο αγρότης είχε καλή κάλυψη πιο παλιά που υπήρχε κανονική αγροτική ασφάλεια, μα από τη δεκαετία του 1980 την κατάργησε ο Α. Παπανδρέου και ο γεωργός ένιωσε ότι ορφανεύεται. Τότε ο αγροφύλακας είχε την υποχρέωση να διατηρείται μία τάξη στην αγροτική του περιφέρεια. Αν ένας χωρικός έβλεπε ζημιά στην περιουσία του, το ανέφερε στον αγροφύλακα και αυτός φρόντιζε. Τώρα μας άφησαν στη συνείδηση των κτηνοτρόφων, μα δεν έχουν όλοι συνείδηση, και ο ζημιωμένος αγρότης μόνο υπομονή μπορεί να κάνει. Τώρα οι κυβερνήσεις μας, όλο τους το ενδιαφέρον μα και όλα τους τα βάρη, τα εναπόθεσαν στον τουρισμό.

Μα εγώ ένας απλός πολίτης, πριν 15 χρόνια έγραψα στον τοπικό Τύπο ότι δεν πρέπει να τα κρεμάσουμε όλα στον τουρισμό, διότι υπάρχουν και οι αστάθμητοι παράγοντες, και αν για οποιονδήποτε λόγο θα πάψει να παράγει ο τουρισμός, θα είναι κυριολεκτικά εθνική καταστροφή. Οι κυβερνήσεις όλα τα καταλαβαίνουν, μα ενδιαφέρονται μόνο «για τα καλά και τα συμφέροντα». Η Ελλάδα μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα ήταν κατά 30% γεωργική χώρα και από αδιαφορία των κυβερνήσεων, μα και εξαιτίας άλλων παραγόντων, περιορίστηκε στο 5%. Με βαριά καρδιά (ειδικά εμείς οι υπέργηροι) βλέπουμε ρημαγμένες περιουσίες, ρημαγμένα χωριά, εγκαταλελειμμένα βασικά κτήματα. Μα και σε άλλους τομείς δεν τυγχάνουν καλής διαχείρισης τα εθνικά μας θέματα. Η υπογεννητικότητα, τα πολύτιμα σπουδασμένα ελληνικά νιάτα που τα αφήνουν και φεύγουν στο εξωτερικό.

Μα το μεγάλο και αγιάτρευτο κακό για τη χώρα μας είναι παραβάτες ξένοι. Γιατί είναι φανερό ότι μαζί με τους ανθρώπους που ήρθαν εδώ, για να δουλέψουν τίμια, ήρθαν και οι μαφιόζοι και οι συμμορίτες.
Άνθρωποι κλέβουν, ληστεύουν η ακούμε στις ειδήσεις ότι βιάζουν. Φρικτές ειδήσεις.

Μα και την εγκληματικότητα την αντιμετωπίζουν με πολύ ηπιότητα. Πιάνουν τους κακοποιούς και τους αφήνουν ελεύθερους, μα τους απαγορεύουν την έξοδο από τη χώρα μας. Στα μεγάλα κακουργήματα, για ικανοποίηση της κοινής γνώμης καταδικάζουν μία ή και περισσότερες ισόβιες, μα αυτές είναι για τον τύπο. Ο κακούργος με τις ισόβιες, σε 2-3 χρόνια θα είναι έξω και θα απολαμβάνει τη ζωή, μα αυτούς που έστειλε στον άλλο κόσμο, δεν θα τους ξαναδούν οι δικοί τους. Αυτοί που δηλητηριάζουν και μολύνουν την κοινωνία με τα κακουργήματα τους, δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι. Δεν πρέπει ο νόμος να τους προστατεύει, μα πρέπει να προστατεύει τη φιλήσυχη κοινωνία και τους ωραίους ανθρώπους, που είναι χρήσιμοι και στο σπίτι τους και στην κοινωνία και στην Ελλάδα.

Τους συστηματικούς κακοποιούς, ούτε χάρη δεν πρέπει να τους ωφελεί, μα πρέπει να τους κρατούν στη φυλακή πραγματικά ισόβια, μέχρι που να μην μπορούν να σταθούν στα πόδια τους. Έτσι μόνο καθίστανται ακίνδυνοι.

Να πιάσουμε σκούπα για όλους τους παράνομους. Δεν έχουμε ανάγκη από εισαγόμενη εγκληματικότητα. Μακάρι να μπορούσαμε να ξεφορτωθούμε και τους δικούς μας κακοποιούς.

Κανάκης Ι. Γερωνυμάκης

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες